Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, November 19, 2012

Shot Milky Way yang tak jadi


Sabtu lepas masa jalan balik umah lepas teman member tengok bola, GB nampak langit sungguh la clear tak berawan dan bintang nampak berkerlipan, sungguh indah sekali...

Terus terfikir nak try shoot Milky Way, mana tau nampak kan...

Shoot punye shoot, rasa makin sejuk pulak kat luar rumah tu. Gelap lagi. Nyamuk lagi. Sorang-sorang lagi. Lepas a few shots, GB pun masuk.

Tapi tak nampak bayang Milky Way pun... :(

*

GB ingat kene edit-edit kat photoshop dulu baru nampak. Tapi dah masuk photoshop pun tak nampak...setakat bintang je. Then baru terfikir nak gugel cemana nak shoot Milky Way. Gugel punye gugel, baru la tau rupanya GB salah setting ISO...

Jadi lah gambo bintang aje...hihihi~

Takpe. Try lagi next time. Never give up GB.

P/S: Chop. Kalau ada member yang terfikir nak buat projek yang sama, silalah roger GB. Sebab sebaiknya kene cari port yang gelap gulita, maka berdua adalah lebih baik. Lebih pun better.

25 comments:

  1. semoga berjaya GB..acik tumpang tengok gambar yang cantik je

    ReplyDelete
  2. GB sentiasa saja berahi dgn fotografi kan? Heeee~ Tak nak bisnes sendiri ke?

    ReplyDelete
  3. Ok la tu, nampak bintangnya. Kalau mak yang ambil gambo, nampak Gulap Khan je... ;-)

    ReplyDelete
  4. Teman manalah yg suka bola sampai kena GB yg kena temankan:)

    ReplyDelete
  5. all the best.. nnti share foto ya..!!

    ReplyDelete
  6. Mudah2an mlm ni ada peluang lg, gB boleh cuba ikut cara yg betul.....
    Nanti share ilmu ya?

    ReplyDelete
  7. SAYAAAAAaaaaa.......
    jommmm....

    ermmm tapi kena tunggu kita beli remote dulu.... huhhu....

    tengah kumpul duit nih....

    ReplyDelete
  8. contoh gmbr milky way tu camano???

    ReplyDelete
  9. milky way .. hurmmmmmmmmm ok je akak tgk nie .. cantik ;)

    ReplyDelete
  10. Chayok menembak Milky Way nanti. Nampak jugak bintang dalam gambar tu :)

    ReplyDelete
  11. as salam

    nak join..nak nak..tapi lelaki lah.boleh? heheh:D

    ReplyDelete
  12. tgk tajuk tadi akak ingat GB nak cerita pasal biskut.. punyalah tak tahu apa2 pasal terms fotografi ni.. he..he.. tp akak suka gambar tu.. cantik..

    ReplyDelete
  13. kebetulan... malam khamis minggu lepas aku cuba buat tapi tak menjadi... sebab cahaya ambient terang (ada lampu jalan).

    Aku nak juga cuba lagi tapi berdua di dalam gelap? bahaya...

    ReplyDelete
  14. GB jgn kata mikly way.. apa pon tak dpt skrg.. penyudah camera simpan dlm lemari

    ReplyDelete
  15. saya nak join jugak, tapi bahaya! hahahaha..awak kena ada 2-3 org kawan perempuan yg lain...baru saya berani join! haha

    ReplyDelete
  16. Cerehnya langit.. banyaknya bintang..
    Kalau berjaya tunjuk ye.. makchaq tak tau macam mana gambaq milkyway tu..

    ReplyDelete
  17. milky way
    galaksi bintang yang besar
    wowwww...kalau dapat shoot gambo?

    ReplyDelete
  18. Memang tak pandai ambil gambar waktu malam.. Gelapppp je memanjang.. :(

    ReplyDelete
  19. dah nak hujung tahun ni Milky Way tak boleh nampak sangat dah sebab dia terbit lebih kurang jam 4 ptg waktu Malaysia..
    kena refer bila masa sesuai boleh nampak clear Milky Way ni dari line Khatulistiwa..
    try google " how and when suitable to shoot Milky Way"

    ReplyDelete
  20. jom shoot milky way.dekat port dickson..

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D