Mahu tahu tentang gadisBunga?

Kengkawan

What makes your day?

Entry tertunggak 1: Pangkor & Taiping. :D
Entry tertunggak 2: Langkawi
Entry tertunggak 3: Kelantan

Blog under renovation. Kelam kabut sikit sana sini.

*

gadisbungablog@gmail.com

NI tabung nak beli senapang~

Facebook Share

Tuesday, December 4, 2012

Missing the sunshine


I miss my sunshine.

Di Kampung Melayu Subang.

Di Jalan Klang Lama.

Di Ampang.

Dan di seberang lautan.

Windunye saya!

P/S: Tak sabar nak weekend!

60 comments:

Nizam.Ariff said...

Pergh..! Puisi...

Susunan ayat yang bagus. Maksud tersirat yang bagus. Penghayatan tema 'rindu' yang tajam dan menusuk-nusuk kalbu...

faraherda.razalan said...

Balik KL ke weekend ni?

gadisBunga™ said...

@Nizam.Ariff

aku tak tau nak cakap apa. tapi kalau betul itu pujian, maka aku terima dengan ucapan terima kasih.

sebab itu bukan puisi lah!

gadisBunga™ said...

@faraherda.razalan

yer. jom sunrise!

wahida said...

walaupun ampang tu memanjang jammed, aku pun rindu ampang....huwaaaaaaaa...

i miss ampang so much...rindu rumah lama kat ampang...

Kakcik Nur said...

Nak balik KL, ya? Nak menembak di mana? :)

Nizam.Ariff said...

aku baca macam puisi... tentang seorang perantau yang rindukan teman2 lama, tempat-tempat yang ada nostalgia...macam 'tempat jatuh lagikan di kenang'... puisi ekspressi jiwa yang merindu tu... betul.

Daddy Ziyyad said...

sunshine kat JB tak best ka? haha

gadisBunga™ said...

@wahida

tuh la..macam ada sense of belonging kat sana. rinduuuu~

gadisBunga™ said...

@Kakcik Nur

rasa-rasanya putrajaya kot mak. jom! ;D

gadisBunga™ said...

@Nizam.Ariff

mungkin sebab aku tulis dengan perasaan rindu yang tebal kot. maka terhasillah suatu puisi dengan tidak disangka-sangka.

baguslah sebab ko juga merasainya. heheh~

gadisBunga™ said...

@Daddy Ziyyad

sunshine sorang-sorang.

kurang seronok. heheh~

Munnafendy said...

meh la tembak sy. maternity potoshut la konon..kehkehkeh!!

gadisBunga™ said...

@Munnafendy

tembak wanita mengandung.

bunyi macam apa ek? hihihi~

Dr Singa said...

saya juga rindu awak di Bukit Indah di jauh ituuuu...

jom Nizam!!
banyak tripod ko boleh pinjam ni!!!
jom kakCik!
jom DaddyZiyyad

kita piknik tepi tasik

diana said...

cakap betoi2..
rindu apa sebeno nye???
ekekekek

Kakzakie said...

Minggu ni balik jumpalah semua tu. Atau jumpa yg lain ha... baik terus-terang:)

jeBateja said...

Wehhh...yg kat kajang ko tak rindu ke...??

Anash said...

tak janji
tapi
teruja
tapi
kena keja
sabtu itu
waaaaaaaaaaaaa!!!!

gadisBunga™ said...

@Dr Singa

jom piknik!!!

gadisBunga™ said...

@diana

rindu family dgn kawan-kawan...heheh~

gadisBunga™ said...

@Kakzakie

yang lain bukan minggu ni...hahahah!!!

gadisBunga™ said...

@jeBateja


rindunye aku kat sate kajang! hahahaha!

gadisBunga™ said...

@Anash

ala..pagi subuh sepi-e tapi....ngeee~

Dr Singa said...

Kita gi ahad lah gitu

gadisBunga™ said...

@Dr Singa

ahad pun okeyyy...tunggu apa kata yg lain? ;D

Dinas Aldi said...

Rindu bakal terlerai wiken ni eh :)

*SiRibenMerah said...

rindu kamu jugak...
ehhh ehhh~

Tihara said...

as salam

rindu kan tempat
buat akak teringat yg akak
rindukan bau suatu tempat dan lagu
yang melatari sepanjang menuju ke tempat tu..
akak suka Janda Baik dengan lagu
suci dalam debu semasa ke situ..
bila la nk g sana nih..

sepa said...

aku rasa dak Nizam tuh sedang angau eh.
ada ka patut, catatan ringkas-kemas tepat-padat dikatanya 'puisi'.!

:)

Rtp Farra Arisha said...

who are the people you miss the most? and what makes you miss them? *ask like a journalist*

LOL

Yunus Badawi said...

Sunshine di Bukit Setiawangsa cantik kot. Cubalah kat sana pulak.

ieda said...

cantiknyaaaaaaaa
pandai GB capture ;)

Nur-nba said...

Tembak gambar cantik2 dan banyak2 ye.. Lepas tu share dengan kami.. Suka tengok gambar2 GB..♡

~ Cik Azz ~ said...

Kalau rindu menggamit, hati memang akan rasa tersayat pilu... huhu....

Kalau rindu, sebutlah nama orang yang dirindu tu.. Kalau tak sebut, nanti orang tu tak tau yang kita rindukan dia.. kata orang la, kan...

Ehh, betul ke..? Entah.. hahaha...

Jemari_Suri said...

hepi weekend gb...hurmmm gb nk dtg putrajaya ke?..nti blhlah sms kt js ye..manalah tau time tu js free blhlah kite mkn2...hikhik

azieazah said...

Balik KL minggu ni? Wahhhhh nak cari suria di mana?

Anash said...

alahai..ahad lagi le tak leh...sudah balik kampung ...
waaaaaa.....
tak pe
buat sabtu ok....
(gigih tak?)
hahaha

citarasa rinduan said...

peehhh.


nakkkk juga

m.u.l.a.n said...

memang tak sabar tunggu weekend..

Nida Mohd said...

cantiknya pic tu..suke tgk gmbr2 yang GB snap..nk blaja snap ngan GB leh??

Jna marcello said...

hpyyyy weekendsssss GB ;p

Mas Zull said...

assalamualaikum GB...cantik gambar tu...:)

gadisBunga™ said...

@Dinas Aldi


yeahh!

gadisBunga™ said...

@*SiRibenMerah

rindu juga kat kamuuu~

gadisBunga™ said...

@Tihara

sentimental.... akak sama macam saya. :D

gadisBunga™ said...

@sepa

tuh yg musykil tuh~

gadisBunga™ said...

@Rtp Farra Arisha

aha.

ramai.

atas pelbagai sebab yang berbeda.

hihi~

gadisBunga™ said...

@Yunus Badawi

tunjuk la sekeping YB...

gadisBunga™ said...

@ieda

tengs akak. gambo lama nih~

gadisBunga™ said...

@Nur-nba

alaa..malu saya. saya tembak2 je kak..

gadisBunga™ said...

@~ Cik Azz ~

saya baru lepas sebut nama orang itu lepas baca komen akak. :D

gadisBunga™ said...

@Jemari_Suri

insyaAllah. kalau timing sesuai kite roger2 ek. :D

gadisBunga™ said...

@azieazah

putrajaya!

gadisBunga™ said...

@Anash

ok ok. sabtu!

gadisBunga™ said...

@citarasa rinduan

jom la kakak!

gadisBunga™ said...

@m.u.l.a.n

kannn? :D

gadisBunga™ said...

@Nida Mohd

ala...kite pun baru belajar. tembak sesama jom!

gadisBunga™ said...

@Jna marcello

happy wiken in advanced to you too!

gadisBunga™ said...

@Mas Zull

salam..

terima kasih ye kak. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...