Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, January 7, 2013

Takkan Melayu Hilang di Dunia. Dan Kisah Malam Tadi.

Dataran Pahlawan, Melaka
(Pic is unedited. TQ)

Haritu masa GB jenjalan Melaka, GB perasan ada banyak rupanya muzium di Melaka. Muzium Setem laa... Muzium Dunia Melayu dan Dunia Islam la.. Muzium Umno laa... heheh!

GB tak masuk pun tapi. Tak sempat.

*

Cerita lain. Semalam GB bersorak sorang-sorang tengok AJL ke 27. First half tu memang bosan tapi. Siap komplen dalam fesbuk. Pengacara punye skrip hanco. Nasib baik masuk second half tu diorang dah back on track. Nasihat GB, pengacara, tak payah lah buat lawak yang tak lawak. Better straight forward dari cuba nak melawak yang macam itu.

Bab performance. Ada a few yang GB sangat suka. Aizat of kos! Dan Mojo. Dan Black & RJ. Dan Bedroom Santuari. Dan Misha omar. Dan uncle-uncle rock kapak tu terbaikkk!

Music arrangement...GB puas hati. Kecuali beberapa lagu slow macam Ombak Rindu dan Patah Seribu. Ngantuk je GB dengar. Yang selebihnya best! Dato' Ramli M.S. memang terer.

Konsep... Bagi GB ini antara konsep terbaik AJL. TERBAIK! Suke suke suke!

Kesimpulannya. walau GB komplen pada mulanya, keseluruhan AJL termasuk keputusannya...GB puas hati. Walau ada lagu feveret yang tak menang, tapi takpe. Cuma, kan bagus kalau ada tempat keempat dan kelima sekali. Heheh~

P/S: Kalaulah Hang Tuah masih ada, teringin GB nak mengorat Hang Jebat. Hahaha!

11 comments:

  1. ni apa ambik gambar dari celah celah pokok? hahahahah

    saya dah lama tak layan AJL...dah terbayang kebosanan lawak dibuat buat..persembahan stereotype...

    ReplyDelete
  2. perasan x aris ariwatan nak terjatuh masa nyanyi? gitar edry tak kuar bunyi?

    hah..hah...AJL yg lawak
    nasib baik lagu Yuna menang...

    lupa bg salam lagik..

    assalam cik gadis bunga...

    ReplyDelete
  3. Kakak tak tengok pun sebab lagu-lagu sekarang kakak tak mengikuti. Kalau rock kapak zaman kakak sekolah dulu sukalah dengar. Tapi tak tengoklah kakak malam tadi - lama dah tak mengikuti...

    ReplyDelete
  4. Tak tengok sampai habis.. So tak boleh nak komen..

    ReplyDelete
  5. Kalau hang jebat tak de....Hang jebateja kan ada....ahakz

    ReplyDelete
  6. ramai cakap vokal aizat ok .. tapi lagi sedap black .. akak suke black & azlan Typwriter tuu ..

    x habis layie demam AJL kita niee erkk ekek ;)

    apa2 punn cantik tembakan ko dik !

    ReplyDelete
  7. nice pic.. baru je singgah dec hari tu hehehe

    ReplyDelete
  8. Rozie pun x sempat nak msk mase g melaka ari tu

    ReplyDelete
  9. sis msk muzium smasa ke melaka.
    umai sukaa

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D