Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, September 6, 2012

In the search of...

Dusk at Puteri Harbour, Kota Iskandar, Nusajaya, JB

Bohong la kalau GB cakap GB tak cari port sunrise dan sunset best sepanjang masa kat JB ni. Tapi, mistakes do happen la sometimes kan. Lots of time sebenarnya.

Port yang disangkakan boleh jadi port sunrise, rupanya matahari cuma nampak waktu petang aje. Begitu juga sebaliknya. Kadang tu hampa juga, bangun pepagi buta konon nak tembak sunrise, alih-alih alamak...matahari muncul kat belakang rupanya. Lupa nak cek arah sunrise sunset dalam map... Tapi takpe...

Sedikit yang GB boleh dapat selama dua bulan kat sini adalah, kalau nak sunrise, pegi la ke Puteri Harbour. Tu pun GB tak tau boleh tak masuk pepagi buta ke situ sebab belum try lagi.

Kalau nak sunset, pegi la ke Danga Bay.

Kalau ada tips lain, GB akan bagitau nanti.

P/S: Tu tak termasuk tasik-tasik kecik banyak nyamuk tapi ohhhsemmm tuh...!

58 comments:

  1. Salam..

    Nice Blog..Kami follow di sini..
    Harap tuan tanah dpt melakukan perkara yg sama di blog kami..

    http://jeringdaily.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. GB cuba try dekat tg.langsat pasir gudang sana.....

    nak sedap lagi pergi le ke pantai2 area mersing dan desaru sana

    ReplyDelete
  3. gB..
    pernah jugak ke Danga Bay..
    memang indah pemandangan dengan yacht yang indah2...

    ReplyDelete
  4. tip saya:
    bawak kompas
    donlod kompas

    :)

    ReplyDelete
  5. Pontian pun ada tempat yg cantik boleh nampak pualu-pulau kecil indonesia lagi tau. Kukup pun ada...

    ReplyDelete
  6. Mas pegi ke Danga Bay hari tu, ada la nampak restoran dan kedai makan... nampak macam kedai melayu, tapi ada iklan Carlsberg... Apa cerita yer... macam tak halal jer...

    ReplyDelete
  7. Salam sejahtera GB,

    cantiknya mcm kat oversealah...
    Hari tu tgk GN ka blog Mat Gebu, wah seronoknya.

    ReplyDelete
  8. kalo nak sunflower kat mana tmpt yg sesuai kat jb ni???

    ReplyDelete
  9. 2 bulan dah ye duk sana..take care gb :)

    ReplyDelete
  10. tip saya, kalau sunrise kena tgk blkg dapor, kalau sunset kena tgk depan umah..hehe---mama2q malas sign in

    ReplyDelete
  11. sy salu gi putir harbour tu petang..selalu berangan ada kapal sendiri ~hee

    ReplyDelete
  12. elok2 jangan sampai jatuh jeti lak....

    ReplyDelete
  13. Sanggup gadaikan waktu tido demi hobi...

    Kalau akak rembat DSLR boleh blajar dgn GB.

    ReplyDelete
  14. tak pernah sampai ke danga bay lagi .. huhu

    ReplyDelete
  15. memang best la GB klu dpt geng nk g kejar sunrise n sunset..

    ReplyDelete
  16. banyak eh perahu layar. ko pernah naik.?! :)

    ReplyDelete
  17. @Ibu n Abah


    teringin nak naik, tapi tak boleh naik. huhuhuhu~

    ReplyDelete
  18. @Dr Singa

    ada! tapi bila tak nampak matahari baru guna. hahaha!

    ReplyDelete
  19. @Kakzakie

    pontian saya tak sampai lagi selama kat sini kak. :D

    ReplyDelete
  20. @Izni Hafiz Abdul Rashid


    errr...tak halal kot....biasa member cina je yg makan kat situ...

    ReplyDelete
  21. @mama ju,

    kan..?

    tak jauh dari kota iskandar. mmg macam obesi...

    ReplyDelete
  22. @ku-cit


    sunflower kene cari kat nursery kot....

    ReplyDelete
  23. @Tihara

    a'ah kak...dah dua bulan dah. tak terasa pun. :)

    ReplyDelete
  24. @Anonymous

    mamam2Q - saya takleh buat mcm tu, sebab nampak sunset je depan umah. sunrise belakang umah tak nampak.. :D

    ReplyDelete
  25. masa kak ati gi JB hati tu
    lalu juga tepi danga bay..aduhai
    panas kontang tempat tu yek :)

    ReplyDelete
  26. @Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

    kite pun!! kan best kalau belakang umah ada tasik, jeti dan kapal sendiri? :D

    ReplyDelete
  27. @JunAina

    kalau akak rembat dslr akak kene belajar dgn org lain, saya tak pakai dslr kak. :D

    ReplyDelete
  28. @sepa

    tak penah lagi. tgh usha usha nih. dah naik kang aku kabo eh? :D

    ReplyDelete
  29. @Ati Masrif

    tgh hari mmg panas kak. kene gi petang...tgk sunset.. :D

    ReplyDelete
  30. saya mmg dulu gegeh menyunset kat Danga Bay....nak menyunrise tu, agak tak gigih la...sebab sibuk tido lagi kat rumah..hahaha

    ReplyDelete
  31. tetap comei gambar tu...wp tanpa mentari...

    ReplyDelete
  32. jomm Singapore sunrise.. ihikss

    ReplyDelete
  33. Waaa...bestnya...tersangatla cantik pic ni....

    ReplyDelete
  34. Salam, nice blog...nice pictures...silalah ke blog akak pulak ye....

    ReplyDelete
  35. Makchaq memang suka tengok gambaq kapai, laut, pantai x kira dlm keadaan mana pun.. rasa nostalgia sangat...maklum la kecik2 sentiasa main kat laut...

    ReplyDelete
  36. salam perkenalan...pic2 cantik...followwww

    ReplyDelete
  37. @Daddy Ziyyad

    hahaha. kene terai sekali menyunrise tu tau!

    ReplyDelete
  38. @Lya Colours

    kene suluh pakai henpon baru nampak. heheheh~

    ReplyDelete
  39. @makchaq

    saya suka amik gambo pantai walau tak suma mandi pantai...

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D