Mahu tahu tentang gadisBunga?

Kengkawan

What makes your day?

Entry tertunggak 1: Pangkor & Taiping. :D
Entry tertunggak 2: Langkawi
Entry tertunggak 3: Kelantan

Blog under renovation. Kelam kabut sikit sana sini.

*

gadisbungablog@gmail.com

NI tabung nak beli senapang~

Facebook Share

Sunday, December 23, 2012

Keroncong Hujan



Musim hujan sekarang. Kat JB ni asal pukul 3 petang je, hujan. Asal hujan je..pukul 3 petang. Hihih. Tempat lain gitu jugak ke?

Bila hujan kerap dan lebat ni, pergerakan memang la sedikit terbatas, nak nak GB kene turun site. Tapi hujan tu rahmat, jangan lupa. Dan jangan lupa jugak yang waktu hujan ni adalah waktu yang mustajab untuk berdoa sebab waktu ni pintu rezeki terbuka luas.

Bila hujan ni kadang-kadang kite cepat lapar. GB laa...orang lain GB tak tau. Selalunya terasa nak makan benda panas-panas berkuah. Macam mee kari ke...nasik arab ke... *lap air liur sekarang!

*

So sempena meraikan musim hujan yang sejuk sejuk romantik ni, meh le GB share klip youtube nih. Keroncong Hujan by Adibah Noor. OST filem feveret GB, Mukhsin. :)



Keroncong Hujan - Adibah Noor 

Mega mendung di angkasa
Hembusan bayu dingin terasa
gerimis berderai di merata
bagai mutiara

Rahmat dibawa bersama
Limpahannya meresap dijiwa
adakala bahgia terasa
meskipun duka nestapa

Tika hujan turun
sayup mendayu lagu keroncong
merdu irama dialun
bersenandung

Hujan membasahi bumi
melahirkan keluhuran budi
mengeratkan perpaduan suci
kasih sayang abadi


45 comments:

sepa said...

kat sini baru jeh hujan setelah 5 hari tak hujan.

ku-cit said...

kenapa gambarnya sudah bergoyang2

Iryd Ashraff Hadzri said...

Now, ee jugak sdg dgr OST dr filem Yasmin,Pergi. Dah bc Yasmin: How do you know? Best.

Syed said...

Cool shot :)

al-lavendari said...

bila hujan jer, perut uncle berkeroncong !

* berseni gambar hujan tu !

zino said...

hujan warna warni ni.... abah sampai tiga kali tersalah lorong masa kat JB hari tu hujan yg tersangat lebah sehingga tak nampak dengan jelas jalan susur yg mana satu nak masuk.. hehe

❤Kamsiah❤ said...

hujan2 ni kain baju bergayutan mcm kt kedai bundle dah...

the malay male said...

Musim hujan petang, balik keje mesti basah

norh said...

Hujan lg syok dr panas. ..he he

Nisah Idham said...

bila hujan, gigih mencari makanan. (time bekerja)
bila hujan, gigih mencari tilam / comforter (time cuti)

hehhe, terserlah kemalasan di situ!!

Tihara said...

same lah,kalau hujan akak teringin nak hirup bihun sup :)

Mama2Q said...

SAMBIL DRIVE SAMBIL KLIK YER :)

citarasa rinduan said...

dh layan mee rebus haji wahid..
sedap tau gb

Nizam.Ariff said...

Wahh...!

Ko pun dah jadi Picasso versi digital eh... hahaha

Bui Junaidi said...

KAT KUCHING PUN SAMA,ASAL PTG MESTI HUJAN..SEKARANG PUN TGH HUJAN LEBAT

gadisBunga™ said...

sepa,

syukur... 5 hari yang tak hujan tu mesti baju cepat kering. Huuu

gadisBunga™ said...

ku-cit,

gambar goyang sebab kete tengah gerak tu. Huuu

gadisBunga™ said...

EE,

OST Talentime banyak yang best2 kan? Gb belum baca lagi tuh. Best ek? EE dah abis baca ke?

gadisBunga™ said...

Syed,

ngeee...thanks!! :D

gadisBunga™ said...

uncle lavendari,

ngeee...nasib baik uncle cakap gambo tu berseni. Hehehe

gadisBunga™ said...

abah zino,

nasib baik last2 jumpa juga jalan ke BBU kan? Hehehe!

gadisBunga™ said...

kamsiah,

sib baik saya basuh baju seminggu sekali. Heheh

gadisBunga™ said...

the malay male,

sama laaaa...
Tu pasal selalu balik malam, tunggu hujan reda.

gadisBunga™ said...

norh,

hihi. Setuju!!

Mas Zull said...

assalamualaikum GB...betul tu kat jb ni petang jer hujan tapi masa tu la mmg elok kita memohon doakan...:)

Cik Gee said...

lagu hujan kemarin by taxi band pon sedap.. cube la dengar nak2 lagi time hujan... :')

gadisBunga™ said...

nisah idham,

hahahha! Sama la kitaaa!

gadisBunga™ said...

tihara,

bihun sup pon sodap hujan2 kan??

gadisBunga™ said...

mama2Q,

orang lain yg drive this time...heheh.

gadisBunga™ said...

CR,

dahhh... Sedap. Saya suka!

gadisBunga™ said...

nizam,

heheh. Aku amik ko jadik sumber inspirasi. Kuikuikui.

gadisBunga™ said...

bui ,

wewwww...syok ok hujan!

gadisBunga™ said...

mass zul,

itu lah kan? Sebaiknya memohon doa masa hujan. :)

gadisBunga™ said...

cik gee,

really? Ok, jap nak dengar! :D

diana said...

mata pun ngantuk je bila time ujan nih..:)

MystoryPic said...

KB hujan 24 jam dah dekat 3 minggu, tapi belum banjir lagi

jeBateja said...

samo lah kat Bangi ni...potang jerk hujan....potang jerk hujan....tapi Alhamdulillah...rahmat....

gadisBunga™ said...

@diana

hahaha memang punnn!

gadisBunga™ said...

@MystoryPic

wahh...3 minggu stret? baju boleh kering ke? hewww

gadisBunga™ said...

@jeBateja

alhamdulillah... :D

Dr Singa said...

huh !!
penin saya nengok gambau ini!!!
:)

NEKCIK said...

mandi dapat hujan lebat pun bagus untuk hilangkan penyakit..Insya Allah..tapi kna tunggu hujan dah lama sikit!!!

*SiRibenMerah said...

I suka lagu neh tau... hehehehe

Nida Mohd said...

aah..sama kat shah alam ni pun..asal petang je hujan..

ct kektus said...

gambar tuu macam ada zz zzz zzz lah. lawa2. haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...