Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, December 24, 2012

Biar langkah terhalang. Biar kena halau. Biar kaki tenggelam. Tapi kami tak gentar. Kerana, hak menembak hak kami! (Update)

Site yang dimaksudkan. ;D


Gitu haaa tajuk...ada ceritanya tapi. Huhuhu~

Semalam pagi-pagi GB dan opismate dah pegi kejar sunrise dekat tepi Sungai Danga yang tengah under construction tu. Under construction, tapi bagi kitorang masih boleh access sebab kitorang pun memang spesis yang turun site sokmo.

GB dah geram kat tempat tu dah lama dah. Sebab dari situ boleh view sunrise, mengadap Danga Bay lagi. Last month dah penah usha tempat tu dengan CPL tapi baruuu nak feeling feeling, ado pulak polis datang. Terus kitorang cabut.

Kenapa construction site? Entahlah. Tapi one thing for sure adalah view yang kita akan dapat adalah unik dan biasanya takkan dapat dah selepas tu. Mungkin hodoh dan merbahaya untuk sesetengah orang, tapi untuk sesetengah orang yang lain pulak, tempat macam tu adalah ohsem! Kecuali kalau ada yang datang mengganggu.

*

Nak dijadikan cerita, rupanya semalam pun sama. Park tepi jalan. Kitorang baruuu nak pacak tripod, dah ado bapak polisi datang. Alahai...kawasan larangan katanya. Tak kasi tembak. Sedih.

(Ada sebab kenapa polis asyik datang je bila kitorang muncul kat kawasan tu, tapi takpe, lain entry GB citer)

**

P/S: Tapi kitorang degil. Huhuhu...

42 comments:

  1. mmg hantu menembak kan kamuk ni







    :)

    ReplyDelete
  2. Tak sabaq nak tau pasaipa.
    Akak dulu ada tembak sunrise 'berasap' kat tepi tempat keja. Sekarang dah tak nampak sunrise sebab dah ada bangunan tinggi kat situ. Jadi ada kenangan :)

    ReplyDelete
  3. nanti kita seludup sesenyap nakk...?!!

    ReplyDelete
  4. sy bukan mau tembak sy cuma mau shoot shaja..hehehe

    ReplyDelete
  5. Dulu kan ada mayat baby kena buang di sini GB tak tahu ke?

    ReplyDelete
  6. Cuaca mendung je tu.. Kenapa ye tak boleh menembak di situ?

    ReplyDelete
  7. kalao berhasil tembak, sila pacak hasil tembakan di sini ye hehehe

    ReplyDelete
  8. hurmmm kenapa erkkk ada aje polis ..

    jelesss lah tuuu ...GB terer nembak !

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum GB...kesian nyer kenapa x boleh kawasan larangan ker..:)

    ReplyDelete
  10. amboi tajuk..tak dak panjang lagi ka???
    hehehe

    ReplyDelete
  11. Ingatkan tembak apa la tadi. Rupanya tembak gambar. Hehe

    ReplyDelete
  12. ehh takkan nak tangkap gambar pun tak boleh? kenapa eh polis tak kasi? hmmm tak sabar nk tau ni. :)

    ReplyDelete
  13. aku. harihari menembak d construction site. tuk progress, tapi. :D

    ReplyDelete
  14. @ieda


    hahaha untung la kalau dia jeles...ngeeee

    ReplyDelete
  15. @Mas Zull


    sebenarnya memang kawasan larangan. hihihi~

    ReplyDelete
  16. @diana

    ahahaha!!! tu dah abis pendek dah tuhhh!

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D