Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the real source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, December 17, 2012

Bila anak raja memandangku



Sabtu. Danga Bay Convention Centre. Attend wedding seorang kawan. Antara tetamu VVIP yang hadir adalah Sultan Johor dan kerabatnya. Masa Sultan nak berangkat pulang, tetamu lain berbaris mengiringi keberangkatan pulang. GB pulak cuma berdiri di belakang sebab GB nak ambil gambar saja. Tiba-tiba nampak Tengku Mahkota tengah berjalan nak keluar. Cepat-cepat GB laraskan kamera ke eye level sebab taknak nanti snap-snap nampak bahu orang pulak. Terus zoom dan fokus sebab ehem bukan senang nak jumpa depan mata kan...? Setting dah cantik, tinggal nak snap aje.

Tiba-tiba Tengku Mahkota pandang GB. 3, 4 saat juga. Terus GB parkinson!

Alasan Parkinson adalah yang terbaik untuk cover gambo yang gegar. Heheh.

Sengih tak putus sampai ke malam. Anak raja pandang kita...mau tak seronok! Dalam hati tertanya-tanya, adakah di hatinya terdetik rasa? Terus feeling Puteri Impian, boleh??

*

Kuikuikui! Ehem. Ok. Boleh stop berangan sekarang, ye GB... Keje banyak tengah tunggu tu wehhh!

GB dan member ofis, Raihan (kiri), yang sudi temankan GB ke wedding Azrin dan Azhar (Azhar ni ada bukak Cool Blog kat UTM Skudai ye.... :D) di Danga Bay Convention Centre Sabtu lepas. Ada dua pasang pengantin sebenarnya. :)

P/S: Dah hujung tahun dan masih belum pegi bercuti hatta ke Pulau Singa yang sepelaung tuh aje pun. Tak bestnye!!!

96 comments:

  1. Anak raja nampak muka GB tak? Atau anak raja tgk GB tapi nampak kamera jek kat muka? Hehe

    ReplyDelete
  2. wah wah wah...saat yg tak mungkin dilupakan sepanjang hayat ,kan...
    tido malam mimpi anak raja tak..:)

    ReplyDelete
  3. @al-lavendari


    baju saya ke baju pengantin ek uncle? heheh!

    ReplyDelete
  4. @❤Kamsiah❤

    bukan takat mimpi, ngigau terus! kuikuikui!

    ReplyDelete
  5. hehehehe.. tu belum Sultan yg pandang, mesti GB pitam kat situ jugak, kah kah kah!

    ReplyDelete
  6. Seriusnya anak raja..apakah terkesima dek panahan mata dik GB kitaa...ermmm;-)
    Agak2 terdetik di hati,sape gerangan gadis berbaju itam yg cute ituu..;-)

    ReplyDelete
  7. yeyyy....

    dah chubby la.... cute tapi...hehhee

    kena naek buaian sambil nyanyi "aku nak kawen dengan anak rajaaa..." .. untung2 murah rezeki.. mulut masin kan... ehhee..
    bukan rajagopal la tapi...

    ReplyDelete
  8. napee GB takk ajakk Na yg teman isk isk isk
    HAHAHAH ;D

    ReplyDelete
  9. pehhh!! muka pengantin beri beri femiliar kan

    ReplyDelete
  10. dulu masa study kat uitm segamat ada kembara mahkota johor, dapat salam dgn tengku mahkota rasa x nak basuh tangan setahun bleh? haha

    ReplyDelete
  11. MAKA...berangan bagai puteri la GB. layanz

    ReplyDelete
  12. xlama lagi ada la rombongan dari istana tu..hehe

    ReplyDelete
  13. wah wedding ada kerabat,mesti grand ni..

    oppsss mana tau memang betul2 jadi puteri impian, ha terbeliak mata tengok GB naik takhta:)

    ReplyDelete
  14. kalau aku bukan parkinson je beb. terhempas kamera terus.

    kah2.


    .

    ReplyDelete
  15. :)
    Gebu putera raja ni.
    masa tgk skrin ni pun ..terasa putera raja merenung kite. :P
    ok.. miss f. jgn marah ya.usik2 putera awak :)

    ReplyDelete
  16. vah vah vah....







    kompem dibuai angan kan! :)

    ReplyDelete
  17. Kalau dia tenung lama sikit mau bedebub DSLR tuh...ehehee...

    ReplyDelete
  18. he..he.. akak pun ketaq klu anak raja pandang.. ha..ha..

    ReplyDelete
  19. halamaaakkk..... cair namanya tu....


    cantik baju GB =p

    ReplyDelete
  20. 3,4 saat adalah cukup lama untuk si pemilik hati berdegup kencang. Kalau GB angau2, dia pun sama kot. Owhhh...masinlahh kata2 akak nie hendaknya. Boleh tumpang glemer GB. Ayarkk!

    ReplyDelete
  21. alamak anak raja ni ker..
    btw nice renungan dia buat GB :)

    ReplyDelete
  22. @Pn Kartini

    heheh. serius2 pun hensem kan? kalau terkesima baguslah. hahahah!

    ReplyDelete
  23. @CiKPuaNLawA

    kite banyak buaian kat playground kat projek kite je ni...pokok beringin takde tapi. hehehe

    ReplyDelete
  24. @Jna marcello

    nanti dia pandang na pulak, terus gambo tak jadi. hahaha!

    ReplyDelete
  25. @Chenal

    ye..berangan macam masa kecik kecik duluuu..heheh

    ReplyDelete
  26. @alien

    hahaha! berangan memang syok alien...! aku tunggu je rombongan datang...

    ReplyDelete
  27. @Mrs.Sheikh

    sebab memang TMJ pandang pun time nih. untung kite. :D

    ReplyDelete
  28. @JunAina

    kalau lama sikit jgn kata kamera, saya pun jatuh bedebub gamaknya!

    ReplyDelete
  29. @Queen

    tengs yang. ;D

    mmg cair pun sebenonye. kuikuikui~

    ReplyDelete
  30. @Aziela Azila

    ahahaha akak pun tolong berangankan untuk gb? ;D

    ReplyDelete
  31. Nice pic.. No wonder GB takleh tido malam..

    Cantik baju GB.. ;)

    ReplyDelete
  32. Baik2 awak...kang hujung kasut high heels kena kat kepala kang...ups.....heeeee

    ReplyDelete
  33. salam,

    amboi... nasib tk tercicir wallet lg, hehehe...

    ReplyDelete
  34. Hensem macam ayahandanya jugak. Anak raja renung GB, fewit!

    ReplyDelete
  35. kalau i pun berangan GB.. feeling ada ratu gitu.. hihii..

    ReplyDelete
  36. wah .....

    TMJ tu. GB pun dah pandai cakap slank joho hahahaha terbaek

    ReplyDelete
  37. kah kah kah....Parkinson teros!

    Saya kenal cousin si TMJ ni...nak suruh tak dia bagitau TMJ supaya tgk entri ni? wakakakakakakaka

    ReplyDelete
  38. mana komen aku hilang?
    ni yg nk merajuk nih..


    .

    ReplyDelete
  39. haishhh hati mana yg tak keruan bila terpandang wajah ensem si anak raja tersebut. manisnya, ckp bikin tak tido sepanjang malam..
    muahahhah gitu ke ??

    ReplyDelete
  40. @tasekM

    hahaha!!! jangan!!! haritu baruuu je terhempas. kat danga bay jugak. isk!

    ReplyDelete
  41. @Nur-nba

    pic gegor kak. nasib baik masa snap tu TMJ belum beralih mata. heheh~

    baju raya haritu. beli last menet~!

    ReplyDelete
  42. @Areef Ibn Naim

    wallet tak bawak time tuh. kalau bawak mesti tercicir lagi!

    ReplyDelete
  43. @Telor Power

    ada slang johor ke telor? ok, kite suker!!!

    ReplyDelete
  44. bukan ke ni boyfie Fazura..ke yg lain..? huhu..

    pengantin tu sangat cantik..sama padan..tahniah tuk kawan GB..

    cepat2 la minta cuti dan pergi bercuti..ketepikan segala kerja.. :)

    ReplyDelete
  45. @nabilah_2908

    yang ni la...huhu

    tgh nak escape jap ni. wiken pun okey. huuu~

    ReplyDelete
  46. wow..kalau tetiba Gb kawen ngan anak raja tu jgn lupa jemput saya tau!!

    ReplyDelete
  47. Hamboiiihhh... Seronok sakan dapat amek gambar anak raja tu ehh... hehe...

    ReplyDelete
  48. @~ Cik Azz ~

    kalau dapat bergambar dengan anak raja lagi laaaa kan?

    ReplyDelete
  49. Kalau tengok dari gambar sah dia pun terpana juga sebab dia pandang pada GB juga..

    ReplyDelete
  50. wah..itu br pandang..kalp dia tegur boleh pengsan..hehehe

    ReplyDelete
  51. @Kakzakie

    kalau akak dah berkata begitu, maka tidaklah saya mahu berkata tidak. ngeeee~

    ReplyDelete
  52. @Nida Mohd

    kalau tegur, saya pengsan, rosak majlis orang! hahaha!

    ReplyDelete
  53. Terbaik ni. Patut GB tegur terus anak raja tu. Haha.. Mana tau ada peluang.

    ReplyDelete
  54. adakah si dia yg akan mengambil gambar anak-anak kau nanti GB?



    boleh mula cari idea utk design kad walimatulurus

    ReplyDelete
  55. @sudipVSsenduk

    bahaya tahap dewa sungguh soalan itu.

    jawapan: si dia itu is in the making...insyaAllah. heheheh

    ReplyDelete
  56. Perghh....terus macam nak panggil "cik puan"....errr....

    ReplyDelete
  57. wah..nama pasangan pengantin pun nak dekat2 sama...sama cantik sama padan lak tu..

    ReplyDelete
  58. TMJ fazura yg punya.. hehe..

    GB pakai kamera ape ye?

    ReplyDelete
  59. @Mat Gebu

    alaaa...cik laaa...puan belum... hehhe~

    ReplyDelete
  60. bukan senang anak raja nk pandang..
    mesti ada something yg membuat dia pandang GB..
    hehehe

    ReplyDelete
  61. TM J tuu..jgn lps peluang kalau boleh snap. ..snap puas2 n jgn la pakinson plk..haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. PCL

      Tapi saya memang dah terparkinson dah time tuh! Hahahaha!!!

      Delete
  62. dia mmg hensem

    pic tu bt kak ayu JELES ok!!

    ReplyDelete
  63. Tp ttp tk suka bila ank raja nk lalu kt jln raya, semua kena ketepi buatkn jln jem. Lg hangen bila kita nk cepat.

    GB, kalau dia tebekenan apa salahnye. Khabarnye dia dh tkd ape2 ngan faㄆㄩㄞa lagi.

    ReplyDelete
  64. @Cinta Misteri

    woah...tuah apakah itu? huhuhu~

    kite hamba rakyat marhaen ja. hewhewhew~

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D