Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, September 21, 2012

Racun GF3


Dalam kesibukan mengangaukan Lumix LX7 yang belum dapat tu, ada pulak yang dah teracun dengan Lumix GF3 gB yang itu... gara-gara hands-on training (kononnyer...) separuh malam pakai kamera gB tu. Padahal gB tak racun dia lelebih pun. gB siap suruh angkat itu Nikon J1 lagi sebab brand glemer kan...

Tup tup dia cakap dia dah beli pun sebijik Lumix GF3. Siap ada extra lens dengan rege yang lagi murah dari masa gB beli dulu. Jeles...!!!

Tapi baguslah...ada geng GF3 dah sekarang. Yey! Tapi nak kuar photoshoot together-gether kene la tunggu gB dan dia balik for next cuti dulu. Eheheh...!

P/S: Teringat masa zaman GB diracun-racun suruh join geng EOS. Sampai ke sudah tak geng! Hahaha!!!

63 comments:

  1. @Dr Singa

    dia dah cakap nak beli saya punya, tapi saya sayanggg gf3 nih!

    last last dia beli baru. siap dapat dua lens lagi! pffttt!!

    ReplyDelete
  2. wah great photo!
    tak kisah lah kan camera apa, yg penting sudut pandangan kita masa mengambil gambar tu, tak semua ada kebolehan mcm tu..

    ReplyDelete
  3. @Eny Yusnizar

    hew thanks yanggg.

    my friend tu amik gambo pakai aifon je before this, tapi cantik2 gambo dia. :D

    ReplyDelete
  4. sekarang tengah offer gF3 mmg dapat 2 lens...

    macam nak sambar...
    tapi kite teringin yang lagi satu tu...

    nnti lah... tunggu duit terpijak..ehheee...

    ReplyDelete
  5. @CiKPuaNLawA

    no wonder laaa.... dah la dia dapat murah 300! geram betei!

    ReplyDelete
  6. sedekah je la gf3 kat aku weh.. sian ni, amek gambaq pakai henpon ja. haha

    ReplyDelete
  7. Kalau suka berphotoshoot tahu saja perkembangan kamera...

    ReplyDelete
  8. kita jugak pakai kemere kompek. eh! hihi

    ReplyDelete
  9. Jommmmmmmmmmmmmm join kami di EOS..

    ha ha ha ha...

    ReplyDelete
  10. Jommmmmmmmmmmmmm join kami di EOS..

    ha ha ha ha...

    ReplyDelete
  11. Mak juga yang takde geng kamera kenit! ;(

    ReplyDelete
  12. sama dengan kakcik tak ada kamera dah huhuhu....

    ReplyDelete
  13. kamera sekarang canggih2. tp me still dengan eos lagi. :)

    ReplyDelete
  14. :-) CA surrender bab2 kamera ni .....

    ReplyDelete
  15. itulah lumix tu mcm menarik jer kan..

    ReplyDelete
  16. oooo... ada geng EOS ka?
    EOS bukan digital masih laku ka???
    tahun 1992...

    ReplyDelete
  17. Salam GB..

    akak mmg dah teracun dgn GF3 nih..tunggu masa je nak sambar..hihi..

    skang bape price dia klu dgn dua lenses tu ek..nk sedia bajet ni..ngee

    ReplyDelete
  18. orang2 minat sama cam gb yang sedang
    di racunkan...hehe
    akak ni tengok ajo lah..hihi


    p/s: ahad ni turun tak? :)

    ReplyDelete
  19. akk pun masih setia ngan canon ..
    nak juga grab kamera comel dan canggih selain gabak tuu ..
    nanti2lah ada rejeki

    nie GB pakai lumix GF3 ke ??
    wahh buat tergoda ajee ;))

    ReplyDelete
  20. ada geng model yg sama eh. bagus tu.

    GB plaza seni di JB tak silap di jalan wong ah fook, dekat dgn PESADA johor atau pun CS ( City Square )

    ReplyDelete
  21. Apa yg penting tangan dan angle orang yg mengambil gambar tu.. GB memang pandai cari angle yg cantik2..

    ReplyDelete
  22. Kamera mantop tuan punya tak kreatif agak2 apa jadi...hahhaaaa...

    Teringin gak nak tangkap satu tp ada misi besar tengah on the way...sabau2 (sambil urut2 dada).

    ReplyDelete
  23. mmg kan...

    kak siap kena perli dgn kwn sbb tak pakai brand sama.
    nyampahhhhhh

    ReplyDelete
  24. Hello! Educate your kids with our islamic learning tools... it's fun and cute!

    Http://muslimkidsshop.blogspot.com

    ReplyDelete
  25. salam,

    erm, sy still setia dgn nikon d3100 tu... lense pun yg beginner je, hehehe... teringin gak nak try yg lain2 tu, tp yg ada ni pun tk pandai mana pun, hehehe...

    ReplyDelete
  26. i pun kena indirect poison by GB,hehe

    ReplyDelete
  27. @- GC -

    ada orang pakai henpon pun cantik amik gambaq wehhh~

    ReplyDelete
  28. @Kakzakie

    tak juga kak. kadang2 bila rasa nak amik tau baru tertau. masa taknak amik tau tup tup banyak dah rupanya model baru kuor kite tak tahu. hehehehe~

    ReplyDelete
  29. @Lya Colours

    tunggu kite beli kompek baru, then kite geng eh. :D

    ReplyDelete
  30. @kakcik

    tu pasal la saya cari kamera kenit sebab nak geng dgn makk.. :D

    ReplyDelete
  31. @kasihibu


    alaa...takpe... tu ada je gambonye dalam blog kan? :D

    ReplyDelete
  32. @Rara Nasiha

    kite kene sampai seru baru nak ber eos kot.

    silap2 ke nikon lak kang..

    ReplyDelete
  33. @Ibu n Abah

    pakai filem ke kak? macam menarik tuh! bape akak nak jual? ;D

    ReplyDelete
  34. @Kalamhati

    welkam to the club! hahaha!

    menurut kawan saya, dia beli rege rm1700 je, dapat 2 lenses. sila la grab cepat!

    ReplyDelete
  35. @ieda

    ye..buat masa sekarang ni semua pakai lumix gf3 tu lah. kalau dah angkat itu lx7 kite akan bagitau eh~

    :D

    ReplyDelete
  36. @Telor Power

    ic ic...nanti aku gi terjah.

    ko taknak join geng ke weh? :D

    ReplyDelete
  37. @Nur-nba

    ala tengkiu...malu saya.

    masih belajar2 lagi yang...

    ReplyDelete
  38. @JunAina

    harharhar. eh tetibe.

    sayang la kan kalau ada gear best tapi tak make full use of it...

    kene masuk kelas la kan?

    ReplyDelete
  39. @Mrs JemariSuri@mama QiSha

    JS pakai apa? nak kite geng ke atau nak join geng kite? ;D

    ReplyDelete
  40. @Areef Ibn Naim

    nikon...tunggu sampai seru dulu. sekarang ni masih gila lumix.

    kalau kaya raya mau je angkat itu leica sebijik. hahahaha!

    ReplyDelete
  41. @Mama2Q

    ekekeke!!! ampun yangg...!

    tapi gambo cantik2 kan sekarang...? :D

    ReplyDelete
  42. Jujur Kak Nur kata yg GB sangat mahir.. Nak berguru boleh tak?? Kak Nur teringin sangat nak belajar guna DSLR dengan teknik yg betul... :)

    ReplyDelete
  43. nak jg belajar DSLR teknik yg betul...wah KLCC kemarin ada etuza ambil gambar ni...

    ReplyDelete
  44. Cantikkksss.... mama pakai camera hfon ajer...

    ReplyDelete
  45. boleh saja.....tapi kena turun JB dulu la kot hehehehe

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D