Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, October 10, 2012

Manja

From my work station


Dulu GB practical kat satu firm Landscape kat Bukit Bintang. Masa GB practical dulu, tak berani GB nak MC selalu sesuka hati. Atau nak EL sesuka hati. Atau nak balik on time pun tak berani, kecuali kalau kakak-kakak dan abang-abang staff pun balik on time, baru GB join balik on time. Kalau tidak, selalunya mesti balik lambat sikit atau lambat banyak. Walaupun sampai campus tengah malam sekalipun sebab kene tukar bas dari Bukit Bintang ke Gombak sana. Gigih kan?

Tak penah GB argue keje yang diberi. Apa je boss dan LA suruh buat, semua GB buat. Suh fotostet GB fotostet. Suh buat drawing, GB buat drawing. Suh turun site, GB turun site. Hatta suh buat kopi sekalipun, GB akan buat.

Tapi yang GB nampak budak-budak practical sekarang ni manja-manja. Banyak cakap. Banyak alasan. Dan kurang daya tahan penyakit. Hahaha!

Ke dah nasib opis GB ni asyik dapat budak practical yang cenggitu?

P/S: Tetiba rindu pulak suasan kat UIA dulu...

34 comments:

  1. betul betul dan sgt setuju.. factor? tak pasti sebab apa. tapi kalau kat sekolah dan uni pun sesama student dan guru/lect. pun takda hormat, jadi kita tau la kalau depa keluar kerja nanti pun kan.. heheheh

    ReplyDelete
  2. zaman dah berubah.. x mcm masa kita dulu

    ReplyDelete
  3. rindu kat GB! lama tak datang singgap ke sini... =)

    harap GB sihat2 ya..

    ReplyDelete
  4. Sebab tu lah akak interview calon student nak buat practical. Basuh cukup2, warning cukup2 masa tu. Kalau engkar, dengan universiti dia akak blacklistkan. And UIA pernah di blacklistkan sebab hantar student yang tidur dalam stor masa waktu kerja. Itu, generasi pertengahan. Later on, pihak UIA promised diorang nyer student dah improved and yes there are. In fact, the best practical student I've ever had.

    Masa zaman akak and zaman GB dulu, jgnkan kata respect dengan lecturer, hatta makcik guard kat Kolej Hafsa tu pun disayangi dan dihormati semua... kan..kan..

    ReplyDelete
  5. budak-budak sekarang kan suka memberontak dan argue

    ReplyDelete
  6. mereka budak baru belajar....
    ambil galah, tolonglah jolokkan cempedak di luar pagar... hahaha

    ReplyDelete
  7. Saya newbie kat sini Gb tu sape. ahahahaha.. GBOB saya knl la...

    ReplyDelete
  8. kita dulu takde practical pon. hihi

    ReplyDelete
  9. suasan pun bolehhh
    hahaha

    ah. budak sekarang ni kalau suh pi authority lagi hancur! manjanggg submission reject.

    -.-'

    ReplyDelete
  10. Budak-budak sekarang memang banyak lemak!

    ReplyDelete
  11. guru kencing berdiri anak murid kencing berlarilari... :)

    ReplyDelete
  12. setuju. hampir sama dgn situasi tempat akak. dulu, kita takut & hormat org asal, ye la...kita ke tempat org, tapi berbeza...."mereka" asyik dgn kelompok sendiri, senyum pun tidak berbalas, apatah lagi nak beramah mesra, menjawab...perkara biasa....

    bukan menghukum, tapi kenyataan...

    ReplyDelete
  13. betul, setuju..budak sekarang ni more manja..mengada pun ye gak

    ReplyDelete
  14. akak setuju..sbb kt skolah pun mcm tu..yg buat praktikal kdg2 terlalu berkira utk buat kerja dan kurang bergaul dgn guru2

    **rindu UIA jugak..huhuu

    ReplyDelete
  15. Budak sekarang..x kirelah time praktikal ke dah keje ke..same saje..

    ReplyDelete
  16. akak1 uia eh dulu? mehla cini..lawat saya ! saya jadi ra and buat master kt uia gombak ni..akak kaed eh?


    ReplyDelete
  17. Mcm Kalamhati ckp tuh, kat skola pon sama. Geguru baru posting bila diberi kje tarik muka n mcm2 lagilah. Ada juga yg ok tp paaaaayyaaahh nk jumpa..

    ReplyDelete
  18. lepas ni kalau ada budak OJT dtg di tempat GB silalah beri tunjuk ajar pula...turunkan ilmu apa yg ada.

    ReplyDelete
  19. iye
    tak dinafikan
    ada yg manja
    ada juga yg tak manja
    lebih pada ngada2 pun ada
    fening nak layan
    last2 bo layan ...hahah

    ReplyDelete
  20. uia sekarang sama tak macam uia dulu?
    values memang telah menurun bersama zaman.

    ReplyDelete
  21. ...itulah puncanya Malaysia punya lambakan graduan. Disebabkan golongan spt itu.

    =(

    ReplyDelete
  22. betul sangat kata GB. mmg betul sesangat!!!! saya sokong! (sambil tepuk meja macam hakim kat mahkamah)

    ReplyDelete
  23. ngade2 ah budak praktikal tu..kasi kick je lah sama dia... :)

    ReplyDelete
  24. setuju sangat ngan GB tu...budak2 sekarang

    ReplyDelete
  25. saya praktikal dulu dulu dulu, tanam pokok pun buat, apa lagi pegang cangkul kat site :)

    oh ye, adik perempuan saya pun berlanskap kat UIA gak dulu.. grad 2004 atau 2005 kot kalo tak silap..

    ReplyDelete
  26. memang.. tmpat sy memang tiap sem ada budak practical.. masuk lambat.. balik on the dottt!

    kita nk suruh buat kerja pun mcm nk taknak.. tp sy kalau dpt bdk mcm tu sy report kt lecturer dia, masa bg penilaian pun markah ala-ala je kita bg.. sape suruh degil..

    tp ada gak yg sgt baik.. setiap setengah jam tanya 'ade keje tak kak?'
    ishh! 'ko duduk diam2 dulu ye, jap lg akak bg keje..' hehehe..

    ReplyDelete
  27. time practical dah tunjuk belang ala ala level Hijjaz Kasturi! ~bahahahaha

    ReplyDelete
  28. nasib la kat tmpt sy xamik langsung bebudak praktikal...hihi

    ReplyDelete
  29. zaman sekarang kuantiti banyak tapi kualiti tak der...

    ReplyDelete
  30. Sebab dia nampak GB soft sangat.. sesekali cuba tunjuk garang sikit.

    ReplyDelete
  31. awaaakkk...kita baru je jengjalan depan skolah lama awak kat gombak masa konvo haritu.. ehehh

    ReplyDelete
  32. sikap GB tu sikap orang2 yang berjaya... kak ana tahu la sebab akak pun ada gak sikap tu..kekeke..

    tapi kak ana lom berjaya lagi ler.. ntah, berjaya apa eh..

    ReplyDelete
  33. Memang ada segelintir yg banyak masalah.. bukan semua.. Hmm macam mana la mereka ni nak lalui alam pekerjaan sebenar kalau bawa perangai2 tak elok tu.. Silap haribulan, disuruh resign..

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D