Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, October 5, 2012

You are not alone. We are not alone.

Stulang Laut last night

Bila kita sorang-sorang memikirkan the fear we are having, the complicated-ness we are facing, the doubts we are thinking, kite akan rasa macam 'ada ke orang lain yang face apa yang kita tengah face sekarang?'

Cuba bercakap dengan seseorang yang opened (terbuka dan boleh menerima sebarang situasi tanpa prejudis), then kita akan tau yang bukan kite sorang je dalam dunia ni yang macam tu. Silap-silap orang tu pun macam tu jugak.

P/S: Zaman sekarang paling mencabar untuk jadi ibu bapa. That is my fear. Especially lepas baca entry ni. Dem!

25 comments:

  1. Do not fear kerana kita tak memakai kasut yg sama (translate english lain jadinya eh..)

    Kena kuat dan cekal GB..

    ReplyDelete
  2. we are never alone, cuma kadang2 kita senang terlupa Allah ada 24/7 ;)

    ReplyDelete
  3. Pernah akak citer kat org...
    Dia jawap..
    "ee'eh.... Samerlah....."
    Siap calet pulak...
    Moralnya citer dgn org yg paham yg kita tahu boleh menyimpan cerita kita dan tidak Dijaja2 sesukanya...

    ReplyDelete
  4. Mak suka sangat dengan gambar tu. :)

    ReplyDelete
  5. Pokok tu jugak yang jadi model... Best duduk lepak2 kat situ, kan GB ka... Rindunya la kat Stulang Laut tu..

    Akak takut sesat jalan... Dan sampai sudah tak jumpa jalan pulang.. Na'uzubillah...

    ReplyDelete
  6. ayat last tu along sgt2 setuju...sgt2 mencabar nak2 membesarkan anak dara...

    ReplyDelete
  7. btul tu gb. sy bru je tertanya2, knp la org lain elok je (tettttt) tp aku knp mcm ni? tup2 ada kwn post kt fb luahkan isihati dia..rupanya dia lagi teruk masalahnya dr sy :(

    ReplyDelete
  8. As salam GB,

    Teringat komen doc Daddy Ziyard kat FB, botol coca cola cek punya ka? heee :))

    Bak kata Iman (anak saya) takmo takut2 ALLAHkan ada :))

    ReplyDelete
  9. itulah hakikat bahawa anak2 tu perhiasan dunia malah mungkin boleh jadi satu ujian kepada parents dia...btw Allah dah tetapkan yang terbaik buat hambanya...insha Allah

    ReplyDelete
  10. terlupa nak tambah komen.....saya takuuuuuuuttt dgn masa depan anak2 saya!! :(
    semoga dijauhkan perkara yg buruk2...

    ReplyDelete
  11. Harta dan anak2 adalah ujian buat kita sebagai manusia. Ada pilihan lain tak?


    Takkkk...

    ReplyDelete
  12. kat stulang laut tu ada mee rebus best tau

    ReplyDelete
  13. Btul fid, risau je dgn anak sorg ni, moga tuhan jauhkan dia dari mudarat.

    ReplyDelete
  14. Jaga iman.. hilanglah segala ketakutan..

    ReplyDelete
  15. makin hari makin mencabar hocay nk besarkan anak2. kita dah tak boleh guna pendekatan cara old school cam mak-mak-pak-pak kita dulu.

    hati aku masih terkesan dengan n3 kakak singa itu.
    damn!

    ReplyDelete
  16. Takut ialah keperluan, kalau tidak, kita tak akan mengejar syurga. Kan GB kan...

    ReplyDelete
  17. takut kadang2 berikan kita kekuatan...

    ReplyDelete
  18. haii best nyer dpt shooting2 nie.. bila la kita nk ada masa smua nie

    ReplyDelete
  19. selalu juga tertanya2... adakah kita bakal mendidik anak2 seperti mana ayah dan ibubapa mendidik kita... yang pasti... caranya akan berbeza mengikut peredaran masa...

    ReplyDelete
  20. cantiknyaaa stulang lauttt ;))

    ReplyDelete
  21. entah la bila le gua nak sampai ke Johor nie..

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D