Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, December 31, 2012

2012: Ape cer hujung tahun?

Akhirnya GB beli ND filter untuk my darling Lumix GF3. Kebetulan jumpa kat Digital Mall semalam.
Boleh la mengkapaskan air terjun lepas nih! ;D

Hujung tahun sudah. Tahun ni paling dramatik rasanya. Dramatik dengan ujian dan rahmat. Syukur. Ujian yang pedih-pedih dijadikan sempadan di masa hadapan. Ujian yang indah-indah pula harus disyukuri dengan rasa rendah hati,  dengan harapan agar yang indah itu dirahmati Allah.

GB rasa akhir 2012 ni GB lebih positif dari sebelumnya. Which is good, sebab negativity itu adalah memenatkan.

Hari-hari terakhir 2012 GB spend masa untuk bergathering dengan kengkawan blogger kat bawah pokok depan kilang Hitachi sambil ngap cendol dan rojak. Juga spend more time dengan family, jalan-jalan shopping-shopping. Dan beli ND filter untuk dak GF3 tuh.

P/S: Tahun ni GB berhujung tahun kat JB (yey!). Dan ye, esok satu haribulan satu, Jeybee tak cuti yer... Culture shock jap!

17 comments:

  1. huh awat tak coti? apa2 pon, selamat tahun baru 2013!

    ReplyDelete
  2. hurmmm lepas nie lebih hebat2 lah pic GB ... ;)

    ReplyDelete
  3. love u dik
    moga tahun ni lebih baik baik dan baik
    cuti ke idak tak penting kan? sebab masa tu tetap berlalu tak lewat tak cepat
    betul tak?
    jaga diri bebaik..

    ReplyDelete
  4. ye, warga johor x cuti 1 januari... :D happy new year bebeh!

    ReplyDelete
  5. Happy New Year GB, Along doakan yang terbaik buat GB...amin..

    ReplyDelete
  6. Salam GB..Nekcik doakan agar tahun 2013 akan membawa lebih rezeki dari segala segi..insya Allah!!

    ReplyDelete
  7. Tak cuti pun takpa, yg penting mood tetap best!Hepi newyear GB!

    ReplyDelete
  8. Hahaha...siap ada kejutan budaya lagi yea...alah tak cuti pun takpe GB, buat2 rasa 'bercuti'....

    ReplyDelete
  9. Johor memang tak cuti pada 1 Jan. Saya dah laluinya masa tinggal di sana dulu. Masa tu lagilah cuti hujung minggu pada hari Jumaat mcm di Kelantan, Kedah dan Terengganu .... hehe

    ReplyDelete
  10. ujian hujung th...akak unya pic dlm DSLR takleh transfer ke pc...baik guna memori kad atau kabel usb...tempat cucuk kat cpu dah loose..:)

    ReplyDelete
  11. Lepas ni makin melotop le photo2 GB...

    Nanti balik Kl kita gather2 lagi ek...

    ReplyDelete
  12. gb, buat la entry pasal dslr body part and function...hehe

    dok berangan nak angkat satu ^_^

    ReplyDelete
  13. rugi la tak cuti..tak boleh deting..heheh

    ReplyDelete
  14. Xcuti ker...kalo cuti boleh soping2 lg...

    ReplyDelete
  15. Selamat Tahun Baru GB... JB tak cuti dan esok kami meeting lagi.. Tak sabar nak tengok gambar air terjun pula.. Bestnya men' cendol'.. Kalau dekat, Nur join jugak..

    ReplyDelete
  16. GB lama kat JB eh..jadi sinonim dah GB n JB..akak teringin nak g JPO..perasan :)

    ReplyDelete
  17. aku pun baru tahu yang JB taj cuti 1.1.xx

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D