Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, October 1, 2012

Jagung Cinchau

Ahhh...nyamannn....
(Pic tidak diedit. Sekian.)

10 jam untuk berborak-borak dan berjalan-jalan is simply tak cukup kat Melaka. GB tak sempat nak jalan-jalan tembak mural kat riverside pun. Juga tak sempat makan cendol tepi sungai. Jonker Street malam-malam jugak tak sempat jenguk. Dan terlepas coconut shake Pantai Klebang. Ape lagi eh? aha... Mee Sup Tengkera. Pun tak sempat.

GB nak ripit. Sape nak join? :D

P/S: Kalau bukan sebab kene masuk opis Ahad tuh rasanya dah cover dah sume-sume yang GB sebutkan tuh.... :D

37 comments:

  1. sedapnya jagung cincau ni..tetiba nak minum ni pulak..

    ReplyDelete
  2. Taknak join sebab taknak ganggu kegembiraan GB. :)

    ReplyDelete
  3. kalau gi Melaka rasanya mesti akan buat benda2 yg gB tulis tu.. wajib! hehe

    ReplyDelete
  4. waaa...GB..akka posa ari ni...tgk pulak air jagung ni...huhu sadisnya...

    ReplyDelete
  5. saya rasa mee sup tengkera tu tak sedap pon. huhuhu

    ReplyDelete
  6. Jagungcincau?
    Nampak mcm sedappppp.....
    Nak try nanti....

    ReplyDelete
  7. Lupa tanya..
    Kat melaka.. Kat mana jagung cincau?

    ReplyDelete
  8. Lupa tanya..
    Kat melaka.. Kat mana jagung cincau?

    ReplyDelete
  9. gB,.. setiap kali saya ke Melaka saya mesti frust sebab tak jumpa tempat makan yang sedap... tak tahu mana nak tuju tempat yang sepatutnya.. coconat shake kelebang tu saya pernah cuba.. sedap

    ReplyDelete
  10. sunset mesjid terapung tu pun cantik tauuu!!

    ReplyDelete
  11. ajak-ajaklah nek penghulu melaka...dia garang tu... hahaha

    ReplyDelete
  12. Banyak sangat nak buat mana cukup masa...

    ReplyDelete
  13. seronok GB, kuat btenaga nk bjalan2...hihi

    ReplyDelete
  14. dtg melaka tak jenguk kita nih...


    .

    ReplyDelete
  15. Kalau ikutkan 1 hari boleh cover bandar hilir n bandar melaka tu kan

    ReplyDelete
  16. selain jagung cincau, awak pernah tak minum jagung nestum? koko cincau & koko nestum? cuba gi cari...

    ReplyDelete
  17. ahad GB keje? takpe next time, gi cover sume2 tu:)

    ReplyDelete
  18. k.gee baru balik dr Melaka semlm..tp aisay! yg disebut tu semua k.gee tak dpt nikmati... k.gee smpt ke Dataran pahlawan, Menara Taming Sari dan naik cruise jer... len kali lah nampaknyaaa

    ReplyDelete
  19. Sedapnya..saya nak join sebab dah lama mengidam nak cari asam pedas tetel kat melaka..cuma belum ada kesempatan..dalam wishlist tu..hihihi

    ReplyDelete
  20. pernah sampai Melaka, tapi, setakat Alor Gajah jeh. :)

    ReplyDelete
  21. gua nampak cincau tu berbentuk anak itik..

    :)



    .

    ReplyDelete
  22. Nak skinny jeans worth RM150, jom join contest
    http://bawalbiru.blogspot.com/2012/10/tag-like-contest.html

    ReplyDelete
  23. salam ziarah...

    aduh...sedapnye air tu..
    dik..nak bitau coconut shake yg kat batu berendam tu pun best tau... lagi best dr yg kat klebang sbb ada coklat rice.. cube ler..

    ReplyDelete
  24. Serius.. terliur tengok pic ni.. Air jagung my favorite.. sedapnya.... :)

    ReplyDelete
  25. Serius.. terliur tengok pic ni.. Air jagung my favorite.. sedapnya.... :)

    ReplyDelete
  26. kelapa gancang tu pernah rasa sekali tapi.....azab beratur panjang

    *part paling tak suka krn buang masa tapi nak merasa punya pasal

    ReplyDelete
  27. Kalau nak minum nenas cincau, gB kenalah naik ke Bukit Ramli, Meru, Selangor ( :

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D