Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, September 10, 2012

Lelaki yang tidak menyentuh perempuan, dan dia yang menjaga kehormatan perempuan, patut dijadikan suami. Tolong jangan lepaskan mereka.

That's why I love you

Terbaca tajuk di atas kat fesbuk somewhere tadi... Macam sweet je kan? Tau je la, budak-budak muda kat fesbuk tu memang suka share mende-mende sweet yang lovey dovey macam ni... tapi...

*

Frankly...frankly...frankly...

GB pun penah jumpa lelaki baik macam itu. Dia tak pegang-pegang. Sebab apa tau? Sebab dia kawan kite. Bukan boifren. Takde sebab la dia nak pegang-pegang kan? Atau mau penampo free?

Tapi ada jugak lelaki yang mau jadi boifren GB. Lebih tepat lagi, mau jadi suami sebenarnya, dan dia pun baik macam tajuk di atas tu jugak. Kalau jumpa tu dia behave sangat. Memang baik. Tapi.....kitorang tak sesuwei. Uhuhu... maaf sangat eh...

Dan ada jugak lelaki yang cakap direct dia berniat nak pegang-pegang, tapi bila dah ada peluang, tak pegang pun. GB jumpa dia bukan sebab nak bagi dia pegang-pegang, tapi sebab GB tau dia takkan buat punya. Kalau kompem dia jenis buaya memang tak la GB mau berjumpa... Bagi GB lelaki macam itu pun kategori baik, sebab dia cakap je tapi tak buat. Baik la tu kan?

Ada pulak lelaki yang cakap dengan GB pun taknak. Tapi dengan orang lain dia cakap. Tapi kantoi main tenung-tenung. Amboi. Suka GB le tuh sampai debor abis, tu yang tak nak cakap dengan GB tuhh? *Perasannnnn! Ok, lelaki macam tu memang selalu jauh aje la, berlaga bahu jauh sekali. Apatah lagi nak pegang-pegang? Kan kan?

**

Sedari kite kecik ustazah dah pesan, lelaki dan perempuan wajib ada batasan pergaulan. Tapi makin besor, kite pun lupa...terus cuba-cuba dan jadi biasa. Lepas tu pesan Ustazah terus hanyut macam tu aje... Kesimpulannya, benda yang tak boleh jangan dibiasa-biasakan. Nanti dah terbiasa susah.

P/S: GB bukan marah....GB nasihat je. Nasihat kat diri sendiri jugak nih. Tak semesti GB tulis entri ni GB pun baik perfect macam ustazah. Tak.... Sebab kadang-kadang diri sendiri ni nakal bukan main. Nakal aje, tak jahat. Siap fikir nak peluk-peluk orang la..ape la. Hahaha! Kalau ternakal tu cepat-cepat la sedar diri, reverse the thought dan bertaubat semula. Yang penting kite tau kite 'normal', kan? Dan takde manusia dalam dunia ni yang tak buat silap, kan kan?

P/S 2: Macam merapu pulak entri ni, tapi harap-harap ada la pengajarannya ek... GB tulis ni sebab GB dengar banyak komen yang 'GB nampak kekok dengan lelaki'. Yes I am. And this entry is the reason why. Huhuhu...

17 comments:

  1. insya Allah lelaki yg macam itu sangat cintakan Allah dan dialah yang sangat layak kita cintai..

    ReplyDelete
  2. Baguslah klu cari lelaki yg kriterianya macam tu :-)

    ReplyDelete
  3. GB..acik dulu pun macam tu..selain sepupu sepapat yang rapa..tak kawan pun dengan lelaki..malu bebeno..nak pandang pun malu..tapi dah jodoh acik terus..kena pinang je..Insyaallah Gb pun macam tu nanti









    ReplyDelete
  4. bagus lah kekok dgn lelaki, sbb ia mencerminkan kemahalan diri kita..bukan kelemahan diri

    ReplyDelete
  5. pegang2, pandang2 ni sedapnya sure masa cinta2 je. lepas kawin, ntah ke mana tah..

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum,
    Tak apa tak moden melebih2 pun. asal ada prinsip sendiri. Biasanya, orang yang termalu-malu nak tegur tu sbb dia rendah diri, jadi sila abaikan sebabnya kalau dipaksa2 juga...nanti dia juga kena buli GB. kesian dia! ;)

    ReplyDelete
  7. Salam sejahtera anakanda,

    Sweet sgt mama baca. Bagui betul
    Moga dapat suami soleh dan menggembirakan GB. Amin.

    ReplyDelete
  8. ish 3x tak sangka nakal jugak GB ni. Nasib baik cakap tak serupa bikin. Kalau tak, siapalah agaknya yg kena peluk tu? hehehe

    ReplyDelete
  9. susah nk cari lelaki camtu skrg nie kan GB.

    ReplyDelete
  10. akak cakap, "baik macam ustazah"

    i think tak sesuai kot.ustazah bukan all yang baik pon.

    Ada yang ustazah pon tak macam ustazah. By the way, bukan kita yang menentukan, hanya Allah yang menentukan baik buruk seseorang. Betul x?


    btw, dont u ever found someone yet? hahahh

    ReplyDelete
  11. Tapi dalam masa yang sama, ramai pula anak dara/gadis kita yang suka benorrrr dengan lelaki lelaki yang nakal!

    ReplyDelete
  12. salam, ade ke lagi budak macam tu....ishhh tak percayalah......tolong check budak tu lelaki ke bukan

    ReplyDelete
  13. Masa sekolah Ustaz yang pesan kat Chenta macam tu ...

    ^__-

    ReplyDelete
  14. ammboii ngeteh dgn saper tuu.. smpeyy berbuih buih kaans

    ReplyDelete
  15. Teringin nak tau apa komen Uncle Gedek untuk n3 ni .....

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D