Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, October 2, 2012

Persepsi orang boleh berubah...



(GB dah lama taip entry ni, tapi terperuk dalam draft punye la lama sebab lupa nak tekan 'Publish'.)

*

GB terfikir pasal ni sebab sekarang tengah dengar lagu baru Tomok. Aku Datang tajuknya.

Apa kaitan? Ada la kaitannya...

*

Gini, dulu GB alergik dengan penyanyi macam Tomok, dan termasuklah ramai lagi penyanyi seangkatan dengan dia. Kuar je lagu kat radio, GB terus tukar channel, tak pun tutup terus pasang mp3.

Pastu dia masuk One In A Million. Fight, transform dan menang sejuta. Tapi GB masih was was lagi, boleh ke budak ni?

Tapi sekarang kan, GB rasa Tomok adalah seorang penyanyi yang ada kelas. Yang pandai bawak diri dan lagu dia ada standard tersendiri. Tak kisah la nama dia Tomok ke apa ke kan? Yang penting dia berjaya ubah persepsi orang terhadap diri dia.

Dan persepsi takde kene mengena dengan duit sejuta yang dia menang tu okeh.

*

Begitu juga dalam hidup. Kalau kita bagi peluang kat diri sendiri untuk kenal seseorang, atau bagi peluang kedua kat orang yang kita sudah pun kenal, tak mustahil persepsi kita juga boleh berubah.

P/S: Eceh, macam deep je bunyiknye kan? Padahal siyes GB cuma nak citer pasal Tomok aje pun! Hahaha! Anyway, meh GB share youtube lagu Tomok ni eh.


22 comments:

  1. Sebaiknya begitu bagi peluang ke dua mana tahu kita sebenarnya yg salah persepsi sebelum ini...

    ReplyDelete
  2. hehehe sama lah dulu cemuih la tengok tomok tu dgn suara tak sedap harap muka hensem je hehe.. tapi sekarang actually dia ada kebolehan dan bakat tersendiri

    ReplyDelete
  3. Salam sejahtera GB

    Canti sgt gambar tu, kat mana?

    ReplyDelete
  4. ye ke GB nak cite psl tomok jek? ye ke? ye ke? eh? eh? hehehe... ke nak cite mende lain..kekekke

    ReplyDelete
  5. betul3...bagi peluang..bagi peluang.. akak tak sabar nak buat bunga telur niiii..

    ReplyDelete
  6. Ni kalau kawan kita yg kat UAE ni baca ni...muntah berdiri dia awak...muahahahhaa....Anyway, 2nd chance?? Ehem ehem....I likeee....

    ReplyDelete
  7. tak puas hati dgn pesen rambut dia... rasa mcm nak tolong sikat je

    ReplyDelete
  8. p/s : alaa..yang, akak tadek kedai..sume online jek..tak dpt nak try try jubah tu..hehehe

    ReplyDelete
  9. nak tukar?
    sendiri boleh tukar
    dari elok kepada lagi elok
    ...
    kan?
    go tomok go..
    eh silap
    go Gb go..
    (hehe)

    ReplyDelete
  10. Tomok tu boleh pergi jauh, cuma mungkin masa dia dengan band dia dulu terlalu ikut kehendak pasaran lagu2 rock leleh.. biasa la syarikat rakaman, pikir untung je.. Faizal Tahir dulu pun nyanyi nasyid :D

    ReplyDelete
  11. Tomok tu boleh pergi jauh, cuma mungkin masa dia dengan band dia dulu terlalu ikut kehendak pasaran lagu2 rock leleh.. biasa la syarikat rakaman, pikir untung je.. Faizal Tahir dulu pun nyanyi nasyid :D

    ReplyDelete
  12. itu makanya ada ayat pepatah lama...
    Tak KENAL maka tak CINTA...

    ReplyDelete
  13. yer yer... "Once we see each other for who we really are,... we stop judging and start loving."
    aku. aku hensem-maco. :)

    ReplyDelete
  14. assalam GB..kalau ada pun apa salahnya..boleh aje kan kan kan

    ReplyDelete
  15. Dia sudah berjaya mengubah persepsi orang terhadap diri dia. Satu kejayaan peribadi!

    ReplyDelete
  16. itu namanya teknik skodeng.. keh3

    ReplyDelete
  17. part dia bawa dan perubahan genre muziknya tu teramat lah aku SOKONG

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D