Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, December 24, 2012

Biar langkah terhalang. Biar kena halau. Biar kaki tenggelam. Tapi kami tak gentar. Kerana, hak menembak hak kami! - Part 2

Another sunrise behind thick clouds. HDR kononnye...

Sambungan...

Ye. Kitorang kene halau. Sebabnya bukan aje sebab construction site tu, tapi jugak sebab memang ada booth polis kat hujung jambatan cantik yang kat belah kanan gambar di atas. Kenapa diorang kat situ? Sebab ada satu construction site yang sungguh grand kat seberang sana. GB tak pasti construction untuk apa. 

So, memang tak dapek la nak sesuka hati menyunrise kat situ melainkan kalau nasib baik diorang tak perasan kehadiran kitorang. Takpe lah... tapi degil tetap degil ye...! Hahaha!!!

P/S: Lepas tu sambung tembak lagi kat port yang jauh sikit dari situ, yang tanahnya lembik berpasir sampai kaki tenggelam, tapi view adalah sungguh ohsem! Dan jogging kat Taman Merdeka. (Lebih kepada brisk walking sambil menembak sebenonye). Pastu balik umah (umah opismate hewhew) buat pancake for breakfast. Dan tumbuk (blender...hewhewhew) sambal belacan cicah ulam siap ada petai jeruk tuh for lunch. Ohsem Sunday!

38 comments:

  1. agaknya ni msti projek banglow kat situ kn...mahal tu projek situ...sbb kene kuar duit beli tanah, then kuar duit buat banglow plak...

    ReplyDelete
  2. sabor je lah...yang penting dapat gambar pemandangan yang cantik

    ReplyDelete
  3. nice capture..dapat experience tu..
    btw petai jeruk..pergghh..geng bas sekolah ni :)

    ReplyDelete
  4. ok la kena halau tp still leh tembak menembak..

    lama naaa x mai tang ni...maaf ^_^

    ReplyDelete
  5. oooosomeee...
    berbaloi-baloi kaki u yang terendam lumpur...(sebab kaki u....bukan kaki kami....)
    ekekekekekekek

    ReplyDelete
  6. kalau tapak bina memang di larang orang awam masuk.. tak kan tak tau hehe

    ReplyDelete
  7. kat mana ni miss GB.. serius kalo dah menembak tu.. memang rasa tak peduli aje dengan keadaan sekeliling.. huhu..

    ReplyDelete
  8. biar kaki bertongkat mcm Na kan?
    hihihihi

    ReplyDelete
  9. Rizal iGossip:
    hahahaha kena halau, mesti kena muka tebal..pernah jgk kena halau sbb main dekat construction site huhu

    ReplyDelete
  10. ohh..tak bg sebab ada construction site tu lah ya..

    ReplyDelete
  11. Memang cantik pemandangan kat situ..

    ReplyDelete
  12. Asal dapat menembak berendam paya pun tak per...ahahaaa...

    ReplyDelete
  13. @Ujie

    sebab construction site and sebab lain jugak...hihihi~

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D