Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, October 17, 2012

Chocolate Crepe Cake (The Collapsed)

Chocolate Crepe Cake dalam bentuk yang dah musnah.
Sila bayangkan sepotong kek yang dipotong sempurna...ya....macam tu lah bentuk asalnya.
Tumbang lepas tergolek dalam kete. Tapi rasa dia superb meletups ok!

Kedai crepe cake ni (dah lupa nama kedai) ada kat Dataran Pahlawan, dekat-dekat dengan entrance ke padang tu. Ada kedai lain boleh jadik landmark tapi GB lupa semua nama kedai. Huhuhu...

Sepotong RM8.90 kot. Tak sure ada jual kat tempat lain ke tak kek rupa cenggini. Kalau ada tolonglah beritahu. Mekasih...!

P/S: Dah lama teringin nak buat crepe cake sendiri sejak godek-godek resipi Martha Steward, tapi prosesnya adalah sungguh banyak cekadak. Nanti bila dah rajin kite buat, mana tau kot kot lagi sedap!

17 comments:

  1. dataran pahlawan? okey weekend p terjah !

    ReplyDelete
  2. dataran pahlawan Bandar hilir MELAKA?
    u ni banyak berjalan...
    kejap johor.. kejap selangor...
    konpius...

    ReplyDelete
  3. air tgn penuh kasih sayang...

    yang penting ;))

    ReplyDelete
  4. macam nak kirim lima :D
    ingatkan kat JB

    ReplyDelete
  5. Yearghhh!!..GB boleh!!...CM tunggu okeh.. *___^

    ReplyDelete
  6. Nanti kalu dah jadi kek tu, jangan lupa tunjuk tauuuu....!

    ReplyDelete
  7. Kalau dah buat jangan lupa bagi akak sepotong... ;)

    ReplyDelete
  8. akak pun jgn lupe ..
    nak jugakkkkkk ;))

    ReplyDelete
  9. Kalau buat .... hantaq mai sini .... mak teringin ni ...

    ReplyDelete
  10. kat Melaka? hmm...nampak memang sangat menyelerakan... ;)

    ReplyDelete
  11. header sgt chantique.. terbaik dr sblm2 nya..

    ReplyDelete
  12. huhuhu so sinful!! kalau kita pun kita kasi dia collapsed! sinful sgt ni crepe heheheheh

    ReplyDelete
  13. ko ni memangla GB!
    ko memanggggggg!!

    x aci
    x aci
    x aci

    asal aku turun JB ko x bawak aku makan mende ni, boleh gaduh kita dibuatnya!

    ReplyDelete
  14. warghhh nampak sedap walauoun dalam keadaan tumbang begitu :)

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D