Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Saturday, September 22, 2012

The Un-Explainable Feeling of LOTR without Aragorn in

Feeling Lord of The Ring, Perigi Acheh, Pasir Gudang, Johor. Aragorn takde tapi. Heheh!

Kaki berangan. Sila abaikan. Heh!

*

Antara kelebihan negeri Johor adalah, Johor memilik garis pantai terpanjang di Semenanjung Malaysia. Ada banyak muara sungai yang cantik-cantik, sama ada dah di developed atau memang semulajadinya cantik, cuma kene rajin gugel, start enjin kete and explore je. GPS pun antara mende alah yang dapat membantu jugak walau tak la sepenuhnya, nak nak kalau setakat GPS kat tepon Nokia can GB nih.

Can I aim for sebijik Garmin now? :D

P/S: Siap sediakan sepasang boots dalam boot kete, just in case kan...dan tripod kene sentiasa bawak rasanya walaupun tak plan nak buat long shutter shot. Sekian. Huhuhu~

20 comments:

  1. Masa 'anak dara' dulu.. kemana-mana dalam kereta memang ada tripod.. nak ambil gambar sendiri senang.. takyah tunggu orang...

    ReplyDelete
  2. Memang cantik je gambar yg GB ambil.. Teringin nak berguru.. Orang JB pun tak pernah sampai ke sini.. :(

    ReplyDelete
  3. wahhhhhhh....
    dikau mmg kaki shoot...

    ps: u mmg besttt. org kl jd pemandu arah u ke kwsn prumahan jb... kak pun fail

    ReplyDelete
  4. Huhuhu... Tak dapat jumpa esok ya? :(

    ReplyDelete
  5. tahniah perigi acheh dah sam[pai...


    perigi acheh ni dahulu aku suka ikut kawan pi memancing disitu.(temakana sahaja)


    so how tanjung langsat. best tak?
    lagi satu situ kan ada taman apa ntah dah lupa. mcm pantai utk lepak2 dan santai.


    ada rasa mee bandung kat warung di tg langsat tak.? dah lupa apa nama warung tu tapi mmg best la. tukang masaknya mmg betul2 berasal dari indonesia sana. dah jadi penduduk tetap kerana berkahwin dgn org tempatan

    dan


    ada jumpa batu penanda tak kongkong 0 KM di tg.langsat tu?




    eh terbanyak plak aku komen disini hehehehhe

    ReplyDelete
  6. mak aihhh
    malas nak komen lain
    feeling2 punnn ikut lahh
    janji picture tuu memang bukan koo je dah feeling2 dikk
    ahkakkk punnn sameee daaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  7. yeah ... kalu start enjin & google .. g kat tempat2 ni ngan kengkawan yang same interest .. memang best .. but if kwn2 yang leceh ..

    :( lots of things kita akan macam .. "alahhhhhh"

    ^___^
    best kalu dapat kwn nagn bunga ni kan ...

    ReplyDelete
  8. Lawa giler.....kalau dah kaki shoot...apa shoot pun lawa...den jerk tak pandai.....nak tanya..tripod yg besa2...berapa harga erk..erk....anak den pi patah kan tripod den aaaa

    ReplyDelete
  9. @Ibu n Abah

    ahahaha betul betul! cuma kekadang, dalam kete mmg ada tripod. tapi bila kuar photoshoot tinggal lak dalam kete. huhuhu~

    ReplyDelete
  10. @Nur-nba

    tengkiu...kite pun bajar2 lagi, takleh jadi guru. hihi~

    ReplyDelete
  11. @Citarasa Rinduan

    kalau takde gps ni alamatnye menggagau jugak kite kak..hahah!

    ReplyDelete
  12. @Telor Power

    komen ko lagi panjang dari entri aku. hahaha!

    perigi aceh mmg osem sebab ada lumut hijau kat batu. siyes ohsem!

    tanjung langsat best. tapi sayang jerebu banyakkk! tapi taman tu aku tak perasan pulak...

    masa aku sampai warung mee bandung belum bukak lagi kot...nanti ko kabokan yg mana warungnye eh?

    jap jap. batu 0km? tak jumpa! ok nanti aku ripit!

    ReplyDelete
  13. @ieda

    akak pun ikut feeling gak? terbaekkk!!!

    ReplyDelete
  14. @jeBateja

    tapi aku tak terer buat puding macam ko jebat... :D

    ReplyDelete
  15. kedainya kaler hijau (5thn dauhulu la) sebelum menuju ker jeti tg.langsat (sebelah kiri menghadap ke laut)


    dahulu itu tempat paling lepak feveret aku. tak kira baik lepas baik kerja selalu lepak minum kat situ (walaupun jauh sikit) seronok tengok kapal terbang datang dan pergi yang lalu di kawasan udara di situ(dikala hati berasa gundah). Changi airport kan antara lapangan terbang tersibuk juga.

    sebelah malam pi layan karaoke atau ikut kawan memancing di jeti tg.langsat tu.

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D