Mahu tahu tentang gadisBunga?

Kengkawan

What makes your day?

Entry tertunggak 1: Pangkor & Taiping. :D
Entry tertunggak 2: Langkawi
Entry tertunggak 3: Kelantan

Blog under renovation. Kelam kabut sikit sana sini.

*

gadisbungablog@gmail.com

NI tabung nak beli senapang~

Facebook Share

Sunday, December 16, 2012

Santa Monica: On the internet, I can be anyone, even a supermodel

Taman Tasik Shah Alam. Miss the one I was with waktu ni. :)


Selamat hari Ahad. Minggu lepas takde lagu. Jadi minggu ni biarlah GB taruk lagu yang GB suka.

Kenapa GB suka lagu ni? Sebab sedap. Hahah.

Anyway, tang tajuk tu jadi gitu sebab sebenarnya lirik asalnya adalah "But on the telephone line I am anyone, I am anything I want to be, I could be a supermodel or...". Sebab zaman ni mana ada internet lagi. Kalau ada pun tak meluas macam sekarang. So orang nak menipu ke hape ke pakai telefon sudah. Zaman sekarang tak payah telefon. Menipu pakai FB je paling sonang!

Ok. Sila enjoy the song. Selamat berhujung minggu!!!




Savage Garden - Santa Monica 

In Santa Monica in the winter time
The lazy streets so undemanding
I walk into the crowd
In Santa Monica you get your coffee from
The coolest places on the promenade
Where people dress just so
Beauty so unavoidable
Everywhere you turn
It's there
I sit and wonder what am I doing here?

But on the telephone line I am anyone
I am anything I want to be
I could be a supermodel or Norman Mailer
And you wouldn't know the difference
Or would you?

In Santa Monica, all the people got
Modern names
Like Jake or Mandy
And modern bodies too
In Santa Monica, on the boulevard,
You'll have to dodge those in-line skaters
Or they'll knock you down
I never felt so lonely,
Never felt so out of place
I never wanted something more than this

But on the telephone line I am anyone
I am anything I want to be
I could be a supermodel or Norman Mailer
And you wouldn't know the difference
On the telephone line, I am any height
I am any age I want to be
I could be a caped crusader, or
Space invader
And you wouldn't know the difference
Or would you?


26 comments:

AspenMyL said...

arini semua melepak kat umah la GB....bowringgg....jom pi SACC sat gi

cik izars said...

like2! suara darren hayes ni dengar ja memang #cair hehe..

Hanamiko Sakura said...

err, rindu dengan Shah Alam XD (dengan tiba2)

TiranaAduka said...

salam gb
Nice photo tasik shah alam tu.ari2 ta lalu.. Hehe

Gb duk area mana?
Ada gambr tasik tu..lates ke photo tu?
Maaf*ta bertanya.

Tihara said...

oh! savage gareden :)

LadyBird said...

pernh lpk kt tsk tu dlu2.. huhu

Nida Mohd said...

saya peminat savge garden jugak..

cantik sangat view tu..nice capture

Jna marcello said...

gilaaaa stylo view tasik tu..
camera apa yg GB gunakan tu?

zie marziah said...

hai GB..selamat berhujung minggu..eh?hahaha dah nak keje dah pun

Telor Power said...

hahaha mmg menipu di FB & twitter mmg senang.

[PCL] said...

hi GB..slmt brhjng mggu..sy nk menembak esk kt Tg Dawai...minatnya dah semacam gb.

Nur-nba said...

Cantik gambar tu.. Orang jemput kenduri kahwin pun dah guna fb..

gadisBunga™ said...

@AspenMyL

alaaa...manade SACC kat JB nihhh!!

gadisBunga™ said...

@cik izars


hahaha! setuju!

gadisBunga™ said...

@Hanamiko Sakura

moh kite!

gadisBunga™ said...

@TiranaAduka

thanks TA. :)

gadisBunga™ said...

@Tihara

like kan? ;D

gadisBunga™ said...

@LadyBird

alorrr..sekarang dah taknak lepak lagi ke?

gadisBunga™ said...

@Nida Mohd

mekasihh..time tuh ada yang nak belajo tembak2 kononnye... :D

gadisBunga™ said...

@Jna marcello

owh, lupa nak taruk label.

lumix gf3 je yang.. :D

gadisBunga™ said...

@zie marziah

hahah tuh la kan?

gadisBunga™ said...

@Telor Power

ko jgn buat gitu ye telor.....

gadisBunga™ said...

@[PCL]

yes! saya sokong dari jauh! jangan lupa taruk gambo kang eh!

gadisBunga™ said...

@Nur-nba

kannn...? tapi kite frankly jarang attend kenduri kawin yg jemput pakai fb, kecuali kalau orang tu call atau sms cakap x sempat nak bagi kad. kalau tak saya anggap dia jemput random aje.

Chenal said...

pemandangan yg menarik.

Kesuma Angsana said...

suka gak lagu ini

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...