Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, September 11, 2012

Fine-tuning


Sejak akhir-akhir ni GB rasa lebih terurus. Mungkin sebab dah lebih dua bulan kan dok sorang di perantauan, so kite dah boleh fine tune dan jadikan diri sendiri selesa dengan keadaan yang baru.

Kalau tak...sebelum ni segala benda serba tak kena. Contoh eh, pantang salah makan, muka tumbuh jerawat. Banyak pulak tuh. Pastu kulit nampak kusam, berminyak. Tambah dengan sunburned lagi sebab dah makin kerap turun site. Sungguh hodoh GB rasa waktu tuh. Mula la salahkan semua benda. Sampaikan bedak dalam beg pun kene marah. Siap ugut nak tukar brand lain sebab rasa macam dah tak sesuai je.*Ugut bedak tuh...hahaha!

Pastu bila jadi gitu GB suka gi Watson's ke, Guardian ke, pastu spend masa (dan duit) banyak kat situ. Beli moisturiser baru. Baru, tapi sebenarnya GB dah lamaaa pakai, cuma dah lama jugak tak pakai. Kire guna balik la kan...

Time tu kompem GB takkan mau jumpa sesapa yang ajak berjumpa sebab kite sendiri tengah tak kompiden dengan diri sendiri.

Tapi sekarang ni ok dah...baru la rasa sayang nak tukar brand bedak yang dah nak masuk 3 tahun GB pakai tak tukar-tukar. Walaupun dia dah tukar formulation, tapi takpe lah...guna la jugak... still the best for me walau formulation lama lagi best. Huhuhu...

Ok, mula dah merapu...

P/S: Semalam sudah terfikir mau gi Singapore lepas keje. Setakat mau jumpa kawan, borak dan makan. Tapi fikir-fikir balik, dok je lah opis buat keje. Singapore can wait.

20 comments:

  1. wah...nak p jejalan yea...bestnya :)

    ReplyDelete
  2. Salam GB...saya tidaklah memakai bedak yang ada brand ...waktu petang pakai bedak sejuk sahaja...tampal nipis nipis, kalau waktu malam hentam tebal tebal. Esok pagi bangun tidor, habis bantal warnah puteh, mata merah dan bertaik...Disini menunjukkan segala benda benda panas kat muka pun keluar. Minyak muka pun hilang. Selepas mandi terasa segar....

    ReplyDelete
  3. Senang-senang dah ok tu bolehlah dtg rumah kakak kan. Kuih makin susut dah. Adik dah rindu dgn Kak GB katanya.

    ReplyDelete
  4. biasalah kan nak sesuaikan diri di tempat baru mmg ambil masa sedikit... good luck k!

    ReplyDelete
  5. haa ok dah tuu dikk
    kalau dah dpt sesuaikan diri di tempat baru .. bukan mudah ..

    insyaallahh selalu dipermudahkan ;)
    uishhh x puas hati tgk pic tuu .. selalu buat akk menung !

    ReplyDelete
  6. bila muka bermasalah tetiba, memang rasa macam tak de mood je kan..

    ReplyDelete
  7. dh dapat sesuaikan diri lah tu!.. mesti lega kan!

    ReplyDelete
  8. GB kat JB?
    Wahh leh la jumpa t masa Chenta trun sn ...

    ReplyDelete
  9. sy masih blum dpt sesuaikan diri....hurmmmmm

    ReplyDelete
  10. So, kita da boleh pakai la bedak tu ek? Sbb aritu awak hina hina dia.... ;-P

    ReplyDelete
  11. jeles aku kat foto tu...
    klasik gitu...
    ada lopak air keruh dibawahnya.... ada ikan tu.. aku rasa nak gagau je nih.... hahaha

    ReplyDelete
  12. 23/9 nanti, anak mak ni ada ke tidak kat pertemuan tu? :)

    ReplyDelete
  13. singapore ? universal studio ? hehe

    ReplyDelete
  14. oh..bagus la life semakin terurus.. ;)

    betul la bila rasa tak konfiden..sure rasa serba tak kena dgn diri sendiri... :)

    ReplyDelete
  15. di sebalik runtuhretak, ada bunga yang mekar. :)

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D