Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, January 16, 2013

Masih gadis kah?

Only in Senai. Nak culik Kak Zakie dan Adik jalan-jalan amik gambo kat Pekan Senai lah!


Seorang kawan lama bertanya tentang GB kepada seorang kawan baik, "gadisBunga tu gadis lagi ke?"

Maksudnye...GB ni dah kawin ke belum??? (Member tu tanya je ye...takde maksud lain...sebab dia jugak dah kawin and ada anak. No speku speku hokeyyy....)

Jawapan GB... "Walau dah kawin, walau dah ada anak...nama saya tetap gadisBunga ye.".. wink!

P/S: Nenek besfren GB tetap dara walau dah tua. Sebab namanya Dara. Hihihi~

P/S 2: Jawapan untuk soalan feveret dalam entri semalam adalah...Mano ado! Baju tak sedondon langsung. Lagi kontra ada laaaa....huhuhu~

96 comments:

  1. mujur nama sis ayu..so.. still ayu wlpun dlm lubang lahat.

    ReplyDelete
  2. terbaik...:)so if dah kawin nanti tak tukar domain la ye(kita memang ada terfikir benda ni tau tapi segan nak tanya kat gB)

    ReplyDelete
  3. hahahahah..
    taklama jer tu...
    lepas tu jadi
    Makbunga...
    ahaks.....

    ReplyDelete
  4. haha! kasi suspen je itu tajuk.. :D

    ReplyDelete
  5. untung yg bernama dara,bujang...hehe

    ReplyDelete
  6. kalau gitu kita maintain LAWA la kan walau pon dah kertuuuu....
    ahhaaaaaa......

    ReplyDelete
  7. Assalam GB sampai bila2 walau dah ada anak 2 kan.nama diblog tetapGB

    ReplyDelete
  8. yes ! tetap gadisBunga, harus kekal nama tu.

    ReplyDelete
  9. So konkulisi nya??dah kawin atau single lagi? Atau biarkan hujan menjawab konklusi.hehhee

    ReplyDelete
  10. Entah2 dia tolong tanyakan untuk orang lain...

    Makchaq rasa tak lama lagi hang nak jadi Makbunga la..

    Ada mimpi kena patuk ulaq dak..?

    ReplyDelete
  11. Hehehe...

    Dah mula ada yang tanya2 dah tu... *wink2.. :)

    ReplyDelete
  12. kena tambah sket.. gadis cun itu sudah berpunyakah? hikhikhik~

    ReplyDelete
  13. daku pun tetap berseri walau selepas tua nanti.. hihi..

    ReplyDelete
  14. Nama mesti la kena kekal kan wpun dah kawin..bak kata pepatah harimau mati tinggal belang, manusia mati tinggal nama..muahahaha.berpatah2 pulak hr ni..

    Btw gb mamee chef tom yam tu bg sy sedap sbb sy suka magi dia yg besar sikit drp magi biasa pastu rs tomyam dia pn mcm kat kedai..xmcm magi tomyam yg biasa..

    ReplyDelete
  15. Jelez mak! Yelah org tu gadis sampai ke tua...ahahaa...

    ReplyDelete
  16. untung nenek tu nama dia dara.. alwizzz DARA gitu.. hihihi

    ReplyDelete
  17. trbyaang nik

    cikgu : nama nenek ape
    cucu : ehem2 (berdehem).. matanya lirik2 selalu..rupanya manis2 ayu.. =p

    morning kak GB

    ReplyDelete
  18. gadis bunga.. walaupun sudah bergelar mama tetap gadis ek?

    ReplyDelete
  19. ahahhaha aah kan kalau dah tua2 nanti leh ke panggil GB erkk ;)

    ReplyDelete
  20. Antara gadissss, yang ku temuuui. Kau saja kiniii dalam renuuungan..

    Opss..sini bukan karaoke ekk?

    ReplyDelete
  21. mmg nama GB gadis ke..macam sorang kenalan shida mmg nama dia Gadis apa ntah nama sebenarnya...memang akan gadis sepanjang usia la...


    ReplyDelete
  22. assalamualaikum GB...maintain selalu n tetap GadisBunga yer...:)

    ReplyDelete
  23. Ok dah tu nama GB, dah fmiliar dah.

    ReplyDelete
  24. Boleh aje tukar mamaBunga kan...

    psst: dah tepek dah gambar tu hihi...

    ReplyDelete
  25. hekhek.

    da kawen upenye...

    serius ingat single lagi...

    ReplyDelete
  26. ohoo...

    saya misunderstanding word yang walau dah kahwen, nama tetap GB...

    ReplyDelete
  27. Hahaha... Nenek sampai ke tua la dara alamatnya kalau dah namanya dara.

    ReplyDelete
  28. ya, nama aku alien jugak walau aku dah berasimilasi dgn penduduk bumi... kakaka

    ReplyDelete
  29. apa benda kat dinding tu..tak paham..:P

    ReplyDelete
  30. CikPuanBunga pun ok jugak, hehee :)

    ReplyDelete
  31. KM sentiasa 'berbunga-bunga' dalam hati...

    ReplyDelete
  32. Jangan lak ada yang nak panggil Ibu Bunga? hahahaha!

    ReplyDelete
  33. salam..blog walking here...jemput ke butik kami..=)

    ReplyDelete
  34. di kg dulu ada seorang nenek nama dara. walau pun tua, dia ler dara :)

    arwah dah

    ReplyDelete
  35. member serawak aku nama Winstan Bujang....
    heh!

    ReplyDelete
  36. hey si gadis yang manis~~ lalala.. hehe

    ReplyDelete
  37. tak kisah lah gadis ke mak gadis , yg penting maintain cumel .. hikhikhik

    ReplyDelete
  38. tulisan cina tu kat jirat cina kah?

    katakanlah dah tak minat bunga...nak tukar tak jadi GK?

    ~ Gadis Kamera...bahahahaha

    ReplyDelete
  39. kak Azie: kalau ada cucu, panggil Nenek Bunga! wakakakakaka

    ReplyDelete
  40. @Fadilah Aziz

    tak tukar. walau dah bergelar puan ye... ;D

    ReplyDelete
  41. @CiKPuaNLawA

    dan awak memang lawa walau nama awak memang lawa pun. hihi~

    ReplyDelete
  42. @Acik Erna

    salam acik! ye..nama GB akan tetap begitu, insyaAllah...

    ReplyDelete
  43. @makchaq

    takde pulak mimpi kene patuk ular. mimpi ex talipon ade la. choy! hahaha!!

    ReplyDelete
  44. @Warna Warni Kehidupan

    insyaAllah....nama la gadisBunga forever. title mau tukar la ye segera. hahaha!

    ReplyDelete
  45. @Nida Mohd


    eceh..pepatah pon boleh...hahaha!

    tadi cari mamee tu takde lak kat kedai runcit bawah. hahaha!

    ReplyDelete
  46. @JunAina

    hahahaa!!! jangan doakan gitu kak. hihihi~

    ReplyDelete
  47. @* FAR *

    haaa..tuh la. klasik pun ada kan nama tuh?

    ReplyDelete
  48. @secangkir madu merah


    ye..insyaAllah. biarlah nampak macam gadis walau title dah Puan. heheh~

    ReplyDelete
  49. @Aziela

    hahaha!!! teringat kat suatu peristiwa bila dengar lagu nih!

    ReplyDelete
  50. @aDisH.sHidA

    hahah takdelahhh...! nama belog je gadis. hihi~

    ReplyDelete
  51. @Mas Zull


    hihi... hajatnye mau nampak macam gadis walau dah jadi mama.

    ReplyDelete
  52. @Rapunzeel Cikilolo


    hahaha!! no prob yang! kalau ai dah kawin ai akan taruk kat atas tu 'Puan gadisBunga'. hihihi~

    ReplyDelete
  53. @diana

    kite pun! tengah cari member pandai Cina untuk translate.

    ReplyDelete
  54. @Dinas Aldi

    ok gak. tapi kite dah fikirkan apa nama nak pakai lepas dah puan nanti. heheh~

    ReplyDelete
  55. @azieazah


    hahaha!!! bolehhh..


    mamabunga pun bolehhh~

    ReplyDelete
  56. @Mak Su

    kg mak su kat mana? mana tau kot nenek yg sama. heheh~

    ReplyDelete
  57. @Daddy Ziyyad

    mm...tak tukar nama kot. mana boleh tak minat bunga?? hahaha!!

    hoih, tu tulisan kat dinding kedai lah!

    ReplyDelete
  58. ".. masih gadis ke?"
    Like, seriously? I find that question very offensive. But then that's just me :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. syed,

      mujur saya tahu nada bertanya nya yang bagaimana sebab saya kenal orangnya. Kalau orang yang saya tak biasa memang sentap banyak lah..huu

      Delete
  59. lama tak ke sini...

    salam. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sepa,

      salam pak!! Masuk lerrr....cembese pintu tak kunciiii...!

      Delete
  60. x lama lagi la tu nak tukar jadi mak kepada uda dan dara. hahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. EE,

      mak kepada sepasang kembar? Aminnnnnn!!!

      Delete
    2. Wahhh GB, dh smpi Senai tu mailah Skudai plak. Sebelah jer pownnn....

      Delete
  61. Wahhhh GB dh mai Senai tu, mailah Skudai plak. Sebelah jerrrrr....

    Gadis ttp gadis, bunga ttp bunga. Gadis dn bunga tk dpt dipisahkn....●merapujap●

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D