Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Sunday, September 2, 2012

Dah jadi blogger Johor dah... - Ada Apa di Sedenak?

Kek Marble Cik Mat Gebu yang ohsem. Siyesli sedap, cukup semua! Perasan tak piring bunga biru trademark CMG itu...? ;D

Jumaat haritu, atas ajakan Kak Ayu Citarasa Rinduan, GB pun akhirnya sampai ke teratak Mat Gebu di Sedenak sana. Siyesli segan sebab blogger masakan yang femes kot. Nasib baik GB bawak budak opis sorang untuk temankan...

Sekali bila sampai tengok makkkk aiii...ramainye blogger yang ada! Sebagai seorang blogger yang terpicis yang kadang tak mengaku diri sebagai blogger ni, laaagi la GB segan. Ada antaranya GB baru kenal hari tu jugak sebab kan GB ni kadang lupa yang GB ni blogger...termasuklah tuan terataknya...Cik Mat Gebu....! Tapi sekarang dah kenal dah..... :D

(Sila lah ke blog Citarasa Rinduan untuk tau sapekah lagi yang hadir ke Sedenak yer... ;D)

Tapi yang GB tau ofkoslah Kak Ayu, dan ehem, Ben Ashaari okayyy... (yerrr...yang follower puluh riban, dan dah kuar paper, majalah and Nona tuh...). Tapi Ben tak kenal GB la. Tapi sekarang dah kenal dahhh...ahahaha!!!

Blogger lain...sume ok, fun and happening. Next time kalau jumpa lagi boleh la GB sembang sakan dengan diorang...

*

Walau segan-segan malu-malu sementara dok introduce diri, bila tengok je makanan terus kurang malu. Sedapnye..! Ada kek, laksa johor, soto, sebekut raya... Macam dalam mimpi pun ada sebab ehem, festaim dapat rasa masakan air tangan Mat Gebu...!!!

The verdict? Memang sedap!

P/S: Harap-harap pasni tak serik lah CMG ajak GB ke teratak beliau lagi. Lagipun bukan jauh nho Sedenak dengan BBU kan? Heheh...!

Tadaaaaa.....!!!!

42 comments:

  1. Salam perkenalan adik manisss... Maaf hrtu x dpt borak2.. Maklum kakak ni pembantu dapur he3..
    Nextime kita gather2 lg ye....

    ReplyDelete
  2. Salam perkenalan adik manisss... Maaf hrtu x dpt borak2.. Maklum kakak ni pembantu dapur he3..
    Nextime kita gather2 lg ye....

    ReplyDelete
  3. Wah.... Anak mak dah glemer la.... :)

    ReplyDelete
  4. ingat lagi daku bila ben follow blog GB. 7ari GB xmkn nasi. sekali dh live

    GB makan 7piring....
    lariiiiiiiiii

    ReplyDelete
  5. Wah, kalau akak datang bolehlah kita beramas mesra kan GB.. errr.. BBU tu tempat akak bertenggek.. huhuhu

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum,
    Fuyooooooo dah glamer seantario alam hu hu hu hu BAU makan2 tu sampai ke Bangi harumnya...

    ReplyDelete
  7. assalam GB..dah jumpa la jugak sicomel anak BEN yang glamour tu ye

    ReplyDelete
  8. Salam perkenalan adik manis, sempat gak kita bergambar masa kat umah Mat Gebu aritu...btw seronok mengenali GB...

    ReplyDelete
  9. amboi2 ... GB dah jumpe ayu dan ben .. lepas nie naik berisi lah badan eekke ;)

    ReplyDelete
  10. seronoknya, mesti kenangan terindah..cutenya anak ben...dah tuko line eks, johorean blogger :)

    ReplyDelete
  11. Salam AidilFitri GB!

    miss u! hehe... lama maiza tinggal blog nan satu tu... azam nak aktif semula.. mudah2an ada masa hehe... tq singgah blog ya...

    ReplyDelete
  12. Hamboiiii x agak2 jumpa CMG...hihihi...akk pun dh pnh jumpa...ayu kenalkan...

    ReplyDelete
  13. Ini adik manis sudah popular itu macam di Johor?
    Siapakah teman yang dibawa itewwwwwwwwwwww? CMG tu mana satu,tgk kat blog kak yati kehidupan tu ade sorang laki pakai baju merah dgn kain pelekat hijau kot.. Cmg kah itu?

    ReplyDelete
  14. wahh.. seronoknya...

    anyway.. u kerja dengan Veritas ke?

    ReplyDelete
  15. Terima kasih GB atas kesudian turut serta ke pondok che mat, apa yg kurang saya mohon ampon dan maaf yea. Insya Allah kalau ada "majlis blogger", pasti cm undang gb lagi..

    ReplyDelete
  16. As salam GB,

    Thanks ye add akak kat FB... Moga boleh jenguk kamu selalu & tentulah rasa jeles sb dpt jumpa CMG & Ben!!! Hubby kita ckp dia nak jugak jumpa Ben tp lebih nak main dgn anak Ben...aiyooo! :))

    ReplyDelete
  17. jeles aku tangok, korang boleh berlonggok2 dan berkumpul sesama bloger ni

    ReplyDelete
  18. Tak minta satu piring bunga biru tu sebagai cenderahati? Hehehe

    ReplyDelete
  19. dah tukar negeri kerakyatan ehhh... hee..

    ReplyDelete
  20. salam sukses gan, bagi2 motivasi .,
    Bersabarlah dalam bertindak agar membuahkan hasil yang manis.,.
    ditunggu kunjungan baliknya gan .,.

    ReplyDelete
  21. salam,

    dia pegi gak ek... tkde jodoh kita nak jumpa... sbb sy dpt invitation gak, tp ada aral nak gi... huhuhu... lps ni kita gathering kat kedai makan kat ayu pulak :)

    ReplyDelete
  22. wahhh dapat rasa masakan cmg ni. terbaekkk

    ReplyDelete
  23. Kalau tak mesti kakak ada juga masa tu namun apakan daya...

    ReplyDelete
  24. alaaa best nya melepak bersama sama...
    GB len kali segan ajak lidia ek?
    hahahhahaha ada hati nak ngikut tue...

    ReplyDelete
  25. sonoknye.. paling sonok dapat mkn pree.. hehehe..

    ReplyDelete
  26. ehheheh..GB da jadi org johor..

    kek...gebu

    ReplyDelete
  27. kita takde sape ajak pon hehe


    tp kalau ajak pon kita pastila malu dan x pegi hikhik


    ni ms merdeka haritu kan..umah kita ada buat makan-makan juga..ms tu nk ajak GB tp x sempat sbb kita xda no contact GB..x smpt nk online fb

    ReplyDelete
  28. Sedenak, dua denak, tiga denak.
    Oopppsss, maafkan Pakcik tidak berniat mengejek nama tempat.

    Apa sejarah di sebalik nama tempat tu ? Cuba2lah risik ekk ...

    ReplyDelete
  29. salam. GB, jelesnya GBdapat jumpa dia org tu...

    ReplyDelete
  30. wah.. blogger2 femes berkumpul semalaysia ...best2...

    ReplyDelete
  31. Salam kenal..tumpang sekaki.. Nak start folo mlm ni smpy bebila.. Skali bc dh jatuh cinta ngn blog gb nih :-)

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D