Mahu tahu tentang gadisBunga?

Kengkawan

What makes your day?

Entry tertunggak 1: Pangkor & Taiping. :D
Entry tertunggak 2: Langkawi
Entry tertunggak 3: Kelantan

Blog under renovation. Kelam kabut sikit sana sini.

*

gadisbungablog@gmail.com

NI tabung nak beli senapang~

Facebook Share

Friday, November 23, 2012

Fountain situ sana sini



Niat asal bukan la nak buat GIF animation ni, tapi since dah pacak tripod dan shoot banyak-banyak, terasa macam 'eh, boleh guna gambar fountain ni buat animation'. Mula tu pakai photoshop. Dah buat. Dah 'save as'. Tapi bila post kat blog taknak menari-nari pulak fountain ni. Terus watsap madu CikPuanLawa mengadu. Dia cadangkan kite pakai photoscape. 


Then donlod. Try buat. And terus jadi! Jauh lebih senang dari pakai photoshop! Thank you awak...! ;D


P/S: Nak tengok fountain menari-nari yang lebih best lagi? Meh tengok kat sini meh!

72 comments:

Lya Colours said...

cantik !

SHAHZEE said...

cantik!!

Kakcik Nur said...

Cantiknya... nanti ajar mak cemana nak buat, ya... :)

the malay male said...

Dah dapat ilmu baru

Nizam.Ariff said...

aku guna photoscape, tak tau pulak boleh buat animasi macam tu...

gdsbnga said...

cantik gilosss boleh takkk .

sepa said...

wow.! 2thumbs-up. :)

*suka tengok gelagat 2budak tuh jugak.

CiKPuaNLawA said...

hehehe.... hebat...

nanti kita buat lagi nak...

Aziela said...

Kalau animation jer pun dah cantik, kalau real mesti macam dalam fantasi kan.

Kakzakie said...

Memikat mata. Cantik..

sudipVSsenduk said...

gojes!

nak try, kalau tak jadi kita tanya awak ya...

tasekM said...

guna photoscape je eh...?

.

Mat Gebu said...

Mabelesss....err, cm pun guna photoscape, tapi setakat yg tu2 saja lah..takpe Sabtu ni kita gossip ok pasal ni (*__^)

JunAina said...

Shantek...boleh gak ni belajar. akak selalu guna photoscape tapi belajar tak pernah habis...ahahaa...

A watcher in the woods.. said...

photoscape mudah GB. =)

Wak Gelas™ said...

kahhh..,

BitsBest said...

fuyohhhhhh...

ternganga mulut sekejap.... sebab terkagum! :D

Dinas Aldi said...

Cantik laa dik! Akak pun guna photoscape gak tapi belum sampai ke part ni, hehehee..

Tihara said...

as salam

wow..nice photo GB..like like:)

❤Kamsiah❤ said...

ya...akak dah lama tak guna photoshot...photoscape lagi senang hehe...

Jna marcello said...

AWESOME~~!!

Nisah Idham said...

canteknye..
ajarkan boleh ??

just azura! said...

waaah sangat cantik dan tips yang best jugak!

Areef Ibn Naim said...

wah, cantik! bolehlah ajar nnti :)

sy mmg pengguna setia photoscape... mmg mudah... cuma tkleh save as project...

Mama2Q said...

Qaisara terpegun, dan cakap: Wahh!!! Cantiknya ma!

Fadilah Aziz said...

Tersangatla cantiknya...whoaaaa...

Nur-nba said...

Wow..cantiknya.. GB ajar kami ye... Teringin nak belajar buat seperti ni..

Riri Yoorin said...

heheh mmg photoscape buatkan kerja jadi mudah

m.u.l.a.n said...

cantik..!!! looorrr tak tau photoscape boleh buat gitu..

azieazah said...

Wahhhh terer la awak! cantik jadinya.

Ujie said...

Cantik GB!
photoscape? bila rajin nak try jugak lah!

sblm ni ada nampak kat blog wak gelas, mmg nampak idup. tapi tu guna photoshop kot.

Nur-nba said...

Tq GB atas doa dan nasihat.. Alhamdulillah Nur dan bonda dah semakin pulih.

gadisBunga™ said...

lya colours:

tengkiu yanggg!

gadisBunga™ said...

shazee:

tengkiu jugaaa.... :)

gadisBunga™ said...

mak seroja:

untuk mak, anytime oso cannnn.... :)

gadisBunga™ said...

the malay male:

betul. Ilmu kene sentiasa dicari. :)

gadisBunga™ said...

nizam:

aku pengguna photoshop sebenarnya. Ni 1st time guna photoscape.

gadisBunga™ said...

gdsbga:

amboi. Tengkiu gadisbunga yang itu...! :)

gadisBunga™ said...

sepa:

heheh tengsss...

Masa amik gambo aku anggap budak2 tu mengganggu. Tapi bila dah jadi animation ni rasa mcm jadi elemen menarik pulak.

gadisBunga™ said...

CPL:

tengss...

Orites. Kang kite buat projek lain pulak.

gadisBunga™ said...

aziela:

kalau betul2 boleh leka layan sampai diorng tutup lampu fountain tu. Cantik...

gadisBunga™ said...

kak zakie:

bila depan mata saya, sampai tak balik saya kak. :D

gadisBunga™ said...

sudipvssenduk:

boleh...boleh... Nak buat kang kalo ada problem roger la eh!

gadisBunga™ said...

kak tas:

iyerr...

Senang gilo!

gadisBunga™ said...

CMG:

takpe. Sabtu kan? Okeh, jgn lupa kite gosip2 pasal ni okehh!!

gadisBunga™ said...

kak junaina:

saya baru ni first time guna kak. Heheheh.

gadisBunga™ said...

maryam:

yup. Mmg mudah sgt!

gadisBunga™ said...

wak G:

wak punye animation superb meletop pakai photoshop...ajar la gb plishhh....

gadisBunga™ said...

bitsbest:

sila tutup molot skrg...! Hihi...tengs yanggg...

gadisBunga™ said...

k dinas:

tengs kak. Saya pun baru festaim guna nih....

gadisBunga™ said...

tihara:

salam...

Tengs akak!

gadisBunga™ said...

kak kamsiah:

saya baru nak berjinak2 dgn photoscape..

gadisBunga™ said...

jna:

tengkiu yangggg...!!!

gadisBunga™ said...

nisah idham:

tengs... .)

boleh jer...kalau nak buat ckp la ye..

gadisBunga™ said...

just azura:

hihi tengs. Harap2 berguna lah ye.

gadisBunga™ said...

areef:

owh, cemtu ek. Saya baru nak explore photoscape..

gadisBunga™ said...

mama2q:

hihi, qaisara suke ye??? Sayanggg dia!

gadisBunga™ said...

fadilah aziz:

tengkiu....

Tapi org lain buat lagiii lawa. :)

gadisBunga™ said...

nur-nba:

nnt kite buat ramai2 k. Gb pun tgh belaja2 lg nih.

gadisBunga™ said...

riri yoorin:

so far, mmg mudah la software tuh.

gadisBunga™ said...

mulan:


boleh

klik kat gif animated tuh..

gadisBunga™ said...

k azie:

tengs kak. Kite pakai photoscape je... :)

gadisBunga™ said...

ujie:

tengkiu...

Wak G tu dah otai. Amik masa sikit nak lawan dia. Heheh.

gadisBunga™ said...

nur-nba:

syukur lah... :)

Syed said...

Gorgeous colours!

Eny Abdullah said...

serius cantik lah!

Nisah Idham said...

@gadisBunga™
buat tuto utk ni bole tak? bole nisah ikut step nanti , thanks.. :)

Acik Erna said...

assalam GB..cantiknyaaaa

gadisBunga™ said...

@Syed

nice kan? :D

gadisBunga™ said...

@Eny Abdullah

tengkiuuu...tapi tak puas hati lagi ni. :)

gadisBunga™ said...

@Nisah Idham

boleh...kite buat yg photoscape punye stail lah ye. :)

gadisBunga™ said...

@Acik Erna


salam...


mekasih acik... :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...