Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, October 19, 2012

Tapai Susu

Tapai ubi dalam susu sejat yang ohsem kat Tupai-Tupai!


Dah 6 hari GB tak minum kopi. Siyesli mata layuuu je...tapi tahan jugak taknak buat kopi kat pantry tu. Huhuu...

P/S: Debor lak nak tunggu final Piala Malaysia esok. GB layan kat TV umah kat BBU je...

57 comments:

  1. Kopi yang mak bagi tu dah habis ya? :)

    ReplyDelete
  2. erk saya tak makan tapai
    saya sokong abang askar !!!!!

    ReplyDelete
  3. akak suka sgt tapai ubi...tp kat kedah ni takde...kena blk kelantan baru leh pekena...sedap...campur gula merah,cendol,sagu...superb...

    ReplyDelete
  4. wah ! x pernah dgr lagi tapai susu nie .. hurmmm ;))

    ReplyDelete
  5. masa tu ke ;)
    saya yang tak reti makan tapai.

    ReplyDelete
  6. Tapai... Nyum..nyum...
    Kat melaka mudah nak tempah.. Balik nanti nak tempah gak...

    ReplyDelete
  7. nampak nar aku dah lama tak tengok tivi, tak kesah berita, sehinggakan Piala Malaysia aku tak tau aper criter.! :D

    ReplyDelete
  8. as salam,

    akak pun sama mcm org kat atas.kurang layan tv sejak bride of the sun dah habis..tetiber :)

    **akk tk minat tapai,tp mcm sedap la sb ada susu tu :)

    ReplyDelete
  9. Tk pernah dengar pun tapai susu..sedap ke..tapai makan dengan aiskrim pernah la kakak sy buat sebb dia ckp pernah mkn kat hotel mana th menu camtu..mcm2 la..

    ReplyDelete
  10. First time pula dengar pasal tapai susu...

    Saya pun kira nak puasa tak minum kopi tapi tak boleh lah...last-last beli kopi yang sudah di nyahkafein. Memang tak kick lah tapi daripada tiada langsung...hehe

    ReplyDelete
  11. Lah...akak ingat TAIRU rupanya tapai campur susu...kehkehkehhh...

    Sehari sekali mesti pekena kupi!

    ReplyDelete
  12. aku ni dgn susu ni ada nk terkembang2 tekak.
    pesen apa ntah..




    .

    ReplyDelete
  13. Akak lebih suka makan tapai ubi dari tapai pulut... Even kakak ipar mmg pakar buat tapai pulut, akak tak makanpun.. manis sangat...

    Sokong The Gladiator.. Harap dorang menang.. yesszaaa...

    Inilah barisan kita,
    Yang ikhlas berjuang...
    ecehhh... eheh...

    ReplyDelete
  14. oit giler sedap ni...

    GB, tupai2 yang dekat DBP tu ke?
    harus mencuba nih :D

    ReplyDelete
  15. nyums sedapnya! tak pernah try tp mesti sedap ni kan :)

    ReplyDelete
  16. na suka jugak mkn tapai tp xpernah try yg susu ni..(sebab x minum susu heee )

    ReplyDelete
  17. sedap tu tapai ngan susu..lemak berkrim..

    ReplyDelete
  18. gb...first time dgr! oh my....mcm kena cari je :p

    ReplyDelete
  19. first time dengar... Nie kat tupai-tupai mana nie?

    ReplyDelete
  20. tadi aku lunch makan roti inti krim kopi

    ReplyDelete
  21. mcm best tapi KA x brp gemar hehehe

    ReplyDelete
  22. Pernah dengar tapai ubi tapi tak pernah makan. Tapai pulut, nyummeh!

    ReplyDelete
  23. tak pernah dgr nama menu ni....muak tak?

    ReplyDelete
  24. @❤Kamsiah❤
    saya suka both. tapai ubi memang takde kat kedah. hihi~

    ReplyDelete
  25. @Ibu n Abah
    kalau tempah banyak2, boleh buat cekodok. nyum!

    ReplyDelete
  26. @sepa
    oh. piala malaysia dah nak final dah...

    ReplyDelete
  27. @teratak hati
    tapai pulut eskrem biasa juga saya makan. :D

    ReplyDelete
  28. @faraherda.razalan
    tak. tupai2 kat dbp tuh...jb ad singgah selalu je.

    ReplyDelete
  29. @~ Cik Azz ~
    saya layan dua dua. tapi kene kontrol sikit sekarang.

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D