Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, September 11, 2012

Afternoon talk

From the peak of Pedas Linggi Viewpoint heading North. Alone.


Kejap tadi GB borak dengan opismate. Tetibe ada mood dan borak pasal kawin. Sebab ye lah...dia baru lepas jadi pengapit member dia yang bersanding weekend lepas, dan GB pulak ada adik yang bakal naik pelamin bulan doblas nih.

Perborakan kitorang yang sekejap tu membawa kepada beberapa rumusan - gaji bukanlah penentu kawin cepat atau lambat. Ada je orang yang gaji dah belas ribu atau puluh ribu, tapi kawinnye idok juge. Jodoh dia lambat. Ada orang yang gaji baru cecah seribu setengah, tapi kawin juga. Sebab jodohnya datang cepat.

Betul tak?

Jodoh tu misteri. Rahsia Allah. Tapi dalam setiap perkahwinan GB yakin ada banyak hikmahnya.

P/S: Dalam umur-umur macam GB ni (gaya tulis macam dah tua sangat kan? Hahaha!!!), kalau datang seorang lelaki yang siyes ajak kawin dan bukan sekadar nak suka-suka, maka GB juga akan siyes mempertimbangkannya. Cuma sekarang ni takde yang siyes ajak kawin. Siyes, i mean siyes. Tapi macam biasa, GB akan cuba meng'less-complicated'kan urusan kawin-kawin ni supaya tak pening kepala. Ye GB tau... ada member sebaya anak dah nak masuk darjah satu dah..... Huhuhu~

19 comments:

  1. Jangan dirumitkan sangat memikirnya. Jodoh tu rahsia DIA. Dia pasti tahu apa yang terbaik untuk hambanya. Siapa tahu, jodoh utk GB nanti adalah yang sangat terbaik dari yg sebelum ini yang tidak siyes?

    Berdoa lah.

    ReplyDelete
  2. gB..
    masa bujang2 dulu pernah berhenti atas bukit ni kat highway utara - selatan ambil gambar...
    taklama lepas tu akak pun kawin...
    - ada kaitan tak???

    ReplyDelete
  3. ia sudah tertulis dah. kita jer kena usahakn sedikit

    ReplyDelete
  4. hah segar sikit bila ada topik kawin kan kan kan ekkeke ;)
    ada jodoh x kemana kan ;)
    cuma faktor2 kewangan dan bla2 tuu kena fikir sedalamnya ;)

    ReplyDelete
  5. Emak Adam masa usia mcm GB tu anak bukan baru nak masuk darjah satu tapi dah darjah 2.... ngeeee

    ReplyDelete
  6. Aku juga pernah naik ke situ (arah selatan la tapi), ambik foto.

    masa tu otw ke rumah bakal mertua nak hantar anak dara dia yang kehabisan tiket balik kampung...

    ReplyDelete
  7. kan nikah tu sunnah nabi...kalau jodoh tak ke mana dek ..semoga dimudahkan ya...

    ReplyDelete
  8. fuhhh fuhhh fuhhh [tarik nafas sedut oksigen banyak2]

    semput nampak kamu naik tangga banyak2 tu huhuhu ... gigih ekk kamu ! lepas ni, tolong, tolong, daki gunung Kinabalu ( :

    ReplyDelete
  9. jodoh memang misteri... Insha-Allah, satu ketika nanti, GB akan bertemu dgn jodoh yg telahpun ditetapkan sejak azali lagi..

    ReplyDelete
  10. As salam gB,

    Siyes terpegun tgk gambar ni...dulu hampir 6 tahun berulang tiap2 bulan bahkan minggu tak pernah turun & naik panjat bukit ni tau! Ruginyaaa.... mmg cantik! :))

    Dear,

    Pasal jodoh tak berani nak komen bbyk... tp stuju ianya adalah rahsia ALLAH... mungkin kena kurangkan sikit kerisauan & fikir yg remeh2... but please no need to hurry... Take care :))

    ReplyDelete
  11. i suka kaitan dari comment#3 ;)
    amiin!
    bulan doblas?! jemput kita tak? kita doakan date itu tapi my niece picked same date..

    ReplyDelete
  12. baik-baik sorang sorang kat atas bukit tu !!

    ReplyDelete
  13. Rileks...sy sendiri kawen ms umur 28 thn. Lambat lah gak tu kan? Umur awak bape skg?

    ReplyDelete
  14. akak kawen umo 24.. abes study trus kawen.. dulu ingat lepas study nak keje dulu.. tapi tu la jodoh.. terima saje.. =D

    ReplyDelete
  15. jodoh ni susah kita nak cakp lah! kalau dah tertulis tu x kan kemana GB oi!

    ReplyDelete
  16. tangga yang banyak anak tangga dan nampak licin sket ar. :)

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D