Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, October 8, 2012

Sebab tu kompiden itu penting!

Kompiden je GB taruk pic Perigi Acheh yang dah di-HDR kan nih. Huuu~ 


Bagi yang kenal GB, satu perangai GB yang diorang boleh mention without doubt adalah kompiden. Kompiden yang macam ni sebenarnya...

Bila orang bertanya soalan, GB boleh menjawab dengan kompidennye. Mungkin sebab GB cepat relatekan mende-mende yang logik untuk menjadikan jawapan tu memuaskan hati pihak yang bertanya, maka mereka akan terpana dengan jawapan GB. Padahal sebelum tu kadang-kadang GB pun tak pernah terfikir pun macam yang GB jawabkan tuh.

Simptom apakah ini eh?

*

Selalunya berguna masa presentation, masa gi interview (pernah dapat komen nih masa gi intebiu keje yang GB keje sekarang ngeee: powernye ayat you!), masa menjawab soalan dan hentaman dalam meeting. Contohnya macam dalam beberapa meeting yang GB attend, GB dah ngantuk. Tapi time ngantuk tu la baru minute sampai time kite. Fokus langsung lari. Menguap berlori-lori. Tup tup tetibe semua mata pandang ke arah GB menanti jawapan. Ces, dah sampai turn and ada isu rupanya? Pastu goreng-goreng sikit sebab nak korek balik apakah soalannya (sebab tak dengar mende pun, kata ngantuk kan??), pastu terus jawab dengan kompiden nyer. Selamat.... ok, next! Hahahaha!

Sama la kes tetibe lecturer menanya soalan time GB tengah mengantuk gile! Jawab jugakkkk...salah pun takpe, yang penting kompiden. Kuikuikui!!!

Tapi GB bukanlah seorang yang kompiden menggunakan ayat-ayat power untuk memikat hati sang jejaka. Chewahhh! Pernah la terkeluar tapi cukup sekadar sekali dua je. (Tetibe terfikir, pernah ke tak pernah nih? Eheheh!!). Sebab malu kot. Ngeee...

P/S: Berapa lamakah tempoh masa maksimum untuk rindu jadik melimpah? Ahahah. Abaikan! :p

25 comments:

  1. kadang2 menggoreng sehabis baik pon, tetap hangus/hangit jugak hasilnya. hahhaha

    ReplyDelete
  2. @Iryd Ashraff .Hadzri

    yang hangit tu biasanya tinggal atas api tak berkacau EE.

    weeehhh..lamanya tak makan roti goreng celup telurrr!

    ReplyDelete
  3. Apa sesuatu yang tersirat di sebalik entri ni..

    GB rindu kat seseorang ye.. :)

    ReplyDelete
  4. hehehehehhe....
    bila rindu...
    ku pejam mengenangmu....
    lalalalalaalla....
    i've been there..
    done that...
    bila dah melimpah ruah.... Hadoi....
    sakit....
    baik jangan cari itu penyakit...
    kikikikikiki
    - tak menolong lansung akak ni ek???

    ReplyDelete
  5. pemangkin!
    pemangkin!


    jika ada 'pemangkin'nya
    pasti buih-buih rindu hadir sama


    ecewah...

    ReplyDelete
  6. betul kompiden itu sangat penting walaupun terpaksa tokok tambah sikit2

    sikit2 saja tau...lebih2 nanti makan diri.

    ReplyDelete
  7. buat lah slow shutter air laur ala asap asap gitu

    ReplyDelete
  8. u r kompiden because u r smart!

    ReplyDelete
  9. betul time interview kompiden tu penting.. salah ke betul no dua. tapi kena la benda yg logik kita cakap.. kang orang cakap terlebih merapu.. hehehe..

    mak pun selalu pesan tiap kali g interview,... cakap kena yakin, jagan cakap eeeeeerreeerrrrr?
    nampak sgt penakut dan gabra.. hahhaaa..

    ReplyDelete
  10. Berapa lamakah tempoh masa maksimum untuk rindu jadik melimpah??

    hehe jawapan yer.. bila hati dah debar2 dok igt kat orang yang kita rindu lalala~

    ReplyDelete
  11. aku tak konfiden...

    mungkin sindrom anak bongsu kut

    ReplyDelete
  12. ooo... sedang rindu rupanya..

    :D



    .

    ReplyDelete
  13. aku ulang-baca 3kali. entah kenapa, tetiba terasa menarik. :)

    ReplyDelete
  14. sbb tu aku suka tanya ko bab2 kecantikan ni.. psl ko mesti jwb ngan penoh konpiden & menyebabkan aku percaya... kuikuikui... :P

    ReplyDelete
  15. saya pun kompiden jawab exam tapi failed... hahahaha

    ReplyDelete
  16. ehem ehem..gb sedang windukan siapa itu :)

    ReplyDelete
  17. konpiden tu mmg perlu dlm situasi genting macam interview...Teringat saya masa di hospital..kebanyakkan doktor india ni, tak tahu pun fact, tapi sebab konpiden menggoreng, nampak macam power aja..padahal benda yg keluar dari mulut mereka ialah crap! hahaha

    ReplyDelete
  18. Konfiden mcm "kerana diriku begitu berharga" atau "kecantikan hak milik setiap insan".

    Nak lagi konfiden?

    "hak bermain hak kami!"

    Gitu.
    #offtopic. Mahap ;p

    ReplyDelete
  19. iyer ke tak prnah ayat jejaka...iyer ke...iyer ke....tak caya laaa

    ReplyDelete
  20. kak suka klu gb bkata2..

    mng kompiden ssgt.. dan bestttttt

    ReplyDelete
  21. Dengar org konfiden jawab yg lain melopong - mestilah hairan!!. tak padan menguap-menguap boleh juga:)

    ReplyDelete
  22. kak ana selalu konfiden je jwab kalo boss tanya, lepas tu bila cek2, laa salah jawapan.. cemana tu nak betulkan balik kat boss. huhuu..

    rindu adalah melimpah2 apabila time takde menda nak buat atau nak fikir..

    ReplyDelete
  23. Ni kira pndai goreng lah! Mmg kalo nk slmt kena ckp dgn pnjng & yakin, smpai org terdiam.

    Tp jgn byk sgt goreng..nnti jelas pulak. hehe

    ReplyDelete
  24. baguslah kalau ada self confidence ni GB

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D