Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, November 7, 2012

Bila orang pelik dengar kite nak bercuti, apa maksudnye tuh??

Cantik tak FM Lost World ni? Thank youuuu to Cik Puan Nida...untung GB sebab nama terpilih! ;D

Hah? GB nak bercuti?? Siyes? Ke salah cakap nih? Atau salah dengar??

*

Hamvoiii...mementang la GB ni hantu opis, perlu lah memasing tak caye bila dengar GB nak cuti ek? Melampauuu....hahaha!

Bior le GB cuti. Kejap je pun. Haritu dah keje sampai nangis nangis demam demam. Wiken punnn keje. Tu pun nak tinggalkan opis takde keje pending okey. Sume siap! Tender pun dah siap. Design siap. BQ siap. Pe lagi? Pack baju, polish kamera, start enjin, pastu challo la angkat kaki kite gi cuti!!!

**

P/S: Next year raya Cina punnnn kite nak gi cuti cuti jugak. Jauh sikit. Jauh sikittt je dari Malaysia ni. ;D

74 comments:

  1. kirim fm raya cina nanti!!
    naik tau bukit tu!!
    bawak tripod tau!
    jangan macam saya!! nyesal!!

    ReplyDelete
  2. la, GB g cuti ka?
    baru na singgah JB next week

    ReplyDelete
  3. Hey...nak ikut!

    Airasia tengah promo cambodia, kalau sorg tak de masalah boleh booking kalau akak menagislah kena booking utk 5 org.

    ReplyDelete
  4. saya punya cuti lama dah habis. asek berjalan je. huhu
    selamat bercuti awak!

    ReplyDelete
  5. Selamat bercuti. Mak doakan segala yang terbaik buat GB. :)

    ReplyDelete
  6. Awak, nape dah takde episod abang hardware tu? Kecewanya!!!

    ReplyDelete
  7. mesti gb ni pekerja yang sangat cemerlang sampai nak coti pun orang lain leh tanjat giler2

    ReplyDelete
  8. itu tanda2 nak ikut sekalilah kut.. he..he.. slmt bercuti GB..

    ReplyDelete
  9. yg nak cuti next year tu, boleh uncle ikut ? jgn risau uncle bayar sendiri.

    FM tu datang dengan stapler tu ke ?

    ReplyDelete
  10. Betul laa..

    Kalau kita mmg jenis tak rajin nak ambil cuti, then tiba2 je kita nak bercuti, memang akan menimbulkan kepelikan pada orang lain..

    *Pengalaman akak dulu... Sebab akakpun jenis susah nak ambil cuti.. Bila ambil cuti lama je, mula la orang tanya, nak cuti kawen ehh..

    Asal cuti je mesti dikaitkan dengan kawen.. Memang super pelik.. :D

    ReplyDelete
  11. Pi lah merehatkan pikiran...sesekali.bukan selalu. Bagi masa utk memanjakan diri sendiri.huhu

    ReplyDelete
  12. polish kamera???

    patutlah gambor2 dia cantik je memanjang...
    aku punya kamera tak pernah kena polish, atau pun pilis...

    ReplyDelete
  13. kasut kena polish gak...

    Rehat dan tenangkan fikiran.... pas tu baru kerja menjadi

    Chik Att

    ReplyDelete
  14. GB nk cuti... Silakan... Jgn lupa FM ye nanti

    ReplyDelete
  15. as salam

    wow gi london kah GB ..nak itutt :)

    ReplyDelete
  16. tu melambangkan GB pekerja cemerlang , x pernah ambil cuti ;)

    ReplyDelete
  17. it should be a complement, meaning the staff like you!

    ReplyDelete
  18. nak FM jugak boleh?hehehehe....ala..dia pelik sbb diax pat bercuti....hahaha...larikkkkk

    ReplyDelete
  19. Comei sungguh letak FM atas stapler tertonggeng tu, kehkeh!

    Memang patut pun dik GB bercuti lepas keja teruk2 macam yg GB tulis haritu. Selamat bercuti naa!

    ReplyDelete
  20. Cantik FM. Gi mana tu GB..? Moga GB bergembira semasa cuti .

    ReplyDelete
  21. salam singgah sini. harus pergi bercuti2 :)

    ReplyDelete
  22. GB...amacama...banjir tak tempat GB..??

    ReplyDelete
  23. Dah cuti sekarang nie ke? Tak singgah rumah kakak dulu ke sebelum cuti?

    ReplyDelete
  24. nk p mana tu...nk kirim...^^..
    selamat bercuti GB...

    ReplyDelete
  25. assalamualaikum GB..apa khabar? semoga GB sihat walafiat dan ceria2 selalu ya

    ReplyDelete
  26. seronoknya lps dah penat keje cuti-cuti pula :D

    ReplyDelete
  27. kalau org pelik makna nye kite sgt gigih bekerja,..hehe

    ReplyDelete
  28. @Dr Singa

    saya nak beli tripod baru! yg boleh sumbat dalam beg punye!

    ReplyDelete
  29. @faraherda.razalan

    ala..abg hardware tu cuma watak sampingan lah...

    ReplyDelete
  30. @NM02

    takde la cemerlang. cuma jarang amik cuti je. hihihi~

    ReplyDelete
  31. @al-lavendari

    FM dan stapler dijual berasingan ye uncle. hihi~

    jom la ikut next year. ;D

    ReplyDelete
  32. @~ Cik Azz ~

    seb bek takde yang tanya gb mcm tu. kalau tak mmg dah kene debik dah. hahaha!

    ReplyDelete
  33. @Nizam.Ariff

    kalau free aku akan cuci kamera, manicure, pedicure, facial.

    tu kalau free la.

    tapi aku jarang nho free!

    ReplyDelete
  34. @Tihara

    london jauh sgt kak. dekat je...hihihi~

    ReplyDelete
  35. @SURIA AMANDA

    insyaAllah...kalau ada bajet GB beli FM lebih lebih utk kengkawan. :D

    ReplyDelete
  36. @❤Kamsiah❤

    tak banjir. air bertakung je kadang2. heheh~

    ReplyDelete
  37. @Kakzakie

    saya balik KL ada urusan sebenarnya kak. sambung cuti2 sekali~

    ReplyDelete
  38. @Citarasa Rinduan

    kalini saya pegi tempat yg takde FM kak. nanti kang saya belikan ye..

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D