Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, January 21, 2013

Kalau GB keje cikgu...

Casio Exilim, Digital Mall, PJ


...dah lama GB kawin. Itu mak la yang cakap. Dulu...

Tapi ada je kawan GB yang keje sama macam GB pun dah kawin awal juga. So maksudnya kerjaya bukanlah penentu kawin awal atau lambat, kan? Hihihi...

*

Cerita lain.

GB dah buat list panjang lebor for the next jalan-jalan. Antaranya satu beg spesel punye yang GB boleh sumbat kamera, ND filter, lenses, tripod mini, beg duit, mekap, telekung dan botol air. Sebab malas nak gendong beg asing-asing untuk kamera dan barang lain tu. So minggu ni GB akan mulakan operasi mencari.

P/S: Barang lain....errr... nak cari boots baru, lalala... Dan juga battery kamera dengan memory card extra. Dan ada banyakkkk lagi sebenonye. Heheh~

34 comments:

  1. nnt kita g shopping sama2... hehehe... i pon nk mencari beg g hiking sbb nk masuk hutan minggu depan..

    ReplyDelete
  2. Wah..gb nak berjalan ke mana ye??

    Soal kawin tu semua dh tertulis walau siapa kita, pangkat kita, umur kita..smpi masa mesti akan kawin..enjoy je ur life..

    ReplyDelete
  3. Jodoh bukan sebab kijer..
    (maaf ckp... Ada cikgu yg tak kawen .. Tak tgk jauh.. Depan ni jee...)
    Ada kijer kliner..
    Kawin gak... 12 anak..
    Depan ni jugak...

    ReplyDelete
  4. Masa mak turun ke sana nanti, GB ada tak? Mungkin mak akan turun dua kali = 27 - 28/1 kemudian 31/1 - 1 atau 2/2

    ReplyDelete
  5. Saya pernah ada kamera Casio Exilim tau..beli tahun 2006 sejurus sebelum gi hanimun! hahaha..

    Tapi kan GB...saya rasa cakap mak awak tu...mungkin ada sedikit kebenarannya..Apa apa pun, teruskan berusaha!!! Saya doakan yg terbaik buat GB!!!

    ReplyDelete
  6. Selain daripada beg sandang, ada ker beg lain yang practical untuk brg2 tu disumbat? Kalau nak selempang, mau patah juga bahu tu dik.

    ReplyDelete
  7. WAAA SO PINK!!! NAK KEMANA TU GB? HEHE

    ReplyDelete
  8. tetiba teringat pada pemilik kuku paling panjang di dunia bila tengok tali kamera tu...

    ReplyDelete
  9. ek???

    kalo sy, keje kerajaan ni yg cpt kahwin! duit sng dpt...ngeeeeeeee

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. Tepuk poket tanya selera...hahahaaa... Kalau manyaakkkk semua boleh selesai...ngeee...

    ReplyDelete
  12. wow.. bershopping sakanla cik GB kite yek =)

    ala GB..cekgu pun ramai je kawen lambat

    ReplyDelete
  13. beb, aku yg cikgi ni pun xkawen2 lagik.. rilekkssss.. chill je :D

    ReplyDelete
  14. Kalau saya jadi cikgu.... anak2 murid saya akan jadi anak2 murid yang malang... sbb saya akan jadi cikgu yg paling garang.

    Nasib baik saya tak kerja cikgu, walaupun abah saya suruh saya ambil kursus cikgu

    sekian!!!

    ReplyDelete
  15. Betul lah....cikgu banyak cuti...so sempat gi ngurat....ahakz

    ReplyDelete
  16. mak sy pon ckp benda yg same!haha..

    ReplyDelete
  17. aku pun tak suka bawak banyak beg.
    takut ada yg aku tertinggal di mana2.

    .

    ReplyDelete
  18. jgn la keje gikgu....seksa!
    aku tahu...wife aku cikgu...
    heh!

    ReplyDelete
  19. Kerja cikgu boleh kahwin awal ek?

    Emak Adam nak jadi cikgu tapi belum sempat sambung belajar saya dah pinang. Lagi cepatlah dia kahwin .... hehehe

    ReplyDelete
  20. Selamat petang Cikgu!!!....Cikgu Gadis Bunga...waaa...glamer gilerrr nama cikgu tuu..pemess satu school!..

    ReplyDelete
  21. Tak semestinya cikgu kawin awal. Ada jerrr cikgu yg mmbujang smpi ank murid tau dahhh
    *owhhhh cikgu tu tak laku sbb tu garang* ehhhh tkpown,
    *nk tau tk kenapa cikgu tu yak laku? Sebab garang giler*

    ReplyDelete
  22. Wahhh byk btul nk disumbatnya....ehhh mcm sama jer kita ni. Hubby CiM kata beg CiM dh mcm poket doremon

    ReplyDelete
  23. assalamualaikum GB...cantiknya kamera tu pink color...;)

    ReplyDelete
  24. beg yg bulih isi segala benda, kita panggil guni. :P

    ReplyDelete
  25. igt bila dah kawen selesai masalah ke?adoi..

    ReplyDelete
  26. ade je cikgu yg masih membujang..

    bnyaknya list..semoga semuanya menjadi realiti:)

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D