Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, November 23, 2012

Fountain situ sana sini



Niat asal bukan la nak buat GIF animation ni, tapi since dah pacak tripod dan shoot banyak-banyak, terasa macam 'eh, boleh guna gambar fountain ni buat animation'. Mula tu pakai photoshop. Dah buat. Dah 'save as'. Tapi bila post kat blog taknak menari-nari pulak fountain ni. Terus watsap madu CikPuanLawa mengadu. Dia cadangkan kite pakai photoscape. 


Then donlod. Try buat. And terus jadi! Jauh lebih senang dari pakai photoshop! Thank you awak...! ;D


P/S: Nak tengok fountain menari-nari yang lebih best lagi? Meh tengok kat sini meh!

72 comments:

  1. Cantiknya... nanti ajar mak cemana nak buat, ya... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak seroja:

      untuk mak, anytime oso cannnn.... :)

      Delete
  2. Replies
    1. the malay male:

      betul. Ilmu kene sentiasa dicari. :)

      Delete
  3. aku guna photoscape, tak tau pulak boleh buat animasi macam tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nizam:

      aku pengguna photoshop sebenarnya. Ni 1st time guna photoscape.

      Delete
  4. Replies
    1. gdsbga:

      amboi. Tengkiu gadisbunga yang itu...! :)

      Delete
  5. wow.! 2thumbs-up. :)

    *suka tengok gelagat 2budak tuh jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sepa:

      heheh tengsss...

      Masa amik gambo aku anggap budak2 tu mengganggu. Tapi bila dah jadi animation ni rasa mcm jadi elemen menarik pulak.

      Delete
  6. hehehe.... hebat...

    nanti kita buat lagi nak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. CPL:

      tengss...

      Orites. Kang kite buat projek lain pulak.

      Delete
  7. Kalau animation jer pun dah cantik, kalau real mesti macam dalam fantasi kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aziela:

      kalau betul2 boleh leka layan sampai diorng tutup lampu fountain tu. Cantik...

      Delete
  8. Replies
    1. kak zakie:

      bila depan mata saya, sampai tak balik saya kak. :D

      Delete
  9. gojes!

    nak try, kalau tak jadi kita tanya awak ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sudipvssenduk:

      boleh...boleh... Nak buat kang kalo ada problem roger la eh!

      Delete
  10. Mabelesss....err, cm pun guna photoscape, tapi setakat yg tu2 saja lah..takpe Sabtu ni kita gossip ok pasal ni (*__^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. CMG:

      takpe. Sabtu kan? Okeh, jgn lupa kite gosip2 pasal ni okehh!!

      Delete
  11. Shantek...boleh gak ni belajar. akak selalu guna photoscape tapi belajar tak pernah habis...ahahaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak junaina:

      saya baru ni first time guna kak. Heheheh.

      Delete
  12. Replies
    1. wak G:

      wak punye animation superb meletop pakai photoshop...ajar la gb plishhh....

      Delete
  13. fuyohhhhhh...

    ternganga mulut sekejap.... sebab terkagum! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. bitsbest:

      sila tutup molot skrg...! Hihi...tengs yanggg...

      Delete
  14. Cantik laa dik! Akak pun guna photoscape gak tapi belum sampai ke part ni, hehehee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. k dinas:

      tengs kak. Saya pun baru festaim guna nih....

      Delete
  15. as salam

    wow..nice photo GB..like like:)

    ReplyDelete
  16. ya...akak dah lama tak guna photoshot...photoscape lagi senang hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak kamsiah:

      saya baru nak berjinak2 dgn photoscape..

      Delete
  17. Replies
    1. nisah idham:

      tengs... .)

      boleh jer...kalau nak buat ckp la ye..

      Delete
  18. waaah sangat cantik dan tips yang best jugak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. just azura:

      hihi tengs. Harap2 berguna lah ye.

      Delete
  19. wah, cantik! bolehlah ajar nnti :)

    sy mmg pengguna setia photoscape... mmg mudah... cuma tkleh save as project...

    ReplyDelete
    Replies
    1. areef:

      owh, cemtu ek. Saya baru nak explore photoscape..

      Delete
  20. Qaisara terpegun, dan cakap: Wahh!!! Cantiknya ma!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mama2q:

      hihi, qaisara suke ye??? Sayanggg dia!

      Delete
  21. Replies
    1. fadilah aziz:

      tengkiu....

      Tapi org lain buat lagiii lawa. :)

      Delete
  22. Wow..cantiknya.. GB ajar kami ye... Teringin nak belajar buat seperti ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nur-nba:

      nnt kite buat ramai2 k. Gb pun tgh belaja2 lg nih.

      Delete
  23. heheh mmg photoscape buatkan kerja jadi mudah

    ReplyDelete
    Replies
    1. riri yoorin:

      so far, mmg mudah la software tuh.

      Delete
  24. cantik..!!! looorrr tak tau photoscape boleh buat gitu..

    ReplyDelete
  25. Wahhhh terer la awak! cantik jadinya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. k azie:

      tengs kak. Kite pakai photoscape je... :)

      Delete
  26. Cantik GB!
    photoscape? bila rajin nak try jugak lah!

    sblm ni ada nampak kat blog wak gelas, mmg nampak idup. tapi tu guna photoshop kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ujie:

      tengkiu...

      Wak G tu dah otai. Amik masa sikit nak lawan dia. Heheh.

      Delete
  27. Tq GB atas doa dan nasihat.. Alhamdulillah Nur dan bonda dah semakin pulih.

    ReplyDelete
  28. @gadisBunga™
    buat tuto utk ni bole tak? bole nisah ikut step nanti , thanks.. :)

    ReplyDelete
  29. @Eny Abdullah

    tengkiuuu...tapi tak puas hati lagi ni. :)

    ReplyDelete
  30. @Nisah Idham

    boleh...kite buat yg photoscape punye stail lah ye. :)

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D