Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, November 12, 2012

Sape makan pangkal timun dialah yang rasa pahitnye...



Saya tak faham. Kenapa dalam berhati-hati menjaga hati kita dan hati orang lain, tapi masih boleh terluka hati ni.

Saya mengaku saya tersilap bagi hati. Tersalah jatuh hati. Menyampahnya. Huh!

Sedih. Pedih. Teruk betul. Huh!

Tapi saya gembira sebab semua instinct saya selama ni betul. Maksudnye? Yelah...selama ni kan saya tak penah percaya instinct sendiri sebab kononnye rasa macam sixth sense saya tak kuat. So maksudnye, lepas ni I can trust my instinct lah. Yeah!!!

P/S: Tapi perasaan ni taklah teruk sangat sebab saya tak sempat nak fall in love head over heel dengan awak. Nasib baik saya blur dan naive dan lurus bendul!

19 comments:

  1. GB..kadang2 yg pahit itulah jadi ubat hehe....

    ReplyDelete
  2. gB..
    Jgn mengalah...
    Cuba dan cuba lg...
    Been there... Done that....

    ReplyDelete
  3. instict org perempuan memang POWER oke...
    lg2 org tu ada hubung kait dgn kehidupan kita...


    org kata timun pahit kena langkau ulo....!!!

    ReplyDelete
  4. Peribahasa baru, ek?

    Mak doakan segala yang terbaik buatmu, nak.

    ReplyDelete
  5. GB...Sekurang2 ada kebaikan di sebalik apa yg terjadi. Dun give up okeh!

    ReplyDelete
  6. takpe yang lebih baik menanti. DIA dah tentukan

    ReplyDelete
  7. Sekali patah hati.. Sampai bila bila benci

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah setakat ni instinct sy selalu betul...

    cth yg sy buat entry harini..

    dah agak, akhirnya bila jadi mmg rasa nk mengamuk gila2

    ReplyDelete
  9. *adeehhh xleh nmpk dr singa kat atas nih! lariiikkkkkkk :D

    ReplyDelete
  10. GB...
    setiap yang berlaku ada hikmahnya...biar kita bersedih hari ni dari bersedih dikemudian hari..:)

    ReplyDelete
  11. Bila tahu yg pangkal pahit pastikan masa akan dtg jgn makan pangkal dia lagi..

    ReplyDelete
  12. pernah makan peria
    tak suka ulam
    so
    peria rasa pahit.
    sekian terima kasih
    (larikkkk...GB nak baling dgn selipar nanti)...

    ReplyDelete
  13. ada juga bendul yang tak berapa lurus .. hehe

    ReplyDelete
  14. pergh... 1st time aku dengar pepatah timun nih... haha.



    .

    ReplyDelete
  15. semua org buat silap samada besar or kecil GB !

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D