Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, September 19, 2012

The moment that is now gone

Sunset at Setia Alam Lake, months ago

Tasik di atas dah takde ye sekarang. Dah kene backfill. Nasib baik sempat bersunset kat situ tapi sayang sungguh la kan sebab dah tak dapat nak me repeat lagi.

Pengajarannya kan, kalau ada benda best depan mata, grab the chance, seize the moment, sebab lepas tu kemungkinan kita takkan jumpa lagi benda tu.

P/S: Someone tanya GB, why sunrise and sunset? Hahaha...GB dah jawab tapi... ;D

26 comments:

  1. tempat yg indah selalu saja dirosakkan.. duh~

    ReplyDelete
  2. Assalam GB..kena cari tempat lain yang cantik untuk jadi sasaran pulak ye..mesti ada lagi yang lagi cantik

    ReplyDelete
  3. awak.. kite tak sempat pegi sini... tapi kita ade satu tempat lagi yg ade tunggul2 kayu nih... tapi masih tak sempat nak berhenti...

    ReplyDelete
  4. Kita kadangkala tersedar akan keindahan sesuatu itu bila ianya tiada lagi... :)

    ReplyDelete
  5. tu lah xtvt mcm ni buat kita dekat dgn alam..mcm komunikasi dengan alam dalam cara yg sukar dimengertikan

    ReplyDelete
  6. setia city park kan adaaaa depan tu.. lagi cantiksss...hehehe

    ReplyDelete
  7. Banyak yg indah tinggal jadi kenangan..

    ReplyDelete
  8. selalunya mcm tu lah...bila bnda tu dh hilang baru nak teringat kebaikannya kat kita..org pun sama kan?

    gb..thanks..doakan sy ye :)

    ReplyDelete
  9. Sayangnya tpt cantik begini x dikekalkan.

    ReplyDelete
  10. tenang ye.. best klu dpt picnic kt sini smbil golek2 baca novel

    ReplyDelete
  11. gB..
    Ayat tu sesuai masa nak menyopping...
    Jd kat makassar..
    Mula2 nampak, ingatkan boleh jumpa lg...
    Dah shopping kat tmpt lain, dah tak jumpa barang yg serupa...
    Patut grab masa mula nampak tu...

    ReplyDelete
  12. di Miri pernah ada long jetty, mengunjur dari pantai jauh melepasi gigi air. dah di reclaimed jadi tanjung, jeti dibingkar.! aku sempat ada gambatnya, 16tahun yg lalu. tapi, dah tak ingat kat mana simpan. atau mgkn dah hilang. :(

    ReplyDelete
  13. setuju.. lagilah ianya berlalu hanya seketika..

    ReplyDelete
  14. Kenapa sunrise & sunset jawapannya itulah permulaan kehidupan yang akhirnya akan lenyap macam matahari.

    Nak grab sesuatu jugak sebelum melepas. Doa yang terbaik ye GB.

    ReplyDelete
  15. Kenapa sunrise & sunset jawapannya itulah permulaan kehidupan yang akhirnya akan lenyap macam matahari.

    Nak grab sesuatu jugak sebelum melepas. Doa yang terbaik ye GB.

    ReplyDelete
  16. Cantik long exposure shot ni, suka ripple air yg jadi smooth.

    ReplyDelete
  17. betul.. kalau ada depan mata terus grab. Macam open house, tak dapat nak merasa semua dish sbb segan, balik rumah teringat2... huhuhu

    ReplyDelete
  18. dis is ohsem
    subhanallah....sangat terkesan

    duduk feeling feeling
    sambil dengar lagu korea
    dari page Bicara Lensa
    yang dibuka serentak

    indahnya lukisanMu...

    ReplyDelete
  19. sedar bila benda tu sudah tiada. itu lumrah

    ReplyDelete
  20. kalaulah semua manusia tahu menghargai...pasti takkan ada insan yang terobek hatinya...emosi sungguh :)

    ReplyDelete
  21. Sayangnya tasik tu dah tiada lagi...

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D