Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the real source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Sunday, December 16, 2012

Santa Monica: On the internet, I can be anyone, even a supermodel

Taman Tasik Shah Alam. Miss the one I was with waktu ni. :)


Selamat hari Ahad. Minggu lepas takde lagu. Jadi minggu ni biarlah GB taruk lagu yang GB suka.

Kenapa GB suka lagu ni? Sebab sedap. Hahah.

Anyway, tang tajuk tu jadi gitu sebab sebenarnya lirik asalnya adalah "But on the telephone line I am anyone, I am anything I want to be, I could be a supermodel or...". Sebab zaman ni mana ada internet lagi. Kalau ada pun tak meluas macam sekarang. So orang nak menipu ke hape ke pakai telefon sudah. Zaman sekarang tak payah telefon. Menipu pakai FB je paling sonang!

Ok. Sila enjoy the song. Selamat berhujung minggu!!!




Savage Garden - Santa Monica 

In Santa Monica in the winter time
The lazy streets so undemanding
I walk into the crowd
In Santa Monica you get your coffee from
The coolest places on the promenade
Where people dress just so
Beauty so unavoidable
Everywhere you turn
It's there
I sit and wonder what am I doing here?

But on the telephone line I am anyone
I am anything I want to be
I could be a supermodel or Norman Mailer
And you wouldn't know the difference
Or would you?

In Santa Monica, all the people got
Modern names
Like Jake or Mandy
And modern bodies too
In Santa Monica, on the boulevard,
You'll have to dodge those in-line skaters
Or they'll knock you down
I never felt so lonely,
Never felt so out of place
I never wanted something more than this

But on the telephone line I am anyone
I am anything I want to be
I could be a supermodel or Norman Mailer
And you wouldn't know the difference
On the telephone line, I am any height
I am any age I want to be
I could be a caped crusader, or
Space invader
And you wouldn't know the difference
Or would you?


26 comments:

  1. arini semua melepak kat umah la GB....bowringgg....jom pi SACC sat gi

    ReplyDelete
  2. like2! suara darren hayes ni dengar ja memang #cair hehe..

    ReplyDelete
  3. err, rindu dengan Shah Alam XD (dengan tiba2)

    ReplyDelete
  4. salam gb
    Nice photo tasik shah alam tu.ari2 ta lalu.. Hehe

    Gb duk area mana?
    Ada gambr tasik tu..lates ke photo tu?
    Maaf*ta bertanya.

    ReplyDelete
  5. saya peminat savge garden jugak..

    cantik sangat view tu..nice capture

    ReplyDelete
  6. gilaaaa stylo view tasik tu..
    camera apa yg GB gunakan tu?

    ReplyDelete
  7. hai GB..selamat berhujung minggu..eh?hahaha dah nak keje dah pun

    ReplyDelete
  8. hahaha mmg menipu di FB & twitter mmg senang.

    ReplyDelete
  9. hi GB..slmt brhjng mggu..sy nk menembak esk kt Tg Dawai...minatnya dah semacam gb.

    ReplyDelete
  10. Cantik gambar tu.. Orang jemput kenduri kahwin pun dah guna fb..

    ReplyDelete
  11. @LadyBird

    alorrr..sekarang dah taknak lepak lagi ke?

    ReplyDelete
  12. @Nida Mohd

    mekasihh..time tuh ada yang nak belajo tembak2 kononnye... :D

    ReplyDelete
  13. @Jna marcello

    owh, lupa nak taruk label.

    lumix gf3 je yang.. :D

    ReplyDelete
  14. @[PCL]

    yes! saya sokong dari jauh! jangan lupa taruk gambo kang eh!

    ReplyDelete
  15. @Nur-nba

    kannn...? tapi kite frankly jarang attend kenduri kawin yg jemput pakai fb, kecuali kalau orang tu call atau sms cakap x sempat nak bagi kad. kalau tak saya anggap dia jemput random aje.

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D