Tentang GB

My Photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the real source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, December 27, 2012

Dua filem. Dua lelaki. Satu wanita.

Arachis pintoi

GB baru je lepas tengok movie-movie ni sebenornye... Kisahnya kebetulan dua-dua movie ada sorang perempuan dan dua orang lelaki. Macam sama, tapi langsung tak serupa.

*

(1)

Istanbul Aku Datang.

Ada Beto, Lisa, Tomok. Ada Istanbul yang very romantic and charming.

Sweet.

Very sweet it makes me torn with smiles on my face.

**

(2)

Lagenda Budak Setan 2: Katerina.

Ada Maya Karin, Farid Kamil, Bront Palarae. Ada Bhutan yang very exotic.

Tragis. Hitam. Tragedi aje. Tension pun ada. Hahaha!

***

P/S: So kalau diberi pilihan GB lebih suka ulang tengok (1) berbanding yang (2). Kalau ulang tengok yang (2) tu pun sebab ada Maya Karin. Tuh je lah. Heheh!

38 comments:

  1. Dua-dua belum tengok...
    sibuk macam isteri PM...
    rasanya isteri PM pun dah tengok 2/2 tu...

    ReplyDelete
  2. ok...x penah tgk mana2 lagi...panggung pun x penah masuk...hehe...GB mau blnja?? ^_^

    ReplyDelete
  3. dan cite 1 ada persamaan mcm kisah hidup saya. dan mcm sama dlm cerita adam dan hawa. nasib badan.

    ReplyDelete
  4. Gb dah ulang berapa kali yg no 1 tuh?istanbul mmg cantik kan...

    ReplyDelete
  5. Makchaq dulu2 tengok macam2 cerita, bila dah kawin ikut rentak pakchaq yg tak tengok wayang.. Semenjak 27 tahun kahwin, baru sekali kami pi tengok wayang, tu pun bawak anak2..

    ReplyDelete
  6. salam...

    dua-dua pun belom tengok, tapi lebih suka istanbul aku datang sebab ada beto..dan juga teringin nak ke istanbul...

    ReplyDelete
  7. dua2 dah tengok...
    hehehhehee

    ReplyDelete
  8. istanbul dah tengok, budak setan belum..

    istanbul aku datang memang sweet je,part tomok ada gf lain sy pun meleleh nangis sama hahaha
    tapi kalau nk dibandingkan istanbul aku datang dengan 29 februari, rasanya best lagi 29 februari huhuhu tambah lagi 1 filem

    ReplyDelete
  9. istanbul cantikkkkkkkkkkk!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  10. Tak menyempat nak tengok filem sekarang ni.. huhu..

    ReplyDelete
  11. dah lama betul aku enggak nonton filem wayang

    ReplyDelete
  12. Ok...statement last tu buat kita nak tido dulu zzzzzz.............

    ReplyDelete
  13. dua2 belum tgk..semua pelakon dlm filem tersebut termasuk dalam senarai tak diminati hehe..
    syok layan Legacy kat tv3 skrg...filipina punya ..heroin cun2...

    ReplyDelete
  14. js suka yg satu...tengok kt wayang lagi best...istanbul aku datangggggg..hikhik

    ReplyDelete
  15. js suka yg satu...tengok kt wayang lagi best...istanbul aku datangggggg..hikhik

    ReplyDelete
  16. Akak dah tengok yg no 1, yg no 2 belum ada hati nak tengok, hehehe

    ReplyDelete
  17. Dua-dua tu tak masuk senarai saya. Skang mode nak tengok Les Miserable! Sebab ada Anne Hathaway!

    ReplyDelete
  18. kalau nak tengok cerita tragedi baik amik citer bunuh2 teros =p

    ReplyDelete
  19. aracis pintoi.. pernah menjadi kegilaan suatu masa dulu

    ReplyDelete
  20. gila lama aku tak pi tgk wayang...

    ReplyDelete
  21. istanbul aku dah tgk
    bes
    ulang berapa kali pun okay je

    budak setan
    tak tgk lg
    yg part 1 pun tak pernah tgk
    bes kah?
    budak makenik workshop aku ni asek la memekak suh dunlod. nama je makenik. layan citer jiwang tapi.

    ReplyDelete
  22. oooo...bunga Pintoi namanya bunga rumput tu..ekekekekekeke

    ps: gi hanimun kat Istanbul..best, sejuk! ekekekeke

    ReplyDelete
  23. Akak kalau boelh tak nak tengok filem kalau boleh nak jerit je Istanbul Aku Datang tapi betoi2 nak pi punya bukan pi tengok filem...eheheeee...

    ReplyDelete
  24. yang pertama tu best.yang kedua tak best..tapi yang pertama ada tak best nya..watak dian tu digambarkan macam teruk sangt..masa tomok nak cium dia kat restoran tu..dengar balik dialog diaorang..taksesuai sangt

    ReplyDelete
  25. kalau diberi peluang, aku xpilih dua2 tu.. keh3

    ReplyDelete
  26. best ek istanbul aku datang....harus tengok

    ReplyDelete
  27. Istanbul cantik... Teringin juga nak ke sana..

    ReplyDelete
  28. tengok IAD - ada Lisa Surihani

    tengok LBS 2 - ada Maya Karin.. hehhe

    ReplyDelete
  29. nak tgk istanbul aku datang lahh :D

    ReplyDelete
  30. no 1 memang best
    4 kali dah tgok
    hehehehe

    ReplyDelete
  31. Dua-dua blm tengok lg. hehehe....

    ReplyDelete
  32. dua2 akak lom tgk

    paling nak tgk Istanbul aku dtg tuuu sbb ada lisa dan beto ! ;)

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D