Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, October 30, 2012

Sorry la bang...GB tak perasan lah!

Sunset from Kota Damansara, once upon a time


GB ni blur.

*

Ada satu hari tu GB turun gi kedai runcit kat bawah beli roti. (Time tu belum start diet herbalife lagik...heheh). Beli 2 ketul bun ikan bilis. Pastu jalan menonong nak balik ke opis. Tetibe ada suara menegur...

Hai..beli 2 je ke...? Nape tak beli lebih? Kite pun nak jugak...

GB blur. GB tak perasan ada orang kat depan tuh. Bila dah dengar...GB jawab dulu...

Nape? Nak ke? 

Dengan nada kerek.

*

GB bukannnya sengaja. Tu terkerek nama dia. Kire macam tindakan refleks la sebab tokojut ditegur oleh orang yang pada mulanya kite tak nampak.

Then baru perasan. Laa...mamat kedai hardware sebelah rupanya... Dia memang selalu usik-usik GB pun. Sorry la... GB tak perasanlah bang...

*

Harini dia naik opis sebab nak repair paip sinki. Cembese, GB tak perasan langsung sapekah yang naik itu. Tup tup lepas dia turun naik turun naik, baru GB perasan. Mamat hardware itu rupanya.

Tapi dia still terasa kot dengan GB sebab dia tak tegur langsung, pandang pun idok, just cakap dengan kite punye secretary je. Biar betul? Kecik hati sampai sekarang ke? Adoiyai...sorry la bang. GB blur lah!

P/S: Hokeylah. Pasni GB buat spec atau pakai kontek lens kaler ijo ye. Asal jangan ada orang kecik ati dengan GB lagi dah.... Heheh~

47 comments:

  1. alaa abg tu pun hehehhe. cepat gi belikan roti ikan bilis utk pujuk dia heheh

    ReplyDelete
  2. waka...waka....tu lah hang....kan dah ada yg terasa...pi lah belikan 2 3 buku roti....bg kat dia

    ReplyDelete
  3. Alaaaa... Tersentap pulak la di tu?

    Pasal ek? Dalam hati ada taman ke? Hehehe...

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum,
    Beli ban bilis seketoi, pas ti mintak tolang cik seketeri tu tolong bagi kat abang encem tu dengan pesanan "Maafkan kami! maafkan kami!"

    Pas ni, mesti dia ok semula ;)

    ReplyDelete
  5. la tu pun nak majuk? aiii...ada mkna kot tu??

    ReplyDelete
  6. Bagi dia rasa shake tu sekali tengok...amvoi...meghajuk sangat...

    ReplyDelete
  7. Gi beli roti utk mamat hardware tu...kikikiki..

    ps: berkesan tak makan herbalife?

    ReplyDelete
  8. hehehehehe
    mesti lepas ni mesra...
    tengoklah...

    ReplyDelete
  9. sian dia.. jual minyak tak laku2 yee..

    ReplyDelete
  10. Wah dah start dgn herbalife ye... result kena tunjuk kakak tau.

    ReplyDelete
  11. Mcm boleh bt novel je? Romantik pulak kisah ni kan GB?

    ReplyDelete
  12. Kalau dia merajuk sebab sayang, GB patut happy. Tapi kalau dia rasa malu sebab rasa tak setaraf dengan GB? Ikutlah nasihat kawan2 belikan roti ikan bilis tu cepat2.

    ReplyDelete
  13. Bertuahnya jadi abang tu.. Kalau la dia tau GB buat entry khas untuk dia, pasti dia tak merajuk dah.. Pasti dia akan senyum2 pandang GB..

    Ensem kah abang ittew..?

    kihkihkih..

    ReplyDelete
  14. Mat bunga n gadis bunga begitulah oermulaannya...kita tggu! !!

    ReplyDelete
  15. abg tu tgu GB tegur dlu kut hihihihi

    ReplyDelete
  16. Laa, kesiannya kat dia..betoi kata depa semua kat atas tu, sila pi beli roti dengan kadar segera & bagi kat abang mamat hardware tuuu :D

    ReplyDelete
  17. sila buat BQ dulu
    pastu baru gi tegur balik abang itu
    hehehe

    ReplyDelete
  18. as salam

    sebab umpan dia tak mengena kut GB tu yg majuk kut..hehe

    ReplyDelete
  19. Tak perasan nak buat macam manakan GB

    ReplyDelete
  20. Errk...nak juga lah roti ikan bilis..hahhaa...

    ReplyDelete
  21. cepat p mintak maaf kat brader tu ^_^

    ReplyDelete
  22. loor GB nie ... ciann kat abang tuu ekkee .. entah2 dia nak usha GB koot ngehx3

    ps : welcome to herbalife .. GB amik ngan sape ;)

    ReplyDelete
  23. pergilah cari roti hantar ke kedainya..tegur sikit2 pun jadilah..kecik hati tu agaknya..hehe

    ReplyDelete
  24. opppsie!


    hope to hearrrrr
    the ehem news!

    ReplyDelete
  25. kan dah merajuk brader tu.....sape nak pujuk ni?

    ayok tak tahu.....

    ReplyDelete
  26. p/s: yes sis.. sbab tu dok sibuk promote program ni.. hehehe.. =)

    ReplyDelete
  27. hamboiiii...merajuk konon..ckp skit trasa,terkerek skit trasa..REJECT!hahaha... GB beli berban2 roti tu then bg kt dia..nk mrajuk sgt kn..hambik!

    ReplyDelete
  28. Ala jantan kecik hati tak gentleman langsung...

    Ko jangan GB ijo nati jadi katak pisang!

    ReplyDelete
  29. hi kak garang nye heheh tp kekadang na pun mcm tu jugak hehehe bila xpasan terus meninggi suara hikhik

    ReplyDelete
  30. mesti dia minat kat GB kot...kalau tak takkan sentap..ekekekke

    ReplyDelete
  31. jeng jeng jeng...cinta antara bangunann boleh jadi ni bukan nyer cinta antara benua.. hahahhaha

    ha ni nak kongsi jugak, ade org yg terasa hati dan sentap ngan I.. lately, I mmg suka buat benda sorang2 n dorang ingat I menjauhkan diri drpd dorang.come on guys, Isibuk super duper skrg ni, x de masa nak layan...tapi bila dorang buat mcm tu xde pon I kisah, ok je.. kita faham keadaan org.. kadang-kadang rasa diri ni mcm tak hot tapi selalu jadi perhatian.. beza nya kita dengan dorang dr segi pemikiran... dorang x faham apa yg kita buat..dah semulajadinya pelik

    cuba teka sape I? kikikiki

    ReplyDelete
  32. jeng jeng jeng...cinta antara bangunann boleh jadi ni bukan nyer cinta antara benua.. hahahhaha

    ha ni nak kongsi jugak, ade org yg terasa hati dan sentap ngan I.. lately, I mmg suka buat benda sorang2 n dorang ingat I menjauhkan diri drpd dorang.come on guys, Isibuk super duper skrg ni, x de masa nak layan...tapi bila dorang buat mcm tu xde pon I kisah, ok je.. kita faham keadaan org.. kadang-kadang rasa diri ni mcm tak hot tapi selalu jadi perhatian.. beza nya kita dengan dorang dr segi pemikiran... dorang x faham apa yg kita buat..dah semulajadinya pelik

    cuba teka sape I? kikikiki

    ReplyDelete
  33. Fikiran melayang teringatkan kerja ke..?

    ReplyDelete
  34. ehemmmm..
    adakah dikau sedang dlm kepenatan?
    siannn abg hadware

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D