Mahu tahu tentang gadisBunga?

Kengkawan

What makes your day?

Entry tertunggak 1: Pangkor & Taiping. :D
Entry tertunggak 2: Langkawi
Entry tertunggak 3: Kelantan

Blog under renovation. Kelam kabut sikit sana sini.

*

gadisbungablog@gmail.com

NI tabung nak beli senapang~

Facebook Share

Thursday, December 27, 2012

Dua filem. Dua lelaki. Satu wanita.

Arachis pintoi

GB baru je lepas tengok movie-movie ni sebenornye... Kisahnya kebetulan dua-dua movie ada sorang perempuan dan dua orang lelaki. Macam sama, tapi langsung tak serupa.

*

(1)

Istanbul Aku Datang.

Ada Beto, Lisa, Tomok. Ada Istanbul yang very romantic and charming.

Sweet.

Very sweet it makes me torn with smiles on my face.

**

(2)

Lagenda Budak Setan 2: Katerina.

Ada Maya Karin, Farid Kamil, Bront Palarae. Ada Bhutan yang very exotic.

Tragis. Hitam. Tragedi aje. Tension pun ada. Hahaha!

***

P/S: So kalau diberi pilihan GB lebih suka ulang tengok (1) berbanding yang (2). Kalau ulang tengok yang (2) tu pun sebab ada Maya Karin. Tuh je lah. Heheh!

38 comments:

Ibu n Abah said...

Dua-dua belum tengok...
sibuk macam isteri PM...
rasanya isteri PM pun dah tengok 2/2 tu...

Cikgu Ma said...

ok...x penah tgk mana2 lagi...panggung pun x penah masuk...hehe...GB mau blnja?? ^_^

Iryd Ashraff Hadzri said...

dan cite 1 ada persamaan mcm kisah hidup saya. dan mcm sama dlm cerita adam dan hawa. nasib badan.

Rizal Sadiman said...

dua2 x tgk lg kak hehe

Fadilah Aziz said...

Gb dah ulang berapa kali yg no 1 tuh?istanbul mmg cantik kan...

citarasa rinduan said...

ok..
sis layan IAD..

thanka gb

makchaq said...

Makchaq dulu2 tengok macam2 cerita, bila dah kawin ikut rentak pakchaq yg tak tengok wayang.. Semenjak 27 tahun kahwin, baru sekali kami pi tengok wayang, tu pun bawak anak2..

~Cik Viva~ said...

salam...

dua-dua pun belom tengok, tapi lebih suka istanbul aku datang sebab ada beto..dan juga teringin nak ke istanbul...

mie said...

dua2 dah tengok...
hehehhehee

zie marziah said...

istanbul dah tengok, budak setan belum..

istanbul aku datang memang sweet je,part tomok ada gf lain sy pun meleleh nangis sama hahaha
tapi kalau nk dibandingkan istanbul aku datang dengan 29 februari, rasanya best lagi 29 februari huhuhu tambah lagi 1 filem

Dr Singa said...

istanbul cantikkkkkkkkkkk!!!!!!!!!

abah khalisha said...

Layan life of Pie best!

Hazmin said...

Tak menyempat nak tengok filem sekarang ni.. huhu..

Nizam.Ariff said...

dah lama betul aku enggak nonton filem wayang

AspenMyL said...

Ok...statement last tu buat kita nak tido dulu zzzzzz.............

❤Kamsiah❤ said...

dua2 belum tgk..semua pelakon dlm filem tersebut termasuk dalam senarai tak diminati hehe..
syok layan Legacy kat tv3 skrg...filipina punya ..heroin cun2...

Jemarisuri said...

js suka yg satu...tengok kt wayang lagi best...istanbul aku datangggggg..hikhik

Jemarisuri said...

js suka yg satu...tengok kt wayang lagi best...istanbul aku datangggggg..hikhik

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

Akak dah tengok yg no 1, yg no 2 belum ada hati nak tengok, hehehe

azieazah said...

Dua-dua tu tak masuk senarai saya. Skang mode nak tengok Les Miserable! Sebab ada Anne Hathaway!

Queen said...

kalau nak tengok cerita tragedi baik amik citer bunuh2 teros =p

sudipVSsenduk said...

aracis pintoi.. pernah menjadi kegilaan suatu masa dulu

tasekM said...

gila lama aku tak pi tgk wayang...

kakngah said...

istanbul aku dah tgk
bes
ulang berapa kali pun okay je

budak setan
tak tgk lg
yg part 1 pun tak pernah tgk
bes kah?
budak makenik workshop aku ni asek la memekak suh dunlod. nama je makenik. layan citer jiwang tapi.

Daddy Ziyyad said...

oooo...bunga Pintoi namanya bunga rumput tu..ekekekekekeke

ps: gi hanimun kat Istanbul..best, sejuk! ekekekeke

JunAina said...

Akak kalau boelh tak nak tengok filem kalau boleh nak jerit je Istanbul Aku Datang tapi betoi2 nak pi punya bukan pi tengok filem...eheheeee...

faraherda.razalan said...

Oh, ok....

Heee~

diana said...

yang pertama tu best.yang kedua tak best..tapi yang pertama ada tak best nya..watak dian tu digambarkan macam teruk sangt..masa tomok nak cium dia kat restoran tu..dengar balik dialog diaorang..taksesuai sangt

alien said...

kalau diberi peluang, aku xpilih dua2 tu.. keh3

Alin Marlini said...

best ek istanbul aku datang....harus tengok

Nur-nba said...

Istanbul cantik... Teringin juga nak ke sana..

Nisah Idham said...

tengok IAD - ada Lisa Surihani

tengok LBS 2 - ada Maya Karin.. hehhe

Ujie said...

Dua2 tak tengok lg...

Tihara said...

nak tgk istanbul aku datang lahh :D

Hans said...

no 1 memang best
4 kali dah tgok
hehehehe

pena rozie said...

Dua-dua blm tengok lg. hehehe....

ieda said...

dua2 akak lom tgk

paling nak tgk Istanbul aku dtg tuuu sbb ada lisa dan beto ! ;)

CiKPuaNLawA said...

maya karin... teringat PSM...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...