Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, September 14, 2012

Do I/you love surprises?



Kesinambungan dari entri yang lepas...

*

Last weekend GB dapat mesej kat watsap perihal jemputan ke open house. Dapat-dapat je terus pasang niat untuk hadir walaupun open house tu dibuat masa hari keje (Khamis malam Jumaat) dan jarak agak jauh dari tempat GB. Tapi takpe...

Sampai je hari nya, GB dan member opis pun pegi lah ke sana... Member dah tanya, GB dah bagitau ke yang kite ni gerak dari opis? Tapi GB cakap tak... "Sebab nak kasi surprise..!". Kononnye lah kan...

Sampai kat rumah beliau...sunyi. Takde orang. GB dah gabra. Sebab...

*

Flashback: Ahad minggu lepas...

GB bangun awal. Kemas bilik, cuci baju, iron baju semua. Termasuklah baju yang GB nak pakai ke open house hari tu... Then masa tengah mekap, GB pun bukak la balik inbox. Nak cek alamat, nak set kat GPS. Tetibe...bila tengok tarikh dan hari...

Alamak...! Semalam ke rupanya open house tu...??? 

Melepas nak gi open house Mama2Q weekend lepas...gara-gara silap tarikh dan hari...

**

Patah balik ke masa kini...

Terus cek balik mesej watsap yang GB dapat haritu. Takut jadi kes yang sama. Kes salah hari lah kan...

Then bila tengok tarikh...betul! Hari pun...betul! Tapi kenapa takde orang??? Jangan la GB pulak yang ter'surprised' lagi sekali!!!

*

Nasib baik terfikir pasal mungkin member buat open house kat restoren dia. GB pun drive menghala ke mesjid sebab member penah cakap, restoren dia dekat-dekat dengan mesjid. Sekali tengok...fuh...lega....ramai yang amat! Kompem kat situ lah tu...

Then kitorang park and gerak ke restoren beliau. Dan betul-betul buat surprise kat beliau, macam mana yang dah diceritakan dalam entri ini...! Heheh!

Wajah-wajah surprised yang berjaya buat GB surprised pada mulanya. Heheh.
P/S: Thanks Kak Ayu dan En Zali dan keluarga atas layanan mesra kalian. Sungguh sedap semua makanan dan tak hairanlah kenapa ramai VVIP yang memilih untuk makan berulangkali di Citarasa Rinduan...sebab memang sedap pun! GB dan member siap dibekalkan dengan kuah mee rebus lagi. Ohsem walaupun segan sebenornye, heheh!

19 comments:

  1. Gb..
    kak dari tadi tahan rasa ssgt nk komen..
    umai minta nasi, tu y chopp nombor 1. hahaaaaa

    mmg sangat terkejut. wlupun awk y terasa kejutannya sbb salah tempat, kak lagilah tambah2... terkejut

    suprise awak menjadi okeyyy

    cantik pic diats.....

    ReplyDelete
  2. eh..
    terima kasih sbb sudi ke CR..
    AWAK dan temanmu mmg sangat baik

    ReplyDelete
  3. sesekali di surprisekan dan buat surprise kat sesape mmg best..

    ReplyDelete
  4. hahahah riri pon hampir jadi gitu last week dh smpai s.alam2 tup2 open house ye ari ahad hahaa

    ReplyDelete
  5. hahahahaha...
    lawak lah gB ni.. boleh ker terlepas hari...

    ReplyDelete
  6. nasib baik la jmp jgk restoren tu...kalau x mkn angin je la gb ngn member :p

    ReplyDelete
  7. untungkan raya2 ni...memanjang kita makan free!!

    smg Allah murahkan rezeki pada sumer host kan..

    ReplyDelete
  8. adehh sib baikk jadi
    ahhhaha x dpt bayang kalau OH tuu salah tarikh layiee maluuu ekkee

    apa2 punn memang adik dah di suprisekan !

    ReplyDelete
  9. wah.. bestnya pi rumah terbuka eh..

    heheh.. peringatan jugak tu.. kena sentiasa tengok tarikh betul ke tak.. nanti melepas.. huhuhu..

    ReplyDelete
  10. wah.. bestnya pi rumah terbuka eh..

    heheh.. peringatan jugak tu.. kena sentiasa tengok tarikh betul ke tak.. nanti melepas.. huhuhu..

    ReplyDelete
  11. hehe.cian gb terlepas hari tu. ntah bila pulak leh wat plan jumpa ni. tp insyaAllah akan ada harinya nanti

    ReplyDelete
  12. Memang menjadi..seronok tuan rumah dapat jumpa anak dara yang manis ni

    ReplyDelete
  13. anka dara malaysia geram geram .. siyes manis

    ReplyDelete
  14. nasib baik menjadi suprise awak GB..hehe...bila la dapat jumpa CR dan GB nie...huhu

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D