Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, November 30, 2012

Bila semuanya di hujung jari...




'You, cane nak buat origami ek you..?'

'Alah...dalam youtube ada...'

*

'You, cane nak buat DIY ND filter?'

'Kat internet ada banyak perrr tutorial...'

*

'You, I nak mintak resepi penkek, plisss....'

'You google je Martha Steward...senang..!'

***

Kadang-kadang, orang bertanya sebab nak bermanja. Kalau semua nak tanya google....

*

Tapi, beberapa hari lepas...mesej watsap masuk...

...'You, let's go for outing, I wanna use my machine. I wanna learn from you, that's why I ajak you. You have to teach me.'...

Ahhhh.....finally. A man, a human being. Not another google type. Syukur...

P/S: Sometimes we know that we have everything at the touch of a finger, but a human touch is more than that everything...

25 comments:

  1. Yeap youre rite....mr google has it all....but we do need human being by ourside....

    Pss....ye ke....rietta bru pes time try...nnti klu seswai bru nk smbung....

    ReplyDelete
  2. A man haaaaa

    did i read it right?

    A MAN!!

    mr google dont have this answer!
    u owe me storiessssssss!!!!

    ReplyDelete
  3. salam. jom join contest di blog sy. tQ in advance :)

    http://ibnunaeem.blogspot.com/2012/11/jom-join-contest-fotografi-ceriakan.html

    sy mmg pengguna setia google... smpi kwn sy tu tensen ngan sy sbb sy dpt jawapan dia buat teka-teki dr google, hehehe...

    ReplyDelete
  4. hehehehehe...
    sometimes when we touch..
    (touch gadget ler....)

    ReplyDelete
  5. heheh kekadang Na pun lebih suka bertanya Nk bermanjaaaaa ek? hehehe

    ReplyDelete
  6. apa yang diajar di Google kena carik yang sesuai dengan kite kan?

    ReplyDelete
  7. salam gb.
    Maaf lama ta tak dtg sini.
    Pekabar?

    ReplyDelete
  8. aku tak pernah dimanjakan.
    sampai tak tau mcm mana nk bermanja.

    teruk, kan...?



    .

    ReplyDelete
  9. you... sarapan i dah siap blom...
    you.. janji origami tu dah siap nk bg i kan..
    you.. meh i manja kan ..

    you.. butang baju aku mana pahhh...!!!.. ahhaaa

    and

    you.. jangan manja dengan salah orang.. sebab xde maknanyaa..!!!

    last..

    you... wish u Ayu everyday...

    kbaii...

    ReplyDelete
  10. tacing-tacing ni suka..

    tapi takleh tacing gajet la...
    tengok dan cakap saja, gajet biar aku yg operate... hahaha

    ReplyDelete
  11. aku senyum... :)

    ...kamu, tutor yg bagus. hehehe

    ReplyDelete
  12. kawan pompuan Pakcik nak belajor tukar tiub tayar basikal pun dari incik Gugel. Paling baik, belajor dari kedua2nya. Mula2 belajor sendiri dari Gugel, pastu belajor 'hands on' dari famili/kengkawan pulak.

    ReplyDelete
  13. oho....dah tau dah sape ' a man' tu...kikiki

    ReplyDelete
  14. Tak best la bljar kt google..resepi pun lg suka bljr ngan mak dr google..
    Hai GB..!!baru tadi bersua muka di teratak cik mat gebu..hehe..tadi tak cam kn sape..inilah orangnya tadi..:)

    ReplyDelete
  15. as salam
    akak belajar crochet dari utube jugak..tapi ada basic pun leh fenin kepala sampai muntah2..haha:D

    ReplyDelete
  16. bukan semua boleh berada di hujung jari... kan..

    ReplyDelete
  17. betul2 apasalah nyer bertanya sesama manusia.. :)

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D