Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Sunday, November 18, 2012

Lagu Cenderawasih

Sekarang GB obses dengan roti nih. Sedap gile.

GB rasa lagu ni tak femes di kalangan bukan peminat rock kapak. Ingat lagi betapa susah GB nak cari mp3 lagu ni dulu. Lagu tak femes la katakan... Sebenarnya bukan lagu ni je GB susah nak cari. Ada lagi beberapa lagu lain yang susah jugak GB jumpa mp3 nye. Mungkin sebab GB suka lagu-lagu yang rare kot. Atau GB yang memang tak reti cari.

Tapi GB suka suka suka lagu nih sejak Form 1 lagi! Boleh la GB claim ni lagu yang paling GB suka sepanjang zaman. Sebab melodi dan lirik dia best. Nak tau best ke idok, sila lah dengar sendiri ye. Enjoy...!


Kris - Lagu Cenderawasih 

Matamu...
Mencerminkan resah
Kembara ke ancala yang bersalju
Peperangan kuasa dan jasad
Di dalam lamunan merentas bakawali

Jauhanmu...
Mencorakkan rindu
Berputik di ranting mayapada
Perjanjian naluri dan hikmah
Di dalam impian menggamit cinta sakti
Lagu cenderawasih

Sesungguh ku dambarkan pasangan dua dunia
Benar hingga melampaui adat dan masa
Sesungguh ku dambarkan pasangan dua dunia
Benar hingga menyinarkan bukti yang nyata

Peperangan kuasa dan jasa
Di dalam lamunan merentas bakawali
Perjanjian naluri dan hikmah
Didalam impian menggamit cinta sakti
Lagu cenderawasih

Matamu...
Mencerminkan resah
Kembara ke ancala yang bersalju

P/S: Last week Ahad GB lupa nak taruk lagu sebab bizi dating dengan scandal kawan baik. Huhuhu~

15 comments:

  1. kita pon sukaa.. sukaaa.. sukaaaa....
    nti kita nyanyi sama yaa..

    ReplyDelete
  2. Lagu stok lama ni...
    aku suka nyanyi-nyanyi masa berbasikal keliling kampung...

    ReplyDelete
  3. i klik tak dengar singer just music. tak pernah dengar ni. ingat lagu cenderawasih yang group sing. one of the singers, my SIL punya BIL :D
    lagu M nasir selalu sedap dan lirik mendalam, banyak words tak faham, ancala, mayapada, bakawali..nak cari dbp la ;)

    ReplyDelete
  4. dah jumpa makna at youtube comments!

    ReplyDelete
  5. weh..lagu pebret saya gak nih! lama dah tak dgr. :)

    ReplyDelete
  6. as salam

    alamak..dh lama tinggalkan rock kapak..hehe:)

    ReplyDelete
  7. lagu-lagu zaman 80an 90an mmg best

    ReplyDelete
  8. Ini lagu zaman sy sekolah rendah. Sy suka lirik dia. Puitis.

    ReplyDelete
  9. best lagu ni..sy ingat tang bakawali je..haha.

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D