Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Sunday, September 30, 2012

A Famous (?)

A Famosa (A Famous). Mungkin namanya patut jadi La Famosa (The Famous). Tapi takpe.
Sebelum ada yang bertanya meh GB nak kabo... Gambo yang ini dah di-HDR kan ye... :)

Pagi Sabtu. Terjaga. Perut dah berkeruk-keruk. Teringat ada lagi 2 tender nak kene siap kat opis. Maka bersiaplah GB... Drive sorang ke opis. Niat nak singgah mekdi untuk beli brekfes. Tetibe rasa rajin. Masuk Jusco. Queued up kat Subway.

Tetibe bunyi wasap masuk. Dari orang di KL. Bosan katanya. Rindu katanya. Nak ajak makan sama katanya. Mustahil? Tak....

Setelah bargain-bargain without a piano dan menimbangtara, maka ke Melaka lah GB...lunch together-gether dengan orang KL yang dah rindu sangat kat GB tuh. GB pun rindu dengan dia gak. Rindu nak borak-borak update-update stori hal cinta yang komplikated tuhhh.. Hihihi.

P/S: She's my old old old friend yang GB dah kenal sejak darjah 1 lagi. Jangan salah sangka. Kitorang memang selalu lepak sama since masa GB kat KL dulu lagi...

21 comments:

  1. Assalam GB maccam dekat je bunyinya jb melaka.he he

    ReplyDelete
  2. Assalam GB maccam dekat je bunyinya jb melaka.he he

    ReplyDelete
  3. Assalam GB maccam dekat je bunyinya jb melaka.he he

    ReplyDelete
  4. kalau lebih dr kawan pun pe salahnya kan kan hehehehh

    ReplyDelete
  5. apa pulak yg ada salah sangka tu... kalau lah org KL itu abang sayang, apa salah nya.... heee..

    ReplyDelete
  6. Bila keinginan disertai kemhuan, segalanya mungkin sahaja untuk terjadi. :)

    ReplyDelete
  7. Jauh di mata tapi dekat di hati tuu

    ReplyDelete
  8. wahhh..ade org rindu, terus drive dari jb gi melaka..GB, i rindu lah kat u..bile nak jumpe ni..hehehe

    ReplyDelete
  9. GB!!!!!!!!!!!!!! Saya kat melaka jugak nih! Tapi baru hari ahad ni sampai....hajat tadi nak ke La Famous tp tak sempat pulak...

    ReplyDelete
  10. Taiwan, nama asalnya (yang diberi dak Portugese), Ilha Formosa - "Beautiful Island".

    :)

    ReplyDelete
  11. gB..
    memang akan ada seorang yang mampu buat kita 'travel' jauh-jauh demi nak update citer kita empat mata...
    i appp... i apppp (teringat minah vietnam kat pasar Ben Thanh.. kalau tanya corak kain dan jenis kain... semua dia ada...)

    ReplyDelete
  12. Lapar di JB makan di Melaka betul-betul rindu nie...

    ReplyDelete
  13. gB...
    saya nak jumpa awak sekarang jugak...
    hehehee....

    selamat pagi awak...

    ReplyDelete
  14. oit datang melaka tak habaq. tak sudi jumpa I lettew. mihmihmih gurau je la ^_^>

    ReplyDelete
  15. kelass...lepak2 kat A famosa.. ;)

    ReplyDelete
  16. Baiknya..sanggup travel jauh sebab rindu... rapat benar GB dan kwn tu...

    ReplyDelete
  17. Baiknya..sanggup travel jauh sebab rindu... rapat benar GB dan kwn tu...

    ReplyDelete
  18. Baiknya..sanggup travel jauh sebab rindu... rapat benar GB dan kwn tu...

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D