Mahu tahu tentang gadisBunga?

Kengkawan

What makes your day?

Entry tertunggak 1: Pangkor & Taiping. :D
Entry tertunggak 2: Langkawi
Entry tertunggak 3: Kelantan

Blog under renovation. Kelam kabut sikit sana sini.

*

gadisbungablog@gmail.com

NI tabung nak beli senapang~

Facebook Share

Sunday, November 25, 2012

Ku Seru Pontianak Jibam-jibam!

Akhirnya! Dapat jugak FM Pontianak ni (dan lain-lain) ke tangan GB setelah sekian lama (lah sangat!) menuntut dari WakG yang tengah bizi berprojek 50 days 50mm nye, sampai naik rimas pulak eh asyik menuntut je kejenye?
Ahahah! Tengkiu WakG! Jasamu kukenang!

*

Cerita lain.

Wiken ni sibuk sikit shopping barang nak pot luck kat opis. Budak-budak opis nak makan fettucine carbonara katanya. Takpelah...bagi muka sikit, baru memasing rajin bekerja. Huhu.

**

Cerita lain lagi.

Sebut pasal pontianak, antara filem all time favourite GB adalah Pontianak Harum Sundal Malam, both I dan II. Faktor utama, pelakon faveret ada dalam tu. Faktor kedua, pengarahnya GB suka. Faktor ketiga, soundtrack filem best dan dinyanyikan oleh penyanyi feveret GB. Dan faktor keempat, cerita dia sendiri best. Sebab tu GB beli DVD original dua-dua filem ni, tapi dah hilang okey! Missing in action! Hangin GB...

Oh ye...boleh donlod kan? WakG....boleh tak tolong donlodkan pontianak tu...? Pliss...heheh!

***

So meh la GB share klip youtube Ku Seru by Misha Omar, soundtrack filem Pontianak Harum Sundal Malam II.




Misha Omar – Ku Seru

Ku membayangi jiwa hati mu
Tapi perpisahan menunggu
Ku ingin membelai mu
Namun kasih ku tiada restu

Diri begini kerna selalu
Di tinggalkan marah sengsara
Hingga hilang terlupa
Siapa aku sebenarnya
Sayang…

Oh dengarlah sayu tangisan ku
Mengapa degupanmu ku seru
Kerna kesepian nan berlalu
Kembalikan hidup yang ku rindu

Oh dengarlah sunyi tangisan ku
Kau tahu ku amat menyayangi mu
Pergilah kau bukan milik ku
Pulang pada yang mengasihi
Diri mu…

Kesepian berlalu…
Maafkan daku…

Sampai di sini ku lepaskan pergi
Biar ku damai bersemadi
Luka mu ku mengerti
Kan ku hilangkan derita… ini

Kau ku seru…


P/S: Kesimpulannya...jangan menjahati orang lain, kelak ada pontianak yang akan menjelma. Sekian.

39 comments:

❤Kamsiah❤ said...

fm pontianak...jauh tu...jgn malam2 bertukar rupa dah la yea,..:)

gadisBunga™ said...

@❤Kamsiah❤

jauh gak tuh kak. malam tak tukar rupa tapi. tapi saya mimpi pelik2 je. ada kaitan ke? hahaha!

Kakcik Nur said...

Jauh terbangnya FM tu! :)

gadisBunga™ said...

@Kakcik Nur

kata pontianak mak...heheh!

Kakzakie said...

Wahhh...FM dari Pontianak!!

psst: Nak tahu anak kakak kata muka GB ada iras muka Maya Karin (pontianak tu) hihi...

Wak Gelas™ said...

u r welkam.. tapi wak sukak lagu suwa suwe kemuning jugakkk.. ahahHKks

gadisBunga™ said...

@Kakzakie

adik ke yg cakap? iras maya karin masa jadi pontianak tu ke kak? huwaaaa nangis! :p

gadisBunga™ said...

@Wak Gelas™

iyolah wak...karang karang gb cari suwa suwe kemuning tuh pulak yer...

nyanyisunyi said...

Nanti nk telek muka GB lah....ada iras maya karim ek....

Daddy Ziyyad said...

eksklusif tu FM Pontianak!!!!!!!!

Wak G, nak satu!!!!!!!

haha

NM03 said...

hahaha

nnt ada pontianak gigit GB

larik!!!!!!

akuzle ayu said...

Adeh! Ingat GB suka citer 'Pontianak Gua Musang' tuh.. Keh3

CiKPuaNLawA said...

nak jugakss...

:( .....

faraherda.razalan said...

Awak suke pontianak sundal malam tu? Mmm, sy pun suke tp klu pontianak tu betul2 sundal malam. Boleh jadik idea cite la mcm ni....

Aisyah Sakinah said...

Hihihihi...
Tak pernah fikir nak ke pontianak... Walhal ada nama tempat mcmtu....

Dinas Aldi said...

Wahhh dapat FM Pontianak tu, best! Kalau akak buat muka sekupang mintak kat Wak Gee dia bagi tak eh :D

makchaq said...

Tahniah..
1.sebab dapat FM
2.sebab berjaya buat fountain
3.Sebab dah confirm
4.sebab dah kurus..(yg ni makchaq jeles)

usaha tangga kejayaan..

tasekM said...

wak syg ko je beb.
tak adil sungguh.

keh2.


.

gadisBunga™ said...

@nyanyisunyi

sile telek dari jarak 10 meter ye..mekasih!!!! :D

gadisBunga™ said...

@Daddy Ziyyad


hahaha!! cer mintak kat Wak G kot kot dia ada lebey. ;D

gadisBunga™ said...

@NM03


sebelum dia gigit gb, gb gigit dia dulu! ahahaha!

gadisBunga™ said...

@akuzle ayu

pontianak citer tu buruk benho bila jadik hantu! hahahaha!!!

gadisBunga™ said...

@CiKPuaNLawA

sile senyum... :D

gadisBunga™ said...

@faraherda.razalan


hahaha. sila cerpenkan cerita ini!

gadisBunga™ said...

@Aisyah Sakinah

amacam akak, nak try? ;D

gadisBunga™ said...

@Dinas Aldi


takyah buat muka sekupang kak...minta jaaa...heheheh~

gadisBunga™ said...

@makchaq


yeah. banyaknya ucapan tahniah! hihi tengkiu makchaq!

gadisBunga™ said...

@tasekM

abis nak wat cane kak? hahahaha!!!

JunAina said...

Bertambah koleksi FM...GB ada dak pontianak yg ikut WakG balik mesia...ahaksss...

Nisah Idham said...

al kisah pontianak..
tgk cite pontianak tu mesti tutup muke walopun maya karin tu lawa :)

ahmadhiSyam said...

dah2 la diseru nyer, kesian maya karin nak rehat...

gadisBunga™ said...

@JunAina

ade la jugak kot kak. pontianak yang membangkitkan kemarahan aje. ahahah!

gadisBunga™ said...

@Nisah Idham

saya tak tutup sebab nak tengok pontianak lawa!

gadisBunga™ said...

@ahmadhiSyam

ok ok. stop seru seru dahh..huhu~

Kesuma Angsana said...

wah jeles2~

Nur-nba said...

Wah.. best tu dapat FM dari WakG..

gadisBunga™ said...

@Kesuma Angsana

jgn jeles...! :D

gadisBunga™ said...

@Nur-nba

kite mintak, wakG baik hati nak bagi...kite amik la...

Riri Yoorin said...

ahaahahahah pontianak... anak si ponti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...