Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the real source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, December 10, 2012

Mukadimah yang panjang (Updated)

Masjid Besi dan langit biru yang cantik. Nak tengok Masjid Besi dengan langit kelabu asap dan mentari membahang yang GB shoot 6 bulan lepas? Sini eh... (Please note yang angle matahari dah lari banyak berbanding 6 bulan lepas. )


Sedikit cerita pagi Sabtu yang lepas.

GB sampai Shah Alam lambat. Pukul 1am lebih baru sampai rumah. Sebab drive slow-slow je dari JB, plus gerak from JB pun dah agak lambat. Tidur nak dekat pukul 2. Tapi nak bangun awal dating sunrise kat Putrajaya.

Pukul 5.45 terjaga. Alamak. Memang dah lambat. Terkocoh-kocoh bangun, mandi, solat, bersiap. Lepas tu rembat jeans dan t-shirt, shawl lilit ala kadar pastu zass!

Sampai Putrajaya, langit dah cerah. Alamak. Dah lah janji nak pass tripod kat CPL, tapi kite pulak yang lambat. Abis cemana?

***

Ok lah. Dipendekkan ceritera...sebenarnya jeans yang GB rembat pagi tu dah lamaaaaa GB tak pakai sebab tak muat. Tetiba pagi tu boleh button, dan siap rasa longgar-longgar lagi kat peha.

Nak tengok jeans mana? Sini. Heheh~

Baru laa sedar bahawa berat GB dah turun banyak. Heheh. Dah. Tu je nak cakap sebenonye. Sekian. Lalalaa..

P/S: Mukadimah sikit punye panjang. Berbual sungguh! Hahaha!

23 comments:

  1. as salam

    hii bestnye berat dah tuwun..berat akak je tak tuwun2 neyh yg jeles neyh.. :)

    ReplyDelete
  2. bila plak jeans kita nak longgar ni. uhuk uhuk uhuk

    ReplyDelete
  3. Wah dah turun berat badan, bestnya.. Tahniah GB..

    ReplyDelete
  4. amboi, jelesnya kita. berat badan kita bertambah, tapi dia berkurang. :(

    ReplyDelete
  5. bercerita pasal seluar jeans, aku hanya mampu pandang seluar jeans aku dengan wajah sayu...

    ReplyDelete
  6. eloklah.. yg I pulak seluar jeans makin mengetat.. erkkk.. ngeri!
    boleh nangis kalo pk berat makin naik mencanak2 neh,...

    takpe.. tayah mukadimah panjang2.. saya faham :)

    ahakssss~

    ReplyDelete
  7. Chaittt...boleh tak ko terus terang jerk....ko dah kurus....chaittt...sekali lagik....ahakz

    ReplyDelete
  8. Aduhai...
    gB mengalami penurunan..
    Akak mengalami peningkatan...
    Kena antar seluar alter pinggang....

    ReplyDelete
  9. tahniah GB...bunda datang ..salam kenal..

    ReplyDelete
  10. Wowwww!!Tahniah dear!!
    jeles akak..nak slim-melim gakkk..;)
    er.er...pe rahsia yaa?!:p

    ReplyDelete
  11. Syabas! wah dah longgar-longgar. memang nampak dah turun banyak!

    ReplyDelete
  12. hari tu kan kita nak tegur..."awak.. awak dah nampak slim.."

    tapi kita tak cakap.. sebab kita takut awak terjun tasik depan masjid..sebab heppy sangat..kita tak pandai pandai berenang nak selamat kan awak...hehhe..

    pstt... awak memang dah nampak slim oke...kipitup tauu...

    pastu nak bg tau... hadiah bday menyusul bulan depan...

    ReplyDelete
  13. wahhhhhhhh
    bagus le dapat semangat utk selim
    (sambil sorok lemak sendiri)
    keep up gB!!!

    ReplyDelete
  14. hahaha sabo je la.tu la motif sebenarnya..tahniah dah turun berat kikiki eh btw sy tgk GB ok je,chubby2 but comell

    ReplyDelete
  15. makan herbalife ye GB? herbalife ni mmg cpt turunkan berat kan? kawan akak pun ade sorang amek herbalife..

    ReplyDelete
  16. wah.... tanpa sedar jeans lama dah kembali muat ye...






    bagus!

    ReplyDelete
  17. baiklah.
    saya akan ber-herbalife.

    hahaha

    ReplyDelete
  18. Semoga kadar penurunan itu terus bergerak. Amiin. Akak nie jer dah melambung naik semula. Hishh..panas hati betul bila pijak penimbang pagi tadi.

    ReplyDelete
  19. sesungguhnya jeans tidak menipu. :)

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D