Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, November 27, 2012

Ex-Boifren



Kadang-kadang GB rasa macam ada boifren. Kadang-kadang macam tak. Selalunya lebih kepada tak. Sebab macam tak diambil berat pun. Tapi jangan ingat GB tiada kisah cinta. Cinta tak berapa nak monyet masa sekolah menengah, masa zaman matric UIA, masa kat main campus, even sekarang ni. Kisah cinta itu masih ada.

Sweet. Ada pahitnya tapi.

*

Dan...kita juga berjalan di atas muka bumi ni sambil setiap degup nadi bagai mengunyah perjalanan cinta orang lain. Sungguh setiap cerita cinta itu tidak sama. Sungguh setiap cerita cinta itu, penyudahnya tidaklah sentiasa indah. Kadang-kadang lebih perit dari selumbar yang terlekat di peti suara.

Terkadang, orang yang kita cintai itu tidak dapat kita miliki. Dan selalunya juga hakikat lebih busuk dari fantasi. Mungkin kerana sayang, maka kita terpaksa menerima seadanya, begitu seadanya, sedangkan sebelum itu kemungkinan kita tiada toleransi terhadap kekurangan seperti itu di diri orang lain. Oh sesungguhnya, cinta bisa saja memadukan hempedu.

*

Itu yang GB rasa bila layan zine Ex-Boifren ni. Kemas. Ringkas. Padat. Kompilasi cerita cinta yang penuh kejujuran dan jauh dari bayang dongengan. Cerita kita, cerita semua mungkin ada terselit di dalamnya. Penuh dengan pelbagai emosi. Segala rasa bagai termamah tatkala GB menutup mukasurat terakhir zine ini. Terimbau segala rasa. Bagai begitu dekat di hati.

Cubalah nikmatinya. Harga? Lebih murah dari makan tengah hari di warung di JB ni. Bagaimana dapatkannya? Email saja penulisnya ayinayusof@yahoo.com (Azreen si BonekaDalamChermin). Cepat! Cetakan ke-7 sedang kehabisan. :)

P/S: Masih tertanya-tanya kenapa tema cinta masih tidak putus-putus diperkata dari dulu hingga selamanya? Kerana, cinta itulah nafas kehidupan... :)

64 comments:

  1. indahnya bahasa awak!


    adakah kerna mengupas isu cinta?
    okay. saya teruja!


    TERIMA KASEH BANYAK!
    HUGSSSSSSSSSSSSS!!!!

    ReplyDelete
  2. Saya pun terkejut membaca bahasa yg indah di dalam entri kali ni.

    Mungkin org yg dilamun cinta atau org yg mengupas isu cinta pandai mengayat .... hehehe

    ReplyDelete
  3. Nasib baik boifren GB takde masa kita keluar minum tempoh hari. Kalau tak, mahu lebam saya .... huhu

    ReplyDelete
  4. Membuatkan aku rasa "knp laa aku lupa nak beli zine ayin ni masa blk hari tu haa..."

    ReplyDelete
  5. kerana cinta itu merupakan satu fitrah yang ada dalam hati setiap manusia.. :)

    ReplyDelete
  6. zine tu ape? novel ke? ya ampun..soklan aku tak boleh blah.. tapi betul..tak tau..heheh

    ReplyDelete
  7. macam best je buku ni!

    tapi kalau saya beli entah beli nak membacanya.. hutang baca buku yang lepas tak lunas2 lagi.. alahai.. =(

    ReplyDelete
  8. cantik ulasan yg di berikan...

    ReplyDelete
  9. Cinta - membuatkan kita menangis dan ketawa...

    hmmm... kadang2 mak tak faham erti cinta! ;-)

    ReplyDelete
  10. baru semalam kita terjumpa blog boneka dalam cermin...

    awak... nak baca jugak...

    ReplyDelete
  11. novel ye.igt GB nak citer kisah ex sendiri ;)

    ReplyDelete
  12. cinta dan benci sealiran dgn nafas manusia sejak azali lagi..
    hehehe

    ReplyDelete
  13. Jiwa GB ni halus sebenarnya :)


    Maksud saya....


    'Berseni' orangnya.

    ReplyDelete
  14. hmm.. aku bayangkan GB bersyair, berpuisi tentang cinta sambil membelai bunga-bunga...

    ReplyDelete
  15. Hehehehe. Pandai gak GB ni bermonolog ya?

    ReplyDelete
  16. yeayyyyyy!!! saya pun dah baca hasil tangan BDC ni...

    ReplyDelete
  17. kisah kami terpahat di hati kami. eceh, nyampah

    ReplyDelete
  18. Awak! Akak ingat itu kisah realiti awak.

    ReplyDelete
  19. hehe teringat citer x boipren KA pulak

    ReplyDelete
  20. @BonekadalamChermin

    heheh tengs yanggg...time mood jiwang je boleh berbahasa indah. tapi susah nho nak jiwang wehhh!

    ReplyDelete
  21. @Yunus Badawi

    selalunya baca blog saya bahasa tunggang langgang eh? ahahah!

    err...takde lah dilamun pun YB.

    anggap je la saya pandai mengayat, ikut mood la tapi. heheh.

    ReplyDelete
  22. @Yunus Badawi

    takpe. takkan lebam punya. sebab boifren saya jauh. hahahaa!

    ReplyDelete
  23. @Marinna Mohd Noor

    ko order la...dia boleh post. caj lebih la tapi. hahaha!

    ReplyDelete
  24. @anitaare

    cinta itu fitrah...betul lah kan kak.. :)

    ReplyDelete
  25. @maya amir

    bukan novel kak. tak tebal pun. kalau nak tau akak kene beli. heheh!

    recommended by GB!

    ReplyDelete
  26. @Faaein Talip Roy

    kalau beli ni kompem baca ni dulu. silap2 tak puas. hahaha~

    ReplyDelete
  27. @zino

    mekasih abah zino.

    ulasan tulus dari hati. hihihi~

    ReplyDelete
  28. @Kakcik Nur

    saya selalu menangis dan ketawa dan bengang sebab cinta. alaa...macam la mak tak penah nampak saya macam tu kan? hihihi~

    ReplyDelete
  29. @CiKPuaNLawA

    dia kawan kite. dia akitek. tapi dia juga penulis dan pelukis hebat. :D

    ReplyDelete
  30. @Irfa

    nak baca ke kisah ex sendiri? heheheh~

    ReplyDelete
  31. @alien

    dalam benci pun boleh cinta juga. manusia... hihih~

    ReplyDelete
  32. @~najwa~

    sebab tu kite senang menangis, merajuk, dan jeles.

    ops.

    ReplyDelete
  33. @faraherda.razalan

    kite adalah orang yang suka berangan... hihihi~

    ReplyDelete
  34. wa...kat UIA? me cite meh cite *jenab mode sikit*
    haha. GB. How time flies and here we are...Alhamdulillah. musim berganti. begitu jugak dengan corak kehidupa. pae2 pun, muga kita panjang umur dapat berjumpa. been ages kan..

    ReplyDelete
  35. @JunAina

    kisah realiti saya pedih kak. tapi malas nak layan. hhuuu~

    ReplyDelete
  36. Cerita cinta paling indah..orang yang dah kahwin pun kalau baca cerita cinta best boleh terawang awang perasaan dan senyum sorang...(mood adam dan hawa):D

    buku ni online je ke GB?kat kedai x da ye?

    ReplyDelete
  37. la novel upanya igt cerita GB td huhu puitis sgt huhu

    ReplyDelete
  38. cinta adalah nafas kehidupan ..

    dan cinta kan terus berdetak di setiap jantung yang berdegup, di setiap udara yang terhembus, cinta. adanya cinta ..

    ReplyDelete
  39. sungguh bersastera bahasa GB kali ini .. uncle nak ikut pergi Hong Kong boleh ?

    ReplyDelete
  40. Ketika membaca bila rasa terkena batang hidung, hati mesti dup-dap-dup-dap. Air airmata luruh tak?

    ReplyDelete
  41. aku nak buat mcm maria laa... order time sakit nak bersalin nanti... :D

    ReplyDelete
  42. Indahnya susunan bahasamu... Memang pandai menulis GB ni.. Rasanya memang bila sentuh isu cinta, semua orang boleh menerimanya dengan hati terbuka..

    ReplyDelete
  43. @Fadilah Aziz

    buku ni kene beli direct dengan penulisnya. tu email kite dah bagi. contact je. dia pasti akan balas. :D

    ReplyDelete
  44. @al-lavendari

    jom uncle!

    alaaa..tu la sisi jiwang GB uncle..hihihi~

    ReplyDelete
  45. @Kakzakie

    air mata menitik aje la. pastu duduk baca diam diam dalam bilik. heheh~

    ReplyDelete
  46. @Nur-nba


    saya memang minat menulis kak. byk buat cerpen. novel half way. puisi. tapi tak publish.

    ada berniat nak sambung balik minat tu...siap ada draft tuh. :)

    ReplyDelete
  47. ehem2 ehem2.. kita rasa mcm baca novel la plak kt sini.. lain jer ayat awak.. menarik suka sangat!!!

    ReplyDelete
  48. heheheee..saya pun dah baca zine ni..dh ulang beberapa kali..tak puas..nk lagiiiii..hihihiii.. :)



    *cinta pertama ; sepahit mana pun..sepedih mana pun..tetap akan kekal dalam ingatan..dan kerana cinta manusia jadi beda.. :)


    p/s : GB layan blog Terfaktab tak...?best jg tau... :)

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D