Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, November 26, 2012

Kegigihan detik 4.30 pagi...

Fettuccine Carbonara, cooked with love 

Biasanya GB akan terjaga sebelum alarm bunyi. Semalam pun sama. Sebelum bunyi GB dah buka mata. Cuma bezanya semalam punye GB set jauh lebih awal. 4.30 pagi.

Bukak mata ja terus teringat pasal ciken slice dan bawang yang nak dipotong. Fettuccine yang nak kene rebus. Tin sos carbonara yang kene dibuka pakai pisau diketuk dengan lesung batu

Yeppp...GB tak penah masak betul-betul kat umah sewa sebelum ni, setakat masak megi cincai cincai je, jadi can opener memang takde. Lupa nak beli sekali masa shopping bahan nak buat fettuccine carbonara tuh. Gigih okeh! Padahal sebelum ni kat umah GB la yang paling bising kalau can opener lesap dalam laci senduk sudip kat dapur. Sanggup pegi beli baru asalkan tak payah nak berpisau berlesung bagai semata-mata nak bukak tin!

*

Dah tong tang keletung kat dapur dalam sejam gitu, siap la fettucine carbonara GB...elok-elok azan Subuh time tuh. Cekcepat kemas dapur, buang sampah, naik atas dengan hasil masakan, taruk dalam beg bagai, mandi, solat, bukak TV, dan bersiap sambil tengok Motivasi Pagi.

**

Kat opis. Muka-muka happy masuk satu persatu. Sorang bawak sandwich. Sorang lagi bawak nasik briyani. Then time lunch kitorang ngap semua makanan tuh termasuk la fettucinne carbonara yang di request dek budak-budak opis GB...

Kesimpulannya sos carbonara tu bukan aje untuk dimakan dengan fettuccine, malah boleh jugak ditaruk atas sandwich atau dibuat lauk tambahan untuk nasik briyani. Pot luck, biasalah kan? Seronok pulak tengok diorang makan sampai nak abis. Heheh.

P/S: Boleh la GB masak untuk suami pulak nanti. Cewwwwaaaahhhhh!!!!

17 comments:

  1. wah ,ada bakat!...saya ni nama mende alah tu pun tak reti sebut,apatah lagi masak....hahaha....nanti Gb dtg umah masakkan utk saya eh...(tp tunggu dapur siap dulu)

    ReplyDelete
  2. awak....

    untuk madu is honey x de ke...?!.. ihhii...

    ReplyDelete
  3. ecewahhh~
    calon da ade la ni kan..
    dak JB yaw!

    ReplyDelete
  4. oklah tu utk isi2 perut pagi2 buta tu !

    ReplyDelete
  5. @alien

    calon? kat JB? takdak wehhhh!!!! ahahaha!

    ReplyDelete
  6. haishh nampak pun dah sedap lah..
    hantar lah skey, nak jugak rase :)

    ReplyDelete
  7. wah! calon suami hang italiano ke fid? :D yum yum~~~

    ReplyDelete
  8. Wah semangat memasak di pagi hari.. Memang seronok bila ada pot-luck.. Macam2 menu ada.. Dah boleh sangat tu.. cepat2 pilih calon suami ye..

    ReplyDelete
  9. @Nur-nba

    alah kak...kite tak layak memilih...huhuhu~

    ReplyDelete


  10. yeap best sgt potluck ni!! great kami akan buat jugak sedap tgk fetucini awak tu yummeey bebeh~

    i like yang last word tu.. cewaaah jugak la!!

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D