Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Sunday, November 25, 2012

Ku Seru Pontianak Jibam-jibam!

Akhirnya! Dapat jugak FM Pontianak ni (dan lain-lain) ke tangan GB setelah sekian lama (lah sangat!) menuntut dari WakG yang tengah bizi berprojek 50 days 50mm nye, sampai naik rimas pulak eh asyik menuntut je kejenye?
Ahahah! Tengkiu WakG! Jasamu kukenang!

*

Cerita lain.

Wiken ni sibuk sikit shopping barang nak pot luck kat opis. Budak-budak opis nak makan fettucine carbonara katanya. Takpelah...bagi muka sikit, baru memasing rajin bekerja. Huhu.

**

Cerita lain lagi.

Sebut pasal pontianak, antara filem all time favourite GB adalah Pontianak Harum Sundal Malam, both I dan II. Faktor utama, pelakon faveret ada dalam tu. Faktor kedua, pengarahnya GB suka. Faktor ketiga, soundtrack filem best dan dinyanyikan oleh penyanyi feveret GB. Dan faktor keempat, cerita dia sendiri best. Sebab tu GB beli DVD original dua-dua filem ni, tapi dah hilang okey! Missing in action! Hangin GB...

Oh ye...boleh donlod kan? WakG....boleh tak tolong donlodkan pontianak tu...? Pliss...heheh!

***

So meh la GB share klip youtube Ku Seru by Misha Omar, soundtrack filem Pontianak Harum Sundal Malam II.




Misha Omar – Ku Seru

Ku membayangi jiwa hati mu
Tapi perpisahan menunggu
Ku ingin membelai mu
Namun kasih ku tiada restu

Diri begini kerna selalu
Di tinggalkan marah sengsara
Hingga hilang terlupa
Siapa aku sebenarnya
Sayang…

Oh dengarlah sayu tangisan ku
Mengapa degupanmu ku seru
Kerna kesepian nan berlalu
Kembalikan hidup yang ku rindu

Oh dengarlah sunyi tangisan ku
Kau tahu ku amat menyayangi mu
Pergilah kau bukan milik ku
Pulang pada yang mengasihi
Diri mu…

Kesepian berlalu…
Maafkan daku…

Sampai di sini ku lepaskan pergi
Biar ku damai bersemadi
Luka mu ku mengerti
Kan ku hilangkan derita… ini

Kau ku seru…


P/S: Kesimpulannya...jangan menjahati orang lain, kelak ada pontianak yang akan menjelma. Sekian.

39 comments:

  1. fm pontianak...jauh tu...jgn malam2 bertukar rupa dah la yea,..:)

    ReplyDelete
  2. @❤Kamsiah❤

    jauh gak tuh kak. malam tak tukar rupa tapi. tapi saya mimpi pelik2 je. ada kaitan ke? hahaha!

    ReplyDelete
  3. Wahhh...FM dari Pontianak!!

    psst: Nak tahu anak kakak kata muka GB ada iras muka Maya Karin (pontianak tu) hihi...

    ReplyDelete
  4. u r welkam.. tapi wak sukak lagu suwa suwe kemuning jugakkk.. ahahHKks

    ReplyDelete
  5. @Kakzakie

    adik ke yg cakap? iras maya karin masa jadi pontianak tu ke kak? huwaaaa nangis! :p

    ReplyDelete
  6. @Wak Gelas™

    iyolah wak...karang karang gb cari suwa suwe kemuning tuh pulak yer...

    ReplyDelete
  7. Nanti nk telek muka GB lah....ada iras maya karim ek....

    ReplyDelete
  8. eksklusif tu FM Pontianak!!!!!!!!

    Wak G, nak satu!!!!!!!

    haha

    ReplyDelete
  9. hahaha

    nnt ada pontianak gigit GB

    larik!!!!!!

    ReplyDelete
  10. Adeh! Ingat GB suka citer 'Pontianak Gua Musang' tuh.. Keh3

    ReplyDelete
  11. Awak suke pontianak sundal malam tu? Mmm, sy pun suke tp klu pontianak tu betul2 sundal malam. Boleh jadik idea cite la mcm ni....

    ReplyDelete
  12. Hihihihi...
    Tak pernah fikir nak ke pontianak... Walhal ada nama tempat mcmtu....

    ReplyDelete
  13. Wahhh dapat FM Pontianak tu, best! Kalau akak buat muka sekupang mintak kat Wak Gee dia bagi tak eh :D

    ReplyDelete
  14. Tahniah..
    1.sebab dapat FM
    2.sebab berjaya buat fountain
    3.Sebab dah confirm
    4.sebab dah kurus..(yg ni makchaq jeles)

    usaha tangga kejayaan..

    ReplyDelete
  15. wak syg ko je beb.
    tak adil sungguh.

    keh2.


    .

    ReplyDelete
  16. @nyanyisunyi

    sile telek dari jarak 10 meter ye..mekasih!!!! :D

    ReplyDelete
  17. @Daddy Ziyyad


    hahaha!! cer mintak kat Wak G kot kot dia ada lebey. ;D

    ReplyDelete
  18. @NM03


    sebelum dia gigit gb, gb gigit dia dulu! ahahaha!

    ReplyDelete
  19. @akuzle ayu

    pontianak citer tu buruk benho bila jadik hantu! hahahaha!!!

    ReplyDelete
  20. @Dinas Aldi


    takyah buat muka sekupang kak...minta jaaa...heheheh~

    ReplyDelete
  21. @makchaq


    yeah. banyaknya ucapan tahniah! hihi tengkiu makchaq!

    ReplyDelete
  22. Bertambah koleksi FM...GB ada dak pontianak yg ikut WakG balik mesia...ahaksss...

    ReplyDelete
  23. al kisah pontianak..
    tgk cite pontianak tu mesti tutup muke walopun maya karin tu lawa :)

    ReplyDelete
  24. dah2 la diseru nyer, kesian maya karin nak rehat...

    ReplyDelete
  25. @JunAina

    ade la jugak kot kak. pontianak yang membangkitkan kemarahan aje. ahahah!

    ReplyDelete
  26. @Nisah Idham

    saya tak tutup sebab nak tengok pontianak lawa!

    ReplyDelete
  27. Wah.. best tu dapat FM dari WakG..

    ReplyDelete
  28. @Nur-nba

    kite mintak, wakG baik hati nak bagi...kite amik la...

    ReplyDelete
  29. ahaahahahah pontianak... anak si ponti

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D