Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, September 25, 2012

Tandang bertandang ke rumah Kak Zakie bersama Kak Ayu Citarasa Rinduan ditemani teman ofis GB

Separuh dari lauk pauk yang dihidangkan semasa bertandang ke rumah Kak Zakie. Yerrr....ini baru separuh yer...

Skemanya tajuk!

Tapi kesimpulannya gitulah. Memang kisah bertandang ke rumah Kak Zakie pun. Janji nak pegi sama dengan Kak Ayu. Dan GB mintak member opis GB temankan sebab segan nak gi sorang. Nasib baik member on jer...kuikui.

Nak cerita asal usul pertandangan tu, Kak Ayu dah cerita panjang lebar kat entry dia di sini. Kak Zakie pun ada explain jugak dalam entry dia di sini.

Kitorang sampai lambat sikit sebenornya. Konon lepas Maghrib kan, sekali kuar opis lambat. Lepas Isyak baru kuar. Ngeee... Pastu rendezvous dengan Kak Ayu dan family kat BHP Senai. Then pakai GPS sampai ke rumah Kak Zakie. GB lead okeh! Orang KL lead orang Johor  tuh...weehooo!! Hahaha!

Sampai-sampai aje... sungguh la terkejut sebab tengok Kak Zakie dah masak lauk pauk banyak sangat sampai penuh meja! GB syak kalau sampai terlambat lebih sikit mesti bertambah la jenisnya lauk pauk yang ada kan Kak Zakie? Mueheheh...

Dan kitorang pun makan-makan, sembang-sembang dan usik-usik sampai tak larat nak makan dahhh....

Dan malam tu kami pulang dengan senyum yang melebau sampai ke telinga sebab ditapaukan pulak lauk pauk yang ohsem oleh Kak Zakie dan puding-puding lazat yang Kak Ayu buat. :D

To Kak Zakie, thank you yanggg.... sikit hari lagi GB curi adik bawak gi Tuttifrutti okeh!

P/S:  Sebenarnya teman opis GB ada komen, 'Baik-baiknye kawan blogger GB....!'. Memang pun. Terasa warm kan? Terasa macam at home. Walau tak dapat join gathering meriah kat rumah uncle LF last Ahad, tapi takpe... Sebab kawan blogger kat JB ni pun sama warm macam kawan blogger di KL juga. Syukur... :)

27 comments:

  1. wahhhh sedap sedap nampak food tu!!!

    ReplyDelete
  2. gB..
    adat berkawan
    Org memberi kita merasa...

    ReplyDelete
  3. bestnya...tp nape satu je gmbr nyeee gb??? nak tgk kak ayu..nak tgk kak zakie.. :)

    ReplyDelete
  4. bestnya...kak zakie masak macam2 ye...

    ReplyDelete
  5. ehem2 bila plak nak melawat blogger melaka ni. melaka johor dah berjiran je ni. ehek ehek ehek

    ReplyDelete
  6. lauk pauk yg banyak..bertambah gebus lah GB...hehehe

    ReplyDelete
  7. waa..best nya GB, baru je sampai JB terus kamcing ngan blogger sana ekk... best kan, kawan2 alam maya menjadi kawan realiti.. :)

    ReplyDelete
  8. Bagai mahu bertemu lagi. Cuma kakak harap tak serik utk bertandang lagi.

    p/s: Malam ahad kami pergi makan di McD Angsana adik menggayakan sanggul lintang yg GB bagi tu..

    ReplyDelete
  9. dah baca kat blog kak zakie... seronoknya korg...

    ReplyDelete
  10. huwaaaaaaaaaaaa
    jeles .. jelessss
    banyakknyeee menu yg akk zakie hidangkan .. seronok kann ;)

    ReplyDelete
  11. Jelesnya macam nak jumpa korang semua..

    ReplyDelete
  12. Tak apa GB satu hari kita org angkat geng serbu JB pulakkk...

    ReplyDelete
  13. Fuh..tu baru separuh!
    Mana nak mkn..nak bermesra2 lagi kann..

    ReplyDelete
  14. meriahnyaa hidangan tu..untung GB..

    ReplyDelete
  15. hehe..seronoknya..tp sedih pula sbb GB x ajak sy hehe

    ReplyDelete
  16. mmg sungguh warm...

    best2. kita pujuk blogger kl turun jb eih.

    kn sediakan khemah ni. hehee

    ReplyDelete
  17. GB, jom anjurkan gathering blogger: JB Style! hahaha

    ReplyDelete
  18. seronoknya baca entry ni.. dirai dan meraikan.. telan2 liur tgk menu2 tu he..he.. teringin nak jumpa GB lagi.. teringin juga nak jumpa ayu dan kak zakie.. InsyaAllah.. semoga ada rezeki hendaknya..

    ReplyDelete
  19. Betul cakap Rina .. nape GB tak ajak akak.. Bilalah nak dpt jumpa Kak Zakie dgn GB.. Seronok dpt berkenalan rapat secara bersemuka dan jumpa face to face..

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D