Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, December 4, 2012

Missing the sunshine


I miss my sunshine.

Di Kampung Melayu Subang.

Di Jalan Klang Lama.

Di Ampang.

Dan di seberang lautan.

Windunye saya!

P/S: Tak sabar nak weekend!

60 comments:

  1. Pergh..! Puisi...

    Susunan ayat yang bagus. Maksud tersirat yang bagus. Penghayatan tema 'rindu' yang tajam dan menusuk-nusuk kalbu...

    ReplyDelete
  2. @Nizam.Ariff

    aku tak tau nak cakap apa. tapi kalau betul itu pujian, maka aku terima dengan ucapan terima kasih.

    sebab itu bukan puisi lah!

    ReplyDelete
  3. walaupun ampang tu memanjang jammed, aku pun rindu ampang....huwaaaaaaaa...

    i miss ampang so much...rindu rumah lama kat ampang...

    ReplyDelete
  4. Nak balik KL, ya? Nak menembak di mana? :)

    ReplyDelete
  5. aku baca macam puisi... tentang seorang perantau yang rindukan teman2 lama, tempat-tempat yang ada nostalgia...macam 'tempat jatuh lagikan di kenang'... puisi ekspressi jiwa yang merindu tu... betul.

    ReplyDelete
  6. @wahida

    tuh la..macam ada sense of belonging kat sana. rinduuuu~

    ReplyDelete
  7. @Nizam.Ariff

    mungkin sebab aku tulis dengan perasaan rindu yang tebal kot. maka terhasillah suatu puisi dengan tidak disangka-sangka.

    baguslah sebab ko juga merasainya. heheh~

    ReplyDelete
  8. @Daddy Ziyyad

    sunshine sorang-sorang.

    kurang seronok. heheh~

    ReplyDelete
  9. meh la tembak sy. maternity potoshut la konon..kehkehkeh!!

    ReplyDelete
  10. @Munnafendy

    tembak wanita mengandung.

    bunyi macam apa ek? hihihi~

    ReplyDelete
  11. saya juga rindu awak di Bukit Indah di jauh ituuuu...

    jom Nizam!!
    banyak tripod ko boleh pinjam ni!!!
    jom kakCik!
    jom DaddyZiyyad

    kita piknik tepi tasik

    ReplyDelete
  12. cakap betoi2..
    rindu apa sebeno nye???
    ekekekek

    ReplyDelete
  13. Minggu ni balik jumpalah semua tu. Atau jumpa yg lain ha... baik terus-terang:)

    ReplyDelete
  14. Wehhh...yg kat kajang ko tak rindu ke...??

    ReplyDelete
  15. tak janji
    tapi
    teruja
    tapi
    kena keja
    sabtu itu
    waaaaaaaaaaaaa!!!!

    ReplyDelete
  16. @diana

    rindu family dgn kawan-kawan...heheh~

    ReplyDelete
  17. @jeBateja


    rindunye aku kat sate kajang! hahahaha!

    ReplyDelete
  18. @Anash

    ala..pagi subuh sepi-e tapi....ngeee~

    ReplyDelete
  19. @Dr Singa

    ahad pun okeyyy...tunggu apa kata yg lain? ;D

    ReplyDelete
  20. Rindu bakal terlerai wiken ni eh :)

    ReplyDelete
  21. as salam

    rindu kan tempat
    buat akak teringat yg akak
    rindukan bau suatu tempat dan lagu
    yang melatari sepanjang menuju ke tempat tu..
    akak suka Janda Baik dengan lagu
    suci dalam debu semasa ke situ..
    bila la nk g sana nih..

    ReplyDelete
  22. aku rasa dak Nizam tuh sedang angau eh.
    ada ka patut, catatan ringkas-kemas tepat-padat dikatanya 'puisi'.!

    :)

    ReplyDelete
  23. who are the people you miss the most? and what makes you miss them? *ask like a journalist*

    LOL

    ReplyDelete
  24. Sunshine di Bukit Setiawangsa cantik kot. Cubalah kat sana pulak.

    ReplyDelete
  25. cantiknyaaaaaaaa
    pandai GB capture ;)

    ReplyDelete
  26. Tembak gambar cantik2 dan banyak2 ye.. Lepas tu share dengan kami.. Suka tengok gambar2 GB..♡

    ReplyDelete
  27. Kalau rindu menggamit, hati memang akan rasa tersayat pilu... huhu....

    Kalau rindu, sebutlah nama orang yang dirindu tu.. Kalau tak sebut, nanti orang tu tak tau yang kita rindukan dia.. kata orang la, kan...

    Ehh, betul ke..? Entah.. hahaha...

    ReplyDelete
  28. hepi weekend gb...hurmmm gb nk dtg putrajaya ke?..nti blhlah sms kt js ye..manalah tau time tu js free blhlah kite mkn2...hikhik

    ReplyDelete
  29. Balik KL minggu ni? Wahhhhh nak cari suria di mana?

    ReplyDelete
  30. alahai..ahad lagi le tak leh...sudah balik kampung ...
    waaaaaa.....
    tak pe
    buat sabtu ok....
    (gigih tak?)
    hahaha

    ReplyDelete
  31. memang tak sabar tunggu weekend..

    ReplyDelete
  32. cantiknya pic tu..suke tgk gmbr2 yang GB snap..nk blaja snap ngan GB leh??

    ReplyDelete
  33. assalamualaikum GB...cantik gambar tu...:)

    ReplyDelete
  34. @Tihara

    sentimental.... akak sama macam saya. :D

    ReplyDelete
  35. @Rtp Farra Arisha

    aha.

    ramai.

    atas pelbagai sebab yang berbeda.

    hihi~

    ReplyDelete
  36. @Nur-nba

    alaa..malu saya. saya tembak2 je kak..

    ReplyDelete
  37. @~ Cik Azz ~

    saya baru lepas sebut nama orang itu lepas baca komen akak. :D

    ReplyDelete
  38. @Jemari_Suri

    insyaAllah. kalau timing sesuai kite roger2 ek. :D

    ReplyDelete
  39. @Nida Mohd

    ala...kite pun baru belajar. tembak sesama jom!

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D