Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Sunday, October 7, 2012

Sebab tu GB tak pernah tinggal tripod

The Clubhouse of Bayou Water Village, Leisure Farm, Gelang Patah, Johor. (Vertorama, HDR)


GB rasa GB cenderung ke arah menembak gambo malam dengan long shutter lah sekarang.

Khalas. :)

P/S: Fakta yang GB baru tau atau baru tau baru-baru ini; 1) Orang JB digelar 'orang Johor'. 2)Orang Johor piau makan laksa Johor pakai tangan.

40 comments:

  1. GB... Maiza pun minat camera.. dan ada lens 70 - 200mm tapi tak reti lg..

    ReplyDelete
  2. cantik... aku pon rasa kene beli tripod jugak la... susah gak kalo xde...

    ReplyDelete
  3. pes taim p klate hadap org sana makan laksam dgn tangan... n pcl jarang2 p johor, kalo npk org mkn laksa mesti sy kata depa tu asal klate...

    ReplyDelete
  4. assalam GB..lago kerap GB tak balik ..lagi banyak gambar yang cantik2 boleh GB tembakkan..buat menghiburkan hati

    ReplyDelete
  5. cantik jer gambar malam yg gB tembak tu... saya lebih suka tembak gambar potret.. tripod saya selalu tertinggal

    ReplyDelete
  6. kak..cantik.jom pergi menembak! harini saya nak pi kolam air panas kat selayang.jom !

    ReplyDelete
  7. kak yang bulat dalam air tu apekah? takkan algae kot,haha

    ReplyDelete
  8. @MaizaC'Joe

    kite nyer lens 42 mm je. huu~

    nak reti guna kene prektis ye. :)

    ReplyDelete
  9. @Syakir Rahman

    bagus! aku tgh aim tripod yg lagi sturdy sekarang.

    ReplyDelete
  10. @[PCL]

    ahahah...kan?? padahal orang sana pun mkn guna tgn..

    ReplyDelete
  11. @Acik Erna

    jangan gitu acik. saya dah rindu kat mak saya dah. :'(

    ReplyDelete
  12. @MystoryPic

    kite cuba semua. skrg more to night shooting. tgh nak make perfect portrait pulak. baru best buat self portrait. :D

    ReplyDelete
  13. @ermafatiha

    tengs. akak kat jb la. cane nak join dik oii~

    ReplyDelete
  14. U punpandai guna ayat 'piau'?....
    Hihihihihihihi....
    Welkam to d klub....

    ReplyDelete
  15. Kann....macam CM laa..kita oghang2 Johor...haha, aneh tak?

    ReplyDelete
  16. cantiknya snap...sama mcm org kat tganu n pahang piau, makan laksa pakai tangan..

    ReplyDelete
  17. samala kat sini : Orang Kuching digelar 'orang Sarawak'...


    *peeeergh.!!! canteeek giler gambar. ko tak masuk contest ke.?!

    :)

    ReplyDelete
  18. Speechless. Awesome. Santek sangat

    ReplyDelete
  19. tu lah kan.. tripod mmg dok atas kereta selalu.. kalau tak kang ada yg jenuh tahan napas masa shoot hehehe

    ReplyDelete
  20. cantiknya! i paiseh sebab tak habis kan makan ;)

    ReplyDelete
  21. oh..
    saya lupa lak nak ajar yang tang makan laksa ( sebut lakse ya.. ) pakai tangan tu!!!

    ReplyDelete
  22. makan lakse johor kena ramas ramas sikit dengan tangan baru kaw kaw..kuah mesti pekat!!!

    ReplyDelete
  23. mkn laksa pakai tangan? biar betul..

    setakat ni lum penah makan apa2 mee pakai tangan.. walaupun mee goreng.. ;)

    ReplyDelete
  24. @Mat Gebu

    memang aneh! nak terai, tapi belum terai lagi nih!

    ReplyDelete
  25. @sepa

    ko bukan orang Sarawak la kirenye kan? hihihi~

    *aku tak layak masuk kontes lagi. segan nak anto. :D

    ReplyDelete
  26. @Eny Yusnizar

    ahahaha! kang tetibe ada yang biru terus kan?

    ReplyDelete
  27. @Dr Singa

    seb beik saya terbaca kat status fesbuk member! :D

    ReplyDelete
  28. @NEKCIK

    tu yg kite tau...kuah laksa johor memang pekat. tu pasal sesuai makan pakai tangan kan?

    ReplyDelete
  29. @* FAR *

    kite penah makan mee goreng pakai tangan! masa makan nasi ambang.

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D