Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, October 3, 2012

Missing the good old days...

Dusk at Afiat Healthpark, Nusajaya


...the days when I knew who were the first to read and comment on my entries.

GB tak pernah lupa masa hari-hari terawal GB berblog. Follower-follower pertama GB. Pengomen-pengomen pertama GB...

Rindunye time tuh. Rasa macam nak patah balik ke zaman tu. Sweet. :)

P/S: Bertahun berlalu dan GB masih berblog. Tapi takde yang kekal dalam dunia ni kan?

62 comments:

  1. saya pulak.. nak lupakan orang yang first ngomen blog saya,.. dulu-dulu tu...
    boleh gitu..

    ReplyDelete
  2. memang tiada apa yang pernah kekal.. tapi memori tetap dalam ingatan~

    ReplyDelete
  3. 'Kawan2 awal' mak pun dah ramai yang hilang! :(

    ReplyDelete
  4. akak kenal GB melalui blog kakchik seroja...

    ReplyDelete
  5. lama dah tak komen kat blog gB huhuhu

    ReplyDelete
  6. kalau masa boleh dipatah balik .. tak adala orang tua dalam dunia ini.

    ReplyDelete
  7. Barang yg lepas hai jgn dikenang...
    Kata allahyarham p.ramlee....

    ReplyDelete
  8. Tuan komensen mengomen pertama blog makchaq

    ReplyDelete
  9. GB, saya rindu zaman sekolah rendah :P

    ReplyDelete
  10. appreciate today as u r going to miss it too soon

    ReplyDelete
  11. barang yang lepas jangan di kenang..
    kalau di kenang merosak hati...
    tapi kalau tak kenang tak ada memori...

    ermmm....

    ReplyDelete
  12. suka ngan semua photo tuh....mana pi? lama x singgah blog along?

    ReplyDelete
  13. blog GB antara blog yg EE suka dan GB antara follower dan pengomen terawal blog EE. rindu masa itu GBob, serius.. skrg nak berblog pon dah macam x bersemangat. Gb mcm mana nak edit gmbr HDR?

    ReplyDelete
  14. sy kenal blog GB melalui ben ashaari..ms tu sy rs GB ni sgt misteri sbb x penah ada gambar GB kt blog..x sangka juga sbnrnya dah lama berkawan dgn teman-teman blog ni (walaupon di alam maya jer)

    ReplyDelete
  15. betul tu GB... masa mula dan masa sekrang berblog jauh bezanya... dulu kalau boleh nak update sentiasa... ada jer idea... sekarg dah blur... tapi berkat dari komen kawan blogger... stil gak update walu dah jarang...

    ReplyDelete
  16. dulu dan kini.. lady rs msh baru lagi..

    ReplyDelete
  17. hmm...betul juga tu..dulu2 ( haih mcm lama sangat lak..hehe) meriah juga dunia blog ni..

    tak macam sekarang..myb dulu kita masih baru..so excited tu lebih sikit daripada sekarang.. :)

    org pertama komen entri blog saya...kawan saya..tapi dia pun dah lama tinggalkan blog dia... :)

    ReplyDelete
  18. lagi 10 tahun...kita semua kalau panjang umur dan tak kiamat lagi, adakah kita akan tetap menulis di blog?

    ReplyDelete
  19. Nice one! Saya suka nightshots dan long-exposure panorama. Best!

    ReplyDelete
  20. Mmg..org yg awal follow & komen mmg kekal dlm ingatan. Tp syg ada yg dah menghilang tnpa kabar.

    *nice pic!

    ReplyDelete
  21. Kakak pun masih ingat tapi sayangnya ramai yg dah tak aktif lagi. Mungkin kakak pun kena berundur juga..

    ReplyDelete
  22. memori yg indah memang seronok di ingati kan....

    ReplyDelete
  23. @Dr Singa

    hmm..setiap orang ceritanya lain lain kan kak...

    ReplyDelete
  24. @Riri Yoorin

    yup. kadang memori tu yg buat kite hepi atau sakit hati. hahaha!

    ReplyDelete
  25. @❤Kamsiah❤

    hihi. tengkiu akak sudi masuk blog kite melalui blog mak kite tu. :D

    ReplyDelete
  26. @al-lavendari

    kalau takde orang tua, takde la blog uncle lavendari kan? hahaha!

    ReplyDelete
  27. @Ibu n Abah

    barang yang elok takpe la dikenang tul tak?

    ReplyDelete
  28. @makchaq

    senyum uncle tu baca komen makchaq ni. :D

    ReplyDelete
  29. @SURIA AMANDA

    along..soweee sekarang ni gb jarang blogwalk. ngeee...

    nanti i topap okeh! ;D

    ReplyDelete
  30. @Iryd Ashraff .Hadzri

    e'eh, tetibe bunyi siyes EE? betul ke EE yg ngomen nih? ahahaha!

    gambo nak hdr boleh pakai photoshop cs5. atau donlod photomatix je. selamat menchoba!

    ReplyDelete
  31. @Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

    tuh la...gb rindu zaman misteri2 dulu. where everyone seems unknown but we know them. misteri itu best!

    ReplyDelete
  32. @dwaty

    kadang tuh dari komen pun kite boleh dapat idea utk update blog kan?

    ReplyDelete
  33. @nabilah_2908

    same. ada kawan saya yg dah lama tak update blog. :D

    ReplyDelete
  34. @Daddy Ziyyad

    insyaAllah. kalau kita kekalkan hubungan yg baik online and offline, why not kan?

    ReplyDelete
  35. @de engineur

    hihi tengkiu...

    situ port tak berapa best. ada tasik tapi belum dapat angle yg terbaik utk shoot sunset. :)

    ReplyDelete
  36. @Acik Erna

    salam acik...

    kenangan yg indah buat kite hepi. :D

    ReplyDelete
  37. @Ujie

    tuh la yg sayang sikit...

    tapi takpe, hak masing2 kan. hu~~

    ReplyDelete
  38. @Kakzakie

    eip akak...nak berundur ke mana pulak..? :D

    ReplyDelete
  39. @Aspen @ MyLovelicious

    bosan berblog ke? belum lagi. masih sayang gadisbunga.com nih. huhuhu~

    ReplyDelete
  40. Masa sangat terbatas utk berblog secara aktif... Suka baca blog rakan2 yg rajin komen diblog..

    ReplyDelete
  41. @Nur-nba

    bizi kan? but once a while tu pun dah cukup sebenarnya. :)

    ReplyDelete
  42. @gadisBunga™ Kurang hansom betul GBob ni... Kau ni dah kenapa? *gaya ugut* ade beran?

    ReplyDelete
  43. blog ko antara yg terawal aku baca diam2, akhirnya folo, lama pas tu baru brani nak komen. hehehe...

    ReplyDelete
  44. @Anonymous

    EE!!! cekik kang! dah dapat photoshop CS5 belum? dpt yg lagi latest pun best jugak!

    ReplyDelete
  45. @sepa

    apasal dulu ko takut nak komen? mueheheh!

    TQ sepa!

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D