Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, September 25, 2012

Afiat Healthpark, Nusajaya, JayBee: The Irony

Blue hour at Afiat Healthpark.
Depan ada site office. Kanan ada detention pond. Belakang balik ke opis GB. Kiri kalau nak ke project site.

Ahad lepas...GB dan member ofis kononnye nak pegi tinjau-tinjau Karnival Nusajaya kat Kota Iskandar nun. Sekali takde parking pulak. Nak pegi Puteri Harbour pun tak boleh sebab jammed. Tak sangka pulak yang pegi tu punyelah ramai sampai ada yang sanggup parking punyelah jauh! Dah la tuh, nampak pulak ada 3 bijik kete yang diparking tepi jalan tuh dilanggar lari sampai remuk teruk kat belah depan. Mesti pengsan tuan punye kete...balik-balik tengok kete dia dah rupa cenggitu. Terus GB bersyukur sebab kete GB cuma kene kemek kecik je akibat langgar lari juga sebelum-sebelum ni.

Gambar GB tak terambik sebab tergamam. Dah pesen takleh jadi reporter agaknya (macam dalam entri masa kat Kundasang nih...)...

*

Thennn...off we went to cari sunset konon. Pegi la Tanjung Pelepas. Pegi tak gugel tak hape, harapkan signage dan GPS je...alih-alih end up kat port yang penuh dengan lori kontena je. Bayang laut? Sepicis pun takdet! Wuwuwu...!! (Lepas tu baru tau rupanya ada simpang lain nak kene masuk kalau nak menyunset kat Tanjung Pelepas...nanti GB try eh...huhu)

**

Last-last kitorang pegi kat Afiat Healthpark. Ironinya... Afiat Healthpark ni sepelaung je opis GB, dan selangkah dua je dari site opis projek yang GB handle, dan dalam 1km je dari site projek GB. Workaholics trying to have fun, maybe? Hahaha!!!

Ape pun, tempat tu sebenarnya cantik...ada detention pond, ada walkway nak jalan-jalan, ada benches. Cumaaa...teratai dalam pond tu tak kembang, dan sun tak nampak pulak tu. Kelabu asap je...so GB taruk laterlah ye gambo pond tu, bila dah ada sunset yang ohsem nanti.

Tapi layan jugaklah hari tu sebab ada member opis yang sekepala. Nak sunset sorang-sorang dah tentu tak best..nak nak kat tempat nyamuk bertendang macam tuh. Heheh...

P/S: Pastu kitorang gi cari stimboat kat Dataran Bandaraya JB... :D

10 comments:

  1. cantik nyer... tringin nk g nusajaya.. sbb tmpt tuh kan dah mmbangun... bila la agaknya dpt pergi...huhuhu

    ReplyDelete
  2. time ni guna kesempatan sebaiknya.
    karang dh tak berapa boleh dah..
    hehee

    ReplyDelete
  3. nusajaya belum berkesempatan melawat .. cambest jep

    ReplyDelete
  4. Alahaiiiii....den nak sgt tgk gambar kena langgar larik.....awatleh tergamam....uhukz.....


    Lawa lah gambat pokok tu....caya lah....nanti pokok2 gotah den dah bosa...leh hang tolong ambil kan....ahakz

    ReplyDelete
  5. Wuuhuuuuuuuuu!!
    dah ada geng!
    dah jumpa banyak tempat menembak!!

    ReplyDelete
  6. wah bestnya GB.. ofis area ada tempat yg cantik mcm tu.. sure tenang aje selalu..

    ReplyDelete
  7. cantik la gmbr ni...ni gmbr ori ke atau dah edit???

    ReplyDelete
  8. Jakun.. akak x pernah sampai sini lagi tau..

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D