Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, September 10, 2012

Kalau ada yang tanya GB nak hadiah apa for next birthday...GB akan cakap, 'Kite nak Lumix LX7 je...'. Boleh? :D

Motif taruk gambo berwajah sendiri? Dengan soalan... "Beautiful tak gambo ni?" :p

Semalam GB just jalan-jalan cari makan dalam JB ni aje. Lepas tu tersinggah pulak kat kedai kamera kat Plaza Angsana, sebab kebetulan memang nak survey kamera compact baru pun...

Lepas dah test test kamera yang di displaykan, GB tanya orang kedai tu pasal compact camera Lumix, any of it la kan. Dia pun terus keluarkan sebijik kamera yang baru sampai, tak sempat taruk in display lagi.

Lumix LX7. Comes with non-interchangeable Leica lens 1.4 (aummm!!!).

(Gambo nanti-nanti GB tunjuk.)

Terus GB rasa pencarian sudah berakhir. Heheh.

P/S: Mungkin ada yang tertanya, nape nak kamera baru lagi sedangkan GF3 dah ada? Sebab... GF3 GB kene pakai dua tangan. LX7 lak sebelah tangan je pun boleh... amacam alasan? Best tak? :D

53 comments:

  1. kalau ada yang tanya ..GB nak apa untuk hantaran....

    nak jawab apa...?

    :)

    ReplyDelete
  2. @Dr Singa

    huuu...banyak dalam list! leica lens 300mm antaranya. hahahaha!!!

    ReplyDelete
  3. Dr.Singa mesti GB minta yg lebih besar!

    Hobi...jadi sanggup le minta aje benda2 tentang hobinya. Cintanya jatuh disana...ehehehee...

    ReplyDelete
  4. Cantik gambar tu secantik gadis yang berdiri itu. :)

    ReplyDelete
  5. assalam GB..apa2 alasan pun tak misah tau dah GB akan dapat kan juga bila dah minat he he

    ReplyDelete
  6. :)

    bolehhhhh....minta aja dekat cik abg.kompom dapat punya :D

    ReplyDelete
  7. awak... hebat nya... tetiba nak gugel...

    sebenarnya.. entry kita hari ni tersama tapi laen2 kamera.. hahha..

    hari tu tersama dengan nizamm....
    huhuh...

    ReplyDelete
  8. @kakcik

    hihi tengkiu mak sebab kata GB cantik... eh? :D

    ReplyDelete
  9. @Acik Erna

    tuh la...GB aim dalam beberapa bulan terdekat ni kene beli!

    ReplyDelete
  10. @BitsBest

    hah, cik abang....baca tak ni? eh?

    hahaha!

    ReplyDelete
  11. Berapa harganya GB? Kalau dah beli baru yg lama jual kat kakak murah-murah boleh?

    ReplyDelete
  12. @Kakzakie

    LX7 rege rm1.5k.

    tapi saya tak cadang nak jual gf3 saya kak...heheh~

    ReplyDelete
  13. kalo kat angasana kedai kamera yg sebelah mcd tu harga dia ok skit hah banding yg lain...

    ReplyDelete
  14. @ku-cit

    kalau cemtu mungkin kat situ boleh dapat lagi murah kot...tengs for the tips!

    ReplyDelete
  15. beautiful! sungguh! tak jadi ke sini?
    cuba try survey harga kat sini. ada orang kata lagi better. bila nak jumpa ni..

    ReplyDelete
  16. Kesian kat kiter..
    Bday kiter 7hb... Hadiah pun tak dpt lg...
    Wrrrrrrggggggg..... (meraung ni.....)

    ReplyDelete
  17. Kesian kat kiter..
    Bday kiter 7hb... Hadiah pun tak dpt lg...
    Wrrrrrrggggggg..... (meraung ni.....)

    ReplyDelete
  18. leica lens 1.4 tu mmg aummmmm..

    saya pun nak cari satu compact kamera...yg cikai2 tapi, utk ziyyad! ekekekeke

    ReplyDelete
  19. Hang anak Kakcik Seroja ke...??.....


    Hensem lah hang....ahakz

    ReplyDelete
  20. boleh tak jawab soklan GB kt gambar tu mcm ni --> pestime tengok wajah GB...hehehe

    ReplyDelete
  21. sangat cantik wajah itu ;p

    dik bagus jugak gitu kan, orang tanya kita jawab lah betul tu boleh di tiru idea tu.

    ReplyDelete
  22. yep, gadis dalam gambar tu memang manis dan ayu.. hee..

    ReplyDelete
  23. Hantaran 10 dulang semua ...... gadget kamera haaha hambekkk kooo

    ReplyDelete
  24. Minggu lps ikut hubby gi PWTC ada matta fair,rembat lg satu kamera....

    ReplyDelete
  25. best nye dapat hadiah gempak .. :)

    ReplyDelete
  26. aku pakai kumira henpon jer eh. hehehe

    ReplyDelete
  27. @sji

    aha..mmg ada terfikir nak surver harga kat sama. mungkin dapat lagi murah kan?

    ReplyDelete
  28. @Ibu n Abah

    ololo....jgn la meraung kat sini..

    meh kite sampaikan pesan nak hadiah ape eh...heheh~

    ReplyDelete
  29. @jeBateja

    heheh..agak hang macam manakah aku dgn kakcik seroja? ;D

    *

    tengkiu...baru buat facial, tu pasal hensem. heheh.

    ReplyDelete
  30. @kasihibu


    ala kak...kan nye tak penah tengok gb kan..? :p

    ReplyDelete
  31. @Chik Att

    spare sikit untuk henpon dan gajet lain lah...hahaha!

    ReplyDelete
  32. @sepa

    kumira henpon aku tak santik sangat... :D

    ReplyDelete
  33. amboi.dah ade kamera, nak kamera lain lagi. ha ha ha. beli betis, nak peha.

    p/s: kak fid, jom kuar outing sesame.I am GOMBAK!

    ReplyDelete
  34. @ermafatiha


    kamera lain itu sangat tempting wahai erma... :D

    ReplyDelete
  35. ermmm nak juga ... Pinjam wut g vacation jap leh tak ?

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D