Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Sunday, October 21, 2012

Matilah Kau



(Matilah Kau - Sebahagian lirik yang ada dalam lagu Once nih)

*

Once a while GB akan taruk klip youtube lagu yang GB suka. GB suka muzik walau tak pandai nyanyi pun. Nak nak yang melodinya best-best, dramatik dan liriknya bagus atau pelik. Atau mungkin klipnya best.

Lagu ni GB suka sebab lirik dia. Terasa sungguh sakit penyanyi tu dan mesejnya sampai. Mungkin kalau orang lain yang nyanyi takkan jadi best macam ni. Agaknyalah. ;D

Once Mekel - Hilang Naluri

Mawar merah yang ku cium
Ternyata menusuk dan beracun
Wanginya menyenangkan hatiku
Membuatku tak karuan

Sehari tak bertemu dengannya
Serasa hampa dalam hatiku
Ku mabuk cinta yang tak terbaca
Oleh naluriku

Dia sama sekali tak cintai diriku
Dia hanya memanfaatkan diriku

Matilah kau di dalam hatiku
Bawa pergi saja dirimu
Sampai ke dasar lautan
Matilah kau bersama cintaku
Banyak berharaplah dirimu
Semoga dapat bahagia, berharaplah

Ku berlutut di bawah kakinya
Ku berikan hatiku untuknya
Ku telan semua luka-luka
Ku tak punya perisai lagi

Sehari tak bertemu dengannya
Serasa hampa dalam hatiku
Ku mabuk cinta yang tak terbaca
Oleh naluriku ooh

[Matilah kau]
Matilah kau di dalam hatiku
Bawa pergi saja dirimu
Sampai ke dasar lautan
Matilah kau bersama cintaku
Banyak berharaplah dirimu
Semoga dapat bahagia ooh


P/S: Mungkin lepas ni GB akan taruk klip youtube setiap Ahad kot. Kirenye mulai Ahad ni lah ye... :)

32 comments:

  1. Hidup GB...

    Takpe tak pandai nyanyi walaupun minat muzik. Jangan risau, EE tgh belajar main gitar dgn keyboard/piano. Nanti EE dah pandai main, ha tgk la video misteriku..hahahaha.. Inshaallah..

    ReplyDelete
  2. as salam,

    once nyanyi memang best kan :)

    ReplyDelete
  3. macam2 lah GB nie ekke
    akk x pernah dgr ...

    ReplyDelete
  4. Oooooooo kijamnya....
    Kumbang bukan seekor...

    ReplyDelete
  5. aku bukan setakat tak reti nyanyi, suara takat b-flet jeh, dan sangat tone-deaf. hehehe

    ReplyDelete
  6. ONCE dah ada album baru? Tak pernah tahu pun. Hehehe

    ReplyDelete
  7. ahaks! na xpernah dgr lagu ni..so kena dgr coz lyric dye mmg terbaik ;))
    nice sharing ;))

    ReplyDelete
  8. ahaks! na xpernah dgr lagu ni..so kena dgr coz lyric dye mmg terbaik ;))
    nice sharing ;))

    ReplyDelete
  9. ohhh ini lagu jiwangggggg... tp jiwang versi ganazz, mrmmm..... GB sedang jatuh cinta? :)

    ReplyDelete
  10. suka dengar muzik indon...membuai -buai halwa telinga

    ReplyDelete
  11. Yeaaa....!!!

    Akakpun minat muzik jugak.. Tak kira la muzik apapun, lagu tamil ke, jepun ke, spain ke, asalkan muzik tu boleh ngam dgn jiwa, layan aje la... kan...

    Lagi satu, akak ni kurang sikit nak pandang kat lirik lagu.. Sbb tu kadang2 tak tau samada lirik tu kena gam ataupun tidak.. huhu..

    ReplyDelete
  12. Mmg besh lagu neh. Memula tgk video klip dier kt tv3 kalo x silap. Biler dgr 'matilah kau' tuh rasa serem gaks n dok pk apa cerita di sebalik lagu ini. Tqvm, gb 4 the lyric..

    ReplyDelete
  13. aku suka lagu ni...
    liriknya memang sampai...

    ReplyDelete
  14. js dh lama tak menyanyi...kalau nyanyi pasti hujan...hihi

    ReplyDelete
  15. Puas hati dengaq lagu ni. Betoi, can actually feel the pain.

    ReplyDelete
  16. First time rasanya dengar lagu ni..

    ReplyDelete
  17. Gb. Nice sharing. Bila manusia kecewa terlampau.

    ReplyDelete
  18. ganas jugak tu..matilah kau..hehe..mcm baca mantera jek..hehehe

    ReplyDelete
  19. Macam geram je bunyinya...
    Asal bukan yg buat N3 ini rasa begitu sudah..

    ReplyDelete
  20. sy minat jgk once..suara dia best

    ReplyDelete
  21. 1st time dengar lagu ni... terkezut mak... apa mati2 plak... tapi bila dah 2,3 kali dengar bestla plak... :)

    ReplyDelete
  22. album band indon mmg en suami selalu beli..suara Once ni mmg best

    ReplyDelete
  23. Ganaskan lirik lagu Once ni... 'Matilah kau' Hehe

    ReplyDelete
  24. masa first time dengar, rasa klakar gila lagu ni. tak penah2 org guna lirik mati lah kau. nampak sangat penyanyi tu dendam kesumat dengan "kau" tu hahaha

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D