Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, September 20, 2012

How to be vulnerable?



Just something yang GB terbaca baru-baru ni.

Being vulnerable dengan being weak adalah tak sama. Kononnye lah.

Being weak adalah bila kita asyik merengek-rengek itu ini segala benda nak minta tolong orang lelaki. Terlalu dependent kata omputih.

Tapi being vulnerable adalah bila kita boleh menunjukkan yang kita ni 'berperasaan'. To allow a man to see her insecurities. Contohnya kalau ada orang tu sakitkan hati kita, buat kita merajuk... dan bila menunjukkan emosi kita bila diperlakukan macam tu, tu maksudnya kite ni vulnerable lah.

Gitu haa....

P/S: Kononnyelah kan...

18 comments:

  1. ms bercinta dulu salu camtu..tp dah kawen ni mcm x sempat hahah

    ReplyDelete
  2. *tengah rujuk kamus maksud vulnerable~

    ReplyDelete
  3. ok rasanya saya skrg sedang being vulnerable. huhu

    ReplyDelete
  4. Ooo cam tu eh..

    Tapi pakchaq selalu tak perasan makchaq merajuk.. sampai kena bagi tau.. pastu boleh cakap 'Ooo ye ke? sorry tak perasan..
    sampai malas nak meraju..

    ReplyDelete
  5. hahaah ... kalau merajuk ... pujuk sendiri

    ReplyDelete
  6. Ooooooo..

    gatal tengkok tengok cactus tu la...

    ReplyDelete
  7. Bila dah ada pasangan saling depend one another tapi masa solo ada vulnerable sikitlah..

    ReplyDelete
  8. duri2 nampak lembut, tercucuk sakit jua ar... :)

    ReplyDelete
  9. Lumrah perempuan, suka merajuk agar bisa dipujuk. Vulnerable gituuu. Hikhik~ ^^

    ReplyDelete
  10. vulnerable ok lagi..
    jangan unsangkarable

    ReplyDelete
  11. okey baru first time dengar perkataan tu. hihi

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D