Mahu tahu tentang gadisBunga?

Kengkawan

What makes your day?

Entry tertunggak 1: Gambar-gambar Pangkor & Taiping. :D

*

gadisbungablog@gmail.com

NI tabung nak beli senapang~

Facebook Share

Wednesday, December 12, 2012

Siapa GB pada umur 12 tahun? Dan 12 tahun yang lepas? Juga 12 tahun akan datang?



Masa umur 12 tahun, GB duduk di darjah 6 Berlian, di SRK Pengkalan Tentera Kuantan. Masa latihan penulisan pertama darjah 6 tu, GB dapat markah tertinggi. Cikgu Razali (Cikgu Bahasa Melayu GB waktu tu) suruh GB baca kuat-kuat supaya satu kelas dengar apa yang GB tulis. Selepas habis je baca, Cikgu puji. Katanya penggunaan bahasa bagus. Ayat dinamik dan tersusun. Deskriptif. Dan penyudah yang luar dari biasa.

Semenjak dari itu GB dikenali sebagai Novelis Sekolah. Hihihi.

Cikgu bawa penulisan GB sebagai contoh karangan untuk bengkel penulisan yang dia buat, up to bengkel penulisan SPM. Sebab kata cikgu penulisan GB dah exceed SPM level.

Dan untuk UPSR, GB dapat A untuk penulisan. Juga untuk subjek-subjek lain.

*

12 tahun lepas, GB baru masuk main campus. Struggle dengan kelas dan studio landscape. Dan baru turun 15kg selepas setahun kat matric. Macam-macam la kalau nak diceritakan. Ada manis ada pahit. Adatlah kan. :)

**

12 tahun akan datang. GB berdoa agar GB dah ada family dengan suami yang memahami dan anak atau anak-anak sebagai penyeri. Dalam bab kerjaya, harap-harap time tu GB dah ada butik Avon sendiri, kalau duduk kat Malaysia la. Kalau duduk di luar negara, mungkin GB akan buka cafe. Atau kalau asben tak bagi keja, GB enjoy kat umah dengan anak-anak dan jalan-jalan makan angin. Besar harapan tu. Semoga Allah makbulkan doa GB ni.

Atau mungkin juga 12 tahun lagi GB sudah tiada lagi, dan hanya entry ini sebagai bukti pengharapan. Biarlah pergi dalam syahadah, moga-moga. Amin...

P/S: GB takde yang spesel harini. 12/12/12. Cuma entry ni je la kot. Soalannye...Spesel ke? Huhuhu~

34 penambah perisa secukup rasa:

Ibu n Abah said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ekekeke...
Part asben tak bg kerja tu mmg tak tahan....
In Syaa ALLAH, asbennya memahami isterinya ....
Kan isterinya dah penat belajar....

Aziela said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Akak doakan..Amiin. Semoga dimakbulkan.

Oh yer, kenapa tak teruskan jadi novelis?

CiKPuaNLawA said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

special nya 12.12.12 hari ni... advanced bday gift awak dah ada yaa...

tak mo post kot kang hilang...

kBai.. hehehe

Rapunzeel Cikilolo said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

semoga GB dapat apa yang GB nak :)

abah khalisha said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mudah-mudahan ye

tasekM said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku pun takde yg spesel hr nih...

JunAina said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Pengharapan yang tinggi moga akan tercapai...

zie marziah said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

part husband n anak2 memang best..mudah2an amin..

Seri Kandi Tanah Jauhar said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

butik Avon??? Wahhh, bolehlah akak ambil barang kat butik GB jer nanti, hihi..

Amin... akak doakan cita-cita GB akan kesampaian & dimakbulkan Allah SWT

*SiRibenMerah said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahhh..besar pengharapan...
moga kita tetap trus berkawan 12 tahun lagi.. walau dlm apa keadaan kita sekalipon..

*hugs n kisses*

BitsBest said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

waaaa...waaaa :D

byk nyer wish list 12 thn akan dtg...
hehehe
apa2 pon BB doakan semuanya akan tercapai..

Go go chayok GB!

m.u.l.a.n said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

happy & healthy always..!!!

Eyrique Ettiqazz. said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Amin, jangan kau ucap selamat tinggal. Jangan diucap selamat tinggal kpd ku.

Anash said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

12 tahun akan dtg
akak akan ada tripod mcm dlm gambo tu
hahaha
sekarang
akak tak de tripod
(ade ke org tya ko?)

mie said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

spesel ke tarikh ni?
jeng jeng jeng

Dinas Aldi said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Amin ya rabbal a'lamin :)

AspenMyL said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Oooo...kumpul gaji skang untuk bukak butik Avon..ye saya faham...

Pn Kartini said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Akak doakan yang baik2 utk dik GB ya..
Moga Allah permudahkan segalanya dengan penuh keberkatan...Amin..

:)

Irfa said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

menarik en3 ni.
12tahun lepas saya ialah bulan Disember mcm sekarang..saya baru sebulan berumah tangga ;)

12tahun akan dtg..saya tak tahu apa akan jadi.kalau pun tiada di dunia ini besar harapn saya mati dalam iman

Mat Gebu said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Moga GB panjang usia...Dan 12 tahun lagi mungkin CM juga hanya tinggal nama dan kenangan sahaja...huhu...

Amanda Suria said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

special tarikh ni buat along bila semua sabun2ku dah abih terjual...hehehehe...kalau tau syok meniaga mcm ni...dah lama meniaga...

Munnafendy said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wowooo terer bab penulisan..patut la entry2 gb ni agak bpuitis. i like!

12 tahun lg? sy jadik mak singa kot...keh3..

diana said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

patut la entry blog best2..sedap je baca..:)

❤Kamsiah❤ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sedihlah pulak baca ending entri GB tu..

Daddy Ziyyad said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kalau ada butik Avon, boleh la saya singgah beli deodorant...bahahahaha

~najwa~ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kalau hampir dekat level spm..haruslah cikgu bangga ada anak murid mcm GB.


Moga impian hat 12 thn lagi tercapai hendaknya. :)

Nisah Idham said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

merenung 12 tahun lagi..
akak harap masa tu akak dah bole berada dalam keadaan yang selesa :) InsyaAllah,

Yunus Badawi said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ada lagi tak karangan tu? Kalau ada kongsilah dgn kami ni

Yunus Badawi said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Jelas apa yg GB harapkan 12 tahun lagi. Semoga tercapai

Ermie Dharlya said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Beb, bestnya kalo dpt laki yg suh kita duk umah jg anak je kan.. tp itulah, sapo nk byr hutang2 ptptn pulok...huhu

makchaq said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

makchaq doakan GB bertemu jodoh dlm masa terdekat, dan dapat anak2 yg comel2

sepa said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

suka tajuk entri. :)

zino said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

semoga segera di pertemukan jodoh supaya tercapai cita2 yg lain tu..

citarasa rinduan said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kak akan ingat kisah GB dahulu. kini dan mendatang.

moga 12 akn dtg.. impian adik dimakbulkan.. harap2. kedai avon tu area tmpat sis.. senang nak dapat murah dan cepat
muhahahhhahaahahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...