Tentang GB

My Photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the real source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, December 19, 2012

Night shooting without a tripod

Danga Bay Seafood Restaurant, without a tripod. Ada bulan. :D


Kadang-kadang kita perlu adapt dengan keadaan yang kurang dari biasa, walaupun agak sukar pada mulanya. Contohnya, bila terlupa atau tertinggal tripod tapi nak amik gambo memalam, kena la adjust setting mana yang patut. Betul tak?

P/S: Dalam hidup pun begitu juga. Tripod tak sentiasa ada. :D

36 comments:

  1. Cewah berfalsafah pagi2 ni gb ... ngeeee

    ReplyDelete
  2. kalau tripod ada tapi kamera pulak tak de, camno?

    ReplyDelete
  3. ohhh, baru akak tahu yang hidup ni pun macam tripod juga, kadang ada kadang terlupa bawa.. apakah???

    ReplyDelete
  4. sgt mendalam kata2 tu...setuju..penuh makna..nak2 mcm along ni..

    ReplyDelete
  5. pakai je apa2 yang boleh buat ianya stabil..hahhaahhahha.. termasukla kerusi..meja.. tiang.. botol air.. =p

    ReplyDelete
  6. Letak kamera atas tembok/ atas bumbung kereta ? atau tahan napas gigih hold camera ni? ekekeke

    ReplyDelete
  7. buat je camne asalkan kreatif dan hasilnya cantik.. hehehe~

    ReplyDelete
  8. Walau tak ada tripod hidup kita masih ada pilihan...

    ReplyDelete
  9. Xcellent!
    Kepakaran mengambil yg penting...
    Tripod tu, secondary....

    ReplyDelete
  10. saya betulkan ajalah...

    p/s: saya buta camera tak tau tripod tu hape... :)

    ReplyDelete
  11. Dah biasa main camera tak ada tripod pun menjadi juga.

    ReplyDelete
  12. setuju..kadang2 tak biasa lama2 jadi biasa kan..kan...hihi

    ReplyDelete
  13. bermakna ayat tu.
    setuju..
    tripod takkan ada di mana2.
    :)

    ReplyDelete
  14. betul tu... gunakan apa yang ada.
    (ok.. itu ayat penyedap hati orang yang tak ada tripod)

    ReplyDelete
  15. tapi kalo tripod sentiasa ada memey rasa dunya ana yg punyahhh.. kahh

    ReplyDelete
  16. assalamualaikum...

    Kehidupan kita penuh dgn element suprise... so we have to prepare for the worse case..
    Salam perkenalan...

    ReplyDelete
  17. saya tak reti pakai tripod....haih..bilalah nak belajar petik mcm pakar mcm gb nih...

    ReplyDelete
  18. kena pandai2 sendiri la..kan??nak hidup...heheh

    ReplyDelete
  19. danga bay ni mmg kena pegi waktu malam baru Best yea... Hari tu pegi petang, kedai makan pun tak bukak lagi... Hehe

    ReplyDelete
  20. salam,

    sy mmg jarang sgt guna tripod... bukan sbb teror, tp sbb tk pandai setting manual tuk malam, huhuhu... just point n shoot je, klu cantik nasib baiklah, hehehe...

    ReplyDelete
  21. Takda tripod pun ok jugak tu.. Cantik dah.. :)

    ReplyDelete
  22. amik gambo sambil meniarap pon ok gak...tp tgk keadaan...janji puas dpt capture cantek! !

    ReplyDelete
  23. tinggal tripod takpe... cuma
    kadang2 setting yang kita set tu menjadi...
    kadang2 tak menjadi...
    bila tak menjadi tu yang meroyan..

    centek gambo... ri tu pegi x smpat nak snap kan...

    ReplyDelete
  24. tinggikan iso.
    besarkan aperture.

    tapi jenis tangan aku ni.
    siang2 pun gegor..

    heh~



    .

    ReplyDelete
  25. Dlm hidup, kdg2 mmg ada tripod, tp pun tk stable.

    GB, yok return to Danga, re-do with tripod

    ReplyDelete
  26. follow me back
    http://yusrasuperstar.blogspot.com

    ReplyDelete
  27. betol tu.. macam orang yg injured kakinya.. kalo takde orang nk amik kan foto, atas jalan lah camera tu duduk.. atau cari je benda2 yg boleh tinggikan camera.. guna apa yg ada kan kan... but the photo sangatlah awesome..

    ReplyDelete
  28. Tak pernah guna tripod.. But your pic tetap cantik.

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D