Mahu tahu tentang gadisBunga?

Kengkawan

What makes your day?

Entry tertunggak 1: Pangkor & Taiping. :D
Entry tertunggak 2: Langkawi
Entry tertunggak 3: Kelantan

Blog under renovation. Kelam kabut sikit sana sini.

*

gadisbungablog@gmail.com

NI tabung nak beli senapang~

Facebook Share

Monday, December 10, 2012

Mukadimah yang panjang (Updated)

Masjid Besi dan langit biru yang cantik. Nak tengok Masjid Besi dengan langit kelabu asap dan mentari membahang yang GB shoot 6 bulan lepas? Sini eh... (Please note yang angle matahari dah lari banyak berbanding 6 bulan lepas. )


Sedikit cerita pagi Sabtu yang lepas.

GB sampai Shah Alam lambat. Pukul 1am lebih baru sampai rumah. Sebab drive slow-slow je dari JB, plus gerak from JB pun dah agak lambat. Tidur nak dekat pukul 2. Tapi nak bangun awal dating sunrise kat Putrajaya.

Pukul 5.45 terjaga. Alamak. Memang dah lambat. Terkocoh-kocoh bangun, mandi, solat, bersiap. Lepas tu rembat jeans dan t-shirt, shawl lilit ala kadar pastu zass!

Sampai Putrajaya, langit dah cerah. Alamak. Dah lah janji nak pass tripod kat CPL, tapi kite pulak yang lambat. Abis cemana?

***

Ok lah. Dipendekkan ceritera...sebenarnya jeans yang GB rembat pagi tu dah lamaaaaa GB tak pakai sebab tak muat. Tetiba pagi tu boleh button, dan siap rasa longgar-longgar lagi kat peha.

Nak tengok jeans mana? Sini. Heheh~

Baru laa sedar bahawa berat GB dah turun banyak. Heheh. Dah. Tu je nak cakap sebenonye. Sekian. Lalalaa..

P/S: Mukadimah sikit punye panjang. Berbual sungguh! Hahaha!

23 comments:

Tihara said...

as salam

hii bestnye berat dah tuwun..berat akak je tak tuwun2 neyh yg jeles neyh.. :)

Lya Colours said...

bila plak jeans kita nak longgar ni. uhuk uhuk uhuk

Nur-nba said...

Wah dah turun berat badan, bestnya.. Tahniah GB..

Rara Nasiha said...

amboi, jelesnya kita. berat badan kita bertambah, tapi dia berkurang. :(

Nizam.Ariff said...

bercerita pasal seluar jeans, aku hanya mampu pandang seluar jeans aku dengan wajah sayu...

*SiRibenMerah said...

eloklah.. yg I pulak seluar jeans makin mengetat.. erkkk.. ngeri!
boleh nangis kalo pk berat makin naik mencanak2 neh,...

takpe.. tayah mukadimah panjang2.. saya faham :)

ahakssss~

jeBateja said...

Chaittt...boleh tak ko terus terang jerk....ko dah kurus....chaittt...sekali lagik....ahakz

Rapunzeel Cikilolo said...

haha. kes bangga la ni :))

Ibu n Abah said...

Aduhai...
gB mengalami penurunan..
Akak mengalami peningkatan...
Kena antar seluar alter pinggang....

Kakcik Nur said...

Tahniah.... :)

kak nora said...

tahniah GB...bunda datang ..salam kenal..

Pn Kartini said...

Wowwww!!Tahniah dear!!
jeles akak..nak slim-melim gakkk..;)
er.er...pe rahsia yaa?!:p

sji said...

Syabas! wah dah longgar-longgar. memang nampak dah turun banyak!

CiKPuaNLawA said...

hari tu kan kita nak tegur..."awak.. awak dah nampak slim.."

tapi kita tak cakap.. sebab kita takut awak terjun tasik depan masjid..sebab heppy sangat..kita tak pandai pandai berenang nak selamat kan awak...hehhe..

pstt... awak memang dah nampak slim oke...kipitup tauu...

pastu nak bg tau... hadiah bday menyusul bulan depan...

Anash said...

wahhhhhhhh
bagus le dapat semangat utk selim
(sambil sorok lemak sendiri)
keep up gB!!!

zie marziah said...

hahaha sabo je la.tu la motif sebenarnya..tahniah dah turun berat kikiki eh btw sy tgk GB ok je,chubby2 but comell

maya amir said...

makan herbalife ye GB? herbalife ni mmg cpt turunkan berat kan? kawan akak pun ade sorang amek herbalife..

tasekM said...

dh turun berapa kg beb..?


.

NM03 said...

wah.... tanpa sedar jeans lama dah kembali muat ye...






bagus!

Daddy Ziyyad said...

baiklah.
saya akan ber-herbalife.

hahaha

Aziela said...

Semoga kadar penurunan itu terus bergerak. Amiin. Akak nie jer dah melambung naik semula. Hishh..panas hati betul bila pijak penimbang pagi tadi.

citarasa rinduan said...

mmg kulussss okeyy..

sepa said...

sesungguhnya jeans tidak menipu. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...