Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, November 14, 2012

Kemaafan Dendam Terindah

Danga Cruise 8. Naik ni dia bawak pusing-pusing sampai ke Pantai Lido.
Ini kapal besor, RM20 sekali naik. Tapi available malam Jumaat, Sabtu dan Ahad aje.
Kapal kecik available hari-hari. RM10 je sorang. Ape lagi? Mai la Danga Bay! ;D
(GB tak penah naik lagi la tapi...huhuhu)

Kadang kita marah. Sebab kita ni manusia. Tak boleh nak kontrol perasaan tu. Sampai akhirnya jadi marah betul sampai efek banyak benda dalam hidup kita. Ye lah...sekecik-kecik takleh konsentret keje pun adalah efek yang agak mengganggu jugak. Tu belum lagi sampai tahap buat apa pun tak menjadi.

Tapi lama-lama bila fikir balik, tak elok dibiarkan benda-benda negatif ni berpanjangan. Jadi GB rasa biarlah kemaafan yang menjadi dendamnya. 

Bagus jugak. Sempena Tahun Baru ni kan. Biar jiwa kita berhijrah supaya lebih tenang dan kekal muda lebih lama. Marah-marah dendam-dendam pun tak bagus untuk kejelitaan kita ni kan. Itu azam GB. InsyaAllah.

Selamat menyambut Maal Hijrah kawan-kawan yang GB sayang. Kalau ada salah silap GB yang selalu emo tak tentu pasal nih, harap dimaafkan juga ya. :)

P/S: Ingat nak taruk lagu Aishah, Kemaafan Dendam Terindah tuh. Tapi lirik tak kena la pulak. Huuu~

18 comments:

  1. uncle dah maafkan segala kesalahan awak kepada uncle selama ini .. hehe

    ReplyDelete
  2. excellent photo.!

    Selamat menyambut Maal Hijrah jugak, dan hepi bercuti.

    .

    ReplyDelete
  3. Salam Maal Hijrah dik gb,
    Moga Allah ampunkan dosa-dosa kita yg lalu dan moga iman kita semakin menebal..Amin

    ReplyDelete
  4. kalau kita marah....kita bagi energy kita pada org yg kita marah. sedangkan org tu tak ambil peduli pun.

    jgn rugikan energy kita GB, simpan dan tukar ke caj positive...ehehe.

    ReplyDelete
  5. Sama-sama kasih GB. Semoga kemaafan itu juga akan menambahkan lagi rasa kelembutan di dalam jiwa kita bersama...

    ReplyDelete
  6. akak pun selalu dengar lagu Aisyah yang ini..
    memang best...
    Ingatkan jumpa Aisyah tadi...

    ReplyDelete
  7. salam maal hijrah...

    kadang boleh maafkan tapi takleh lupa...

    ReplyDelete
  8. salam maal hijrah dik .. semoga kita dpt perbaiki diri kita menuju ke tahun baru ini ... aminnnnn

    ReplyDelete
  9. salam maal hijrah gB...
    semoga bahagia ditahun yg baru ini..

    ReplyDelete
  10. salam maal hijrah. jauhnyer nak naik feri. kita di utara

    ReplyDelete
  11. salam maal hijrah dik
    singgah dan follow disini

    kadangkala kita sentiasa memberi kemaafan tp masih blm melepaskan dendam dihati...

    ReplyDelete
  12. Salam Maal Hijrah GB.. Elok memaafkan.. namun kadang2 ada perkara yg susah nak kita lupakan. Tapi elakkan berdendam kerana itu akan memakan diri sendiri.

    ReplyDelete
  13. Lovely pics... kalu gi DangaBay mama nak cari GB lah...

    ReplyDelete
  14. la, igtkan sudah naik yg bos besa tu

    ReplyDelete
  15. betui betui betui... =) Kemaafan dendam terindah.

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D