Mahu tahu tentang gadisBunga?

Kengkawan

What makes your day?

Entry tertunggak 1: Pangkor & Taiping. :D
Entry tertunggak 2: Langkawi
Entry tertunggak 3: Kelantan

Blog under renovation. Kelam kabut sikit sana sini.

*

gadisbungablog@gmail.com

NI tabung nak beli senapang~

Facebook Share

Monday, December 17, 2012

Bila anak raja memandangku



Sabtu. Danga Bay Convention Centre. Attend wedding seorang kawan. Antara tetamu VVIP yang hadir adalah Sultan Johor dan kerabatnya. Masa Sultan nak berangkat pulang, tetamu lain berbaris mengiringi keberangkatan pulang. GB pulak cuma berdiri di belakang sebab GB nak ambil gambar saja. Tiba-tiba nampak Tengku Mahkota tengah berjalan nak keluar. Cepat-cepat GB laraskan kamera ke eye level sebab taknak nanti snap-snap nampak bahu orang pulak. Terus zoom dan fokus sebab ehem bukan senang nak jumpa depan mata kan...? Setting dah cantik, tinggal nak snap aje.

Tiba-tiba Tengku Mahkota pandang GB. 3, 4 saat juga. Terus GB parkinson!

Alasan Parkinson adalah yang terbaik untuk cover gambo yang gegar. Heheh.

Sengih tak putus sampai ke malam. Anak raja pandang kita...mau tak seronok! Dalam hati tertanya-tanya, adakah di hatinya terdetik rasa? Terus feeling Puteri Impian, boleh??

*

Kuikuikui! Ehem. Ok. Boleh stop berangan sekarang, ye GB... Keje banyak tengah tunggu tu wehhh!

GB dan member ofis, Raihan (kiri), yang sudi temankan GB ke wedding Azrin dan Azhar (Azhar ni ada bukak Cool Blog kat UTM Skudai ye.... :D) di Danga Bay Convention Centre Sabtu lepas. Ada dua pasang pengantin sebenarnya. :)

P/S: Dah hujung tahun dan masih belum pegi bercuti hatta ke Pulau Singa yang sepelaung tuh aje pun. Tak bestnye!!!

96 comments:

al-lavendari said...

cantik baju .. beropol-ropol !

the malay male said...

Anak raja nampak muka GB tak? Atau anak raja tgk GB tapi nampak kamera jek kat muka? Hehe

❤Kamsiah❤ said...

wah wah wah...saat yg tak mungkin dilupakan sepanjang hayat ,kan...
tido malam mimpi anak raja tak..:)

gadisBunga™ said...

@al-lavendari


baju saya ke baju pengantin ek uncle? heheh!

gadisBunga™ said...

@the malay male

kamera bukan besar nho...hahaha!

gadisBunga™ said...

@❤Kamsiah❤

bukan takat mimpi, ngigau terus! kuikuikui!

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

hehehehe.. tu belum Sultan yg pandang, mesti GB pitam kat situ jugak, kah kah kah!

Wak Gelas™ said...

amboiii parkinson kunun.. ahhhAA

Pn Kartini said...

Seriusnya anak raja..apakah terkesima dek panahan mata dik GB kitaa...ermmm;-)
Agak2 terdetik di hati,sape gerangan gadis berbaju itam yg cute ituu..;-)

CiKPuaNLawA said...

yeyyy....

dah chubby la.... cute tapi...hehhee

kena naek buaian sambil nyanyi "aku nak kawen dengan anak rajaaa..." .. untung2 murah rezeki.. mulut masin kan... ehhee..
bukan rajagopal la tapi...

Jna marcello said...

napee GB takk ajakk Na yg teman isk isk isk
HAHAHAH ;D

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

pehhh!! muka pengantin beri beri femiliar kan

Lya Colours said...

dulu masa study kat uitm segamat ada kembara mahkota johor, dapat salam dgn tengku mahkota rasa x nak basuh tangan setahun bleh? haha

Chenal said...

MAKA...berangan bagai puteri la GB. layanz

alien said...

xlama lagi ada la rombongan dari istana tu..hehe

zie marziah said...

wah wedding ada kerabat,mesti grand ni..

oppsss mana tau memang betul2 jadi puteri impian, ha terbeliak mata tengok GB naik takhta:)

tasekM said...

kalau aku bukan parkinson je beb. terhempas kamera terus.

kah2.


.

Mrs.Sheikh said...

:)
Gebu putera raja ni.
masa tgk skrin ni pun ..terasa putera raja merenung kite. :P
ok.. miss f. jgn marah ya.usik2 putera awak :)

NM03 said...

vah vah vah....







kompem dibuai angan kan! :)

Kesuma Angsana said...

amboi ... berangan dah ye

JunAina said...

Kalau dia tenung lama sikit mau bedebub DSLR tuh...ehehee...

Hanis Azla said...

he..he.. akak pun ketaq klu anak raja pandang.. ha..ha..

Queen said...

halamaaakkk..... cair namanya tu....


cantik baju GB =p

Aziela Azila said...

3,4 saat adalah cukup lama untuk si pemilik hati berdegup kencang. Kalau GB angau2, dia pun sama kot. Owhhh...masinlahh kata2 akak nie hendaknya. Boleh tumpang glemer GB. Ayarkk!

Tihara said...

alamak anak raja ni ker..
btw nice renungan dia buat GB :)

gadisBunga™ said...

@Seri Kandi Tanah Jauhar

sultan tak pandang GB tapi. heheheh~

gadisBunga™ said...

@Wak Gelas™

sindrom dipandang anak raja..heheh~

gadisBunga™ said...

@Pn Kartini

heheh. serius2 pun hensem kan? kalau terkesima baguslah. hahahah!

gadisBunga™ said...

@CiKPuaNLawA

kite banyak buaian kat playground kat projek kite je ni...pokok beringin takde tapi. hehehe

gadisBunga™ said...

@Jna marcello

nanti dia pandang na pulak, terus gambo tak jadi. hahaha!

gadisBunga™ said...

@Khairul Hakimin B. Muhammad

ye? penah jumpa kot?

gadisBunga™ said...

@Lya Colours


dah lepas setahun kan kan??

gadisBunga™ said...

@Chenal

ye..berangan macam masa kecik kecik duluuu..heheh

gadisBunga™ said...

@alien

hahaha! berangan memang syok alien...! aku tunggu je rombongan datang...

gadisBunga™ said...

@zie marziah

ye...berangan lagik! hahha!

gadisBunga™ said...

@Mrs.Sheikh

sebab memang TMJ pandang pun time nih. untung kite. :D

gadisBunga™ said...

@NM03

seminggu. kompem!

gadisBunga™ said...

@Kesuma Angsana

hahaha. setakat berangan je ye...

gadisBunga™ said...

@JunAina

kalau lama sikit jgn kata kamera, saya pun jatuh bedebub gamaknya!

gadisBunga™ said...

@Hanis Azla


hihihi. kite ketaq tang tangan kak. ;D

gadisBunga™ said...

@Queen

tengs yang. ;D

mmg cair pun sebenonye. kuikuikui~

gadisBunga™ said...

@Aziela Azila

ahahaha akak pun tolong berangankan untuk gb? ;D

gadisBunga™ said...

@Tihara

kan...? :D

JS or Mrs.Lina said...

ehemmmm...^^

Nur-nba said...

Nice pic.. No wonder GB takleh tido malam..

Cantik baju GB.. ;)

AspenMyL said...

Baik2 awak...kang hujung kasut high heels kena kat kepala kang...ups.....heeeee

Areef Ibn Naim said...

salam,

amboi... nasib tk tercicir wallet lg, hehehe...

Dinas Aldi said...

Hensem macam ayahandanya jugak. Anak raja renung GB, fewit!

* FAR * said...

kalau i pun berangan GB.. feeling ada ratu gitu.. hihii..

Telor Power said...

wah .....

TMJ tu. GB pun dah pandai cakap slank joho hahahaha terbaek

Daddy Ziyyad said...

kah kah kah....Parkinson teros!

Saya kenal cousin si TMJ ni...nak suruh tak dia bagitau TMJ supaya tgk entri ni? wakakakakakakaka

tasekM said...

mana komen aku hilang?
ni yg nk merajuk nih..


.

Nisah Idham said...

haishhh hati mana yg tak keruan bila terpandang wajah ensem si anak raja tersebut. manisnya, ckp bikin tak tido sepanjang malam..
muahahhah gitu ke ??

gadisBunga™ said...

@tasekM

hahaha!!! jangan!!! haritu baruuu je terhempas. kat danga bay jugak. isk!

gadisBunga™ said...

@JS or Mrs.Lina

ehem ehem!!!

gadisBunga™ said...

@Nur-nba

pic gegor kak. nasib baik masa snap tu TMJ belum beralih mata. heheh~

baju raya haritu. beli last menet~!

gadisBunga™ said...

@AspenMyL

eippp....

gurau gurau saja....hahah!

gadisBunga™ said...

@Areef Ibn Naim

wallet tak bawak time tuh. kalau bawak mesti tercicir lagi!

gadisBunga™ said...

@Dinas Aldi

memang hensem kak oiii!

gadisBunga™ said...

@* FAR *

ai berangan feeling puteri je. heheh!

gadisBunga™ said...

@Telor Power

ada slang johor ke telor? ok, kite suker!!!

gadisBunga™ said...

@Daddy Ziyyad

boleh sajaaaa!!!! hehehehe!

gadisBunga™ said...

@tasekM

alolo kakak....! ado dah... dua lagi!

gadisBunga™ said...

@Nisah Idham

2 malam tidur tak lena. hahahaha!!!

nabilah_2908 said...

bukan ke ni boyfie Fazura..ke yg lain..? huhu..

pengantin tu sangat cantik..sama padan..tahniah tuk kawan GB..

cepat2 la minta cuti dan pergi bercuti..ketepikan segala kerja.. :)

gadisBunga™ said...

@nabilah_2908

yang ni la...huhu

tgh nak escape jap ni. wiken pun okey. huuu~

abah khalisha said...

Dia pandang fazura je tu.hehehe

Mama2Q said...

wow..kalau tetiba Gb kawen ngan anak raja tu jgn lupa jemput saya tau!!

~ Cik Azz ~ said...

Hamboiiihhh... Seronok sakan dapat amek gambar anak raja tu ehh... hehe...

gadisBunga™ said...

@abah khalisha

heheh iyerrr....

gadisBunga™ said...

@Mama2Q

wow. mari berangan!!

gadisBunga™ said...

@~ Cik Azz ~

kalau dapat bergambar dengan anak raja lagi laaaa kan?

Kakzakie said...

Kalau tengok dari gambar sah dia pun terpana juga sebab dia pandang pada GB juga..

Nida Mohd said...

wah..itu br pandang..kalp dia tegur boleh pengsan..hehehe

gadisBunga™ said...

@Kakzakie

kalau akak dah berkata begitu, maka tidaklah saya mahu berkata tidak. ngeeee~

gadisBunga™ said...

@Nida Mohd

kalau tegur, saya pengsan, rosak majlis orang! hahaha!

Hazmin said...

Terbaik ni. Patut GB tegur terus anak raja tu. Haha.. Mana tau ada peluang.

gadisBunga™ said...

@Hazmin


huuu...takuttt nak tegurrr!

sudipVSsenduk said...

adakah si dia yg akan mengambil gambar anak-anak kau nanti GB?



boleh mula cari idea utk design kad walimatulurus

gadisBunga™ said...

@sudipVSsenduk

bahaya tahap dewa sungguh soalan itu.

jawapan: si dia itu is in the making...insyaAllah. heheheh

Mat Gebu said...

Perghh....terus macam nak panggil "cik puan"....errr....

diana said...

wah..nama pasangan pengantin pun nak dekat2 sama...sama cantik sama padan lak tu..

Telor Power said...

@GB ada la.....

ezasunflower said...

TMJ fazura yg punya.. hehe..

GB pakai kamera ape ye?

gadisBunga™ said...

@Mat Gebu

alaaa...cik laaa...puan belum... hehhe~

gadisBunga™ said...

@diana

kan? kuat jodoh diorang. :)

gadisBunga™ said...

@Telor Power

ye ke? ok...suke suke suke!!

gadisBunga™ said...

@ezasunflower


ye tauuu....

pakai lumix gf3 yang.. :)

amirini said...

bukan senang anak raja nk pandang..
mesti ada something yg membuat dia pandang GB..
hehehe

gadisBunga™ said...

@amirini

kalau betul, alhamdulillah... :)

[PCL] said...

TM J tuu..jgn lps peluang kalau boleh snap. ..snap puas2 n jgn la pakinson plk..haha.

citarasa rinduan said...

dia mmg hensem

pic tu bt kak ayu JELES ok!!

gadisBunga™ said...

PCL

Tapi saya memang dah terparkinson dah time tuh! Hahahaha!!!

Cinta Misteri said...

Tp ttp tk suka bila ank raja nk lalu kt jln raya, semua kena ketepi buatkn jln jem. Lg hangen bila kita nk cepat.

GB, kalau dia tebekenan apa salahnye. Khabarnye dia dh tkd ape2 ngan faㄆㄩㄞa lagi.

gadisBunga™ said...

@citarasa rinduan


hensem sangat kak...!

gadisBunga™ said...

@Cinta Misteri

woah...tuah apakah itu? huhuhu~

kite hamba rakyat marhaen ja. hewhewhew~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...