Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, October 15, 2012

I don't feel special anymore



Rasa macam restricted pulak nak menulis dan meluah perasaan bila ramai orang dah kenal kita. GB suka jadi misteri macam dulu. Tapi terlajak perahu boleh diundur. Terlajak publish, terlajak jumpa, terlajak suka...dah takleh buat apa dah...

Cuma...belum pernah ada orang yang cakap dia mahu jaga GB. Walau GB nampak macam independent, tapi itu satu assurance yang orang masih nampak kita vulnerable. Mungkin GB belum cukup vulnerable untuk orang tergerak hati mau jaga GB. Sedih kan?

Salah diri sendiri kot.

Takpelah... *sambil kesat air mata sendiri.

:)

P/S: Kalaulah GB tak jumpa dia masa bulan puasa dua tahun lepas...mesti benda ni takkan berlaku. Tapi itu kalau 'kalau'....

31 comments:

  1. Semua tu takdir GB..kita hanya mampu meranacng..Allah tahu apa yang terbaik untuk hambanya..mesti ada hikmah disebalik apa yg berlaku..

    ReplyDelete
  2. pelita...

    masih adakah minyak tanah dijual?

    ReplyDelete
  3. janganlah anakanda berkata begitu .. semua orang adalah istimewa.

    ReplyDelete
  4. benda yg lepas usah dikenang GB

    ReplyDelete
  5. rileks GB ..
    smua yg berlaku msti ada hikmah nyer .. ingat tu.. kdg2 kita rasa kebetulan tapi tu ketetapan yg telah di atur oleh ALLAH :)

    ReplyDelete
  6. alamak tak best la bile tak tau cite sebenar, tapi takpe at least gb ada tpt yg selesa untuk meluahkan rasa.. hope everything will be fine GB..

    ReplyDelete
  7. kak GB, saya doakan moga akak diberi kekuatan dan tabah.jangan biarkan diri kak GB sentiasa berada dalam keadaan sedih.Kakak akan jadi lebih lemah.kak GB ada pilihan untuk menentukan situasi yg akak rasa.saya cadangkan kak GB banyakkan baca al-quran beserta tafsirnya.baiki solat wajib, n tambahkan solat sunat. banyakkan doa.insyaAllah, kak GB akan dapat harungi apa juga kesukaran dengan sabar dan tabah.dan mana tahu, waktu kak GB baca tafsir Quran, kak GB akan dapat ayat-ayat motivasi dari Dia.:)..good luck kak!

    ReplyDelete
  8. sesuatu yang berlaku pasti ada hikmah tersendirinya.. ambil hikmahnya tu yang lebih baik untuk menenangkan kita.. =)

    ReplyDelete
  9. buat blog/tumblr/wordpress yg baru. identiti baru. dan jangan follow friend circle yg sama. setel masalah.

    hahahaha

    ReplyDelete
  10. sabaq dik no... mai penang hakakkk jaga


    Chik Att

    ReplyDelete
  11. tu laa.. jodoh rezeki ajal maut semuanye ketentuan Allah kanns..

    psst. org berkawen beranak bercucu pon leh bercerai berai, inikan pulak baru jumpa 2 tawonn gituuu.. kahh

    ReplyDelete
  12. jangan lah kau bersedih
    hiburkan lah hati mu
    gembira selalu
    lalalala

    okey ni lagu apa ntah tak tau. tapi jeffrydin yg nyanyi. hikhik

    ReplyDelete
  13. suka gambar tu!
    sedih tu normal kan.
    tapi ia juga sementara
    kerana kita sedar
    dan syukuri nikmatNYA

    nak fokus pada 'kalau'
    yang memberi senyuman :)
    juga dua tahun lepas :)

    ReplyDelete
  14. dik gb,

    indahnya alam maya tak semestinya indah di alam nyata kan dik..akak seperti turut merasai kesedihan gb..meh peluk akak :)

    ReplyDelete
  15. Yg dah berlalu jadikan iktibar ajelah. Jgn Sedih-sedih..

    Raya Haji dtg rumah kakak:)

    ReplyDelete
  16. pelita itu, bila bernyala, kuning apinya dan berjelaga... :)

    ReplyDelete
  17. tu ar... kat opis saya pun dah ramai yg tahu saya ada blog... segan la plak... hikhik

    ReplyDelete
  18. kalau tak jumpa dia dulu, mesti tak sedu sedan ke?.. tak pe la, ujian idup.. udah2 be strong..

    ReplyDelete
  19. w/pun tak tau citer tp pesan Kak Alin..bersabar pasti ada hikmah

    ReplyDelete
  20. bagus la bila ada org nk jaga... :)

    ReplyDelete
  21. siapakah gerangan.."kalau" itu GB?

    :)

    ReplyDelete
  22. Moga GB bersabar dan banyak berdoa.. Kami doakan agar GB bertemu dengan jodoh yg baik2..

    Jangan terlalu bersedih kerana setiap yg berlaku tu ada hikmahnya.. mungkin 'dia' bukan insan terbaik utk GB..

    ReplyDelete
  23. Moga GB bersabar dan banyak berdoa.. Kami doakan agar GB bertemu dengan jodoh yg baik2..

    Jangan terlalu bersedih kerana setiap yg berlaku tu ada hikmahnya.. mungkin 'dia' bukan insan terbaik utk GB..

    ReplyDelete
  24. Moga GB bersabar dan banyak berdoa.. Kami doakan agar GB bertemu dengan jodoh yg baik2..

    Jangan terlalu bersedih kerana setiap yg berlaku tu ada hikmahnya.. mungkin 'dia' bukan insan terbaik utk GB..

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D