Mahu tahu tentang gadisBunga?

Kengkawan

What makes your day?

Entry tertunggak 1: Pangkor & Taiping. :D
Entry tertunggak 2: Langkawi
Entry tertunggak 3: Kelantan

Blog under renovation. Kelam kabut sikit sana sini.

*

gadisbungablog@gmail.com

NI tabung nak beli senapang~

Facebook Share

Wednesday, December 19, 2012

Night shooting without a tripod

Danga Bay Seafood Restaurant, without a tripod. Ada bulan. :D


Kadang-kadang kita perlu adapt dengan keadaan yang kurang dari biasa, walaupun agak sukar pada mulanya. Contohnya, bila terlupa atau tertinggal tripod tapi nak amik gambo memalam, kena la adjust setting mana yang patut. Betul tak?

P/S: Dalam hidup pun begitu juga. Tripod tak sentiasa ada. :D

36 comments:

Yunus Badawi said...

Cewah berfalsafah pagi2 ni gb ... ngeeee

sudipVSsenduk said...

kalau tripod ada tapi kamera pulak tak de, camno?

Kakcik Nur said...

Sangat betul itu anakku. :)

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

ohhh, baru akak tahu yang hidup ni pun macam tripod juga, kadang ada kadang terlupa bawa.. apakah???

SURIA AMANDA said...

sgt mendalam kata2 tu...setuju..penuh makna..nak2 mcm along ni..

Queen said...

pakai je apa2 yang boleh buat ianya stabil..hahhaahhahha.. termasukla kerusi..meja.. tiang.. botol air.. =p

Daddy Ziyyad said...

Letak kamera atas tembok/ atas bumbung kereta ? atau tahan napas gigih hold camera ni? ekekeke

❤Kamsiah❤ said...

besarnya ketam hehe...

*SiRibenMerah said...

buat je camne asalkan kreatif dan hasilnya cantik.. hehehe~

JunAina said...

Walau tak ada tripod hidup kita masih ada pilihan...

Ibu n Abah said...

Xcellent!
Kepakaran mengambil yg penting...
Tripod tu, secondary....

dwaty said...

saya betulkan ajalah...

p/s: saya buta camera tak tau tripod tu hape... :)

Kakzakie said...

Dah biasa main camera tak ada tripod pun menjadi juga.

Kesuma Angsana said...

mesti best kat sini kan GB

Jemarisuri said...

setuju..kadang2 tak biasa lama2 jadi biasa kan..kan...hihi

Nisah Idham said...

bermakna ayat tu.
setuju..
tripod takkan ada di mana2.
:)

Nizam.Ariff said...

betul tu... gunakan apa yang ada.
(ok.. itu ayat penyedap hati orang yang tak ada tripod)

Wak Gelas™ said...

tapi kalo tripod sentiasa ada memey rasa dunya ana yg punyahhh.. kahh

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Cantik nya..

Rapunzeel Cikilolo said...

tetap chantek...

amirini said...

assalamualaikum...

Kehidupan kita penuh dgn element suprise... so we have to prepare for the worse case..
Salam perkenalan...

Mama2Q said...

saya tak reti pakai tripod....haih..bilalah nak belajar petik mcm pakar mcm gb nih...

diana said...

kena pandai2 sendiri la..kan??nak hidup...heheh

the malay male said...

danga bay ni mmg kena pegi waktu malam baru Best yea... Hari tu pegi petang, kedai makan pun tak bukak lagi... Hehe

Areef Ibn Naim said...

salam,

sy mmg jarang sgt guna tripod... bukan sbb teror, tp sbb tk pandai setting manual tuk malam, huhuhu... just point n shoot je, klu cantik nasib baiklah, hehehe...

Hazmin said...

Takda tripod pun ok jugak tu.. Cantik dah.. :)

[PCL] said...

amik gambo sambil meniarap pon ok gak...tp tgk keadaan...janji puas dpt capture cantek! !

citarasa rinduan said...

sama mcm areef. klu nice untung

AspenMyL said...

Tripod??? Erm.....apa tu? =P

CiKPuaNLawA said...

tinggal tripod takpe... cuma
kadang2 setting yang kita set tu menjadi...
kadang2 tak menjadi...
bila tak menjadi tu yang meroyan..

centek gambo... ri tu pegi x smpat nak snap kan...

tasekM said...

tinggikan iso.
besarkan aperture.

tapi jenis tangan aku ni.
siang2 pun gegor..

heh~



.

Cinta Misteri said...

Dlm hidup, kdg2 mmg ada tripod, tp pun tk stable.

GB, yok return to Danga, re-do with tripod

Yusra Yunus said...

follow me back
http://yusrasuperstar.blogspot.com

m.u.l.a.n said...

betol tu.. macam orang yg injured kakinya.. kalo takde orang nk amik kan foto, atas jalan lah camera tu duduk.. atau cari je benda2 yg boleh tinggikan camera.. guna apa yg ada kan kan... but the photo sangatlah awesome..

Nur-nba said...

Tak pernah guna tripod.. But your pic tetap cantik.

zino said...

hasil yg menakjubkan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...